Tips voor een perfect moeder-dochter weekend weg

0

Een moeder-dochter weekend weg is hartstikke leuk. Bovendien is het ook heel goed voor de band met je kind. We waren met vier kinderen thuis en dan moet je toch de aandacht delen. Misschien vanwege die goede herinneringen ben ik zelf al heel vroeg begonnen om met onze dochter op moeder-dochter weekend te gaan. Na 2 geslaagde weekenden heb ik aantal tips op een rij gezet zodat jij ook een perfect moeder-dochter weekend weg kunt plannen.

Tips voor een moeder-dochter weekend

Wat voor een soort kind heb je?

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen en juist dat maakt kiezen lastig. Ga je naar een pretpark of een stedentrip? Het belangrijkste is iets te kiezen dat je niet met het hele gezin zou doen en wat heel goed bij je dochter past. Is je dochter een meisje-meisje dat graag gaat winkelen. Heb je een stoer kindje dat liever iets wil doen, denk dan aan een indoor klimwand of zwembad. Is ze fan van Disney, denk eens aan samen naar Beauty and the Beast in Scheveningen? En overdag lekker uitwaaien op het strand. Onze dochter is bijvoorbeeld gek op pasta en ik had zelf behoefte aan zon. Dit in combinatie met een mooie vliegticket-actie zorgde ervoor dat we naar Bologna gingen. We hebben hier ook een pasta-workshop gedaan en hier heeft ze het nog steeds over, zo leuk vond ze het. Heb je een zoon check dan eens deze tips voor een moeder-zoon uitje.

Bologna pasta Bologna pasta maken

Uiteraard moet je ook rekening houden met de leeftijd van je kind en het budget. Ik snap dat een moeder-dochter weekend met het vliegtuig niet voor iedereen is weg gelegd. Ook in eigen land is er genoeg te ontdekken, bekijk bijvoorbeeld onze top-10 stedentrips dichtbij. Ga picknicken in het park en maak je eigen high-tea of ga bewust naar een plek met veel gratis dingen om te doen.

Is je kind al wat ouder dan kan ze natuurlijk ook zelf input geven op de uiteindelijk bestemming. Mijn broertje koos bijvoorbeeld voor Rotterdam omdat hij graag naar een voetbalwedstrijd in de Kuip wilde gaan.

mullertal luxemburg

Geef je kind en jezelf voldoende relax tijd

Het is belangrijk om je weekend niet te vol te plannen. Alleen met je kind op pad zijn kan ook best pittig zijn. Soms loopt het allemaal perfect en kan je heel veel doen zoals tijdens onze moeder-dochter trip naar Stockholm. Een andere keer heeft je kind gewoon behoefte aan wat minder prikkels. Ook samen een boekje lezen, springen op het hotelbed en lekker in bad gaan is quality time samen.

Je maakt het voor jezelf ook alleen maar lastiger als je te veel vast legt. Dus zet maximaal één ding vast, zoals een bioscoopfilm of balletvoorstelling waar je echt naar toe moet, en laat de rest flexibel.

politiemuseum

Extra focus op veiligheid

Als vrouw alleen ben je toch kwetsbaarder en als vrouw met jong kind helemaal. Het laatste wat je wil is een kruk voor je hoteldeur zetten ”voor de zekerheid”. Of je kind aan te moeten sporen snel door te lopen omdat er niemand op straat is behalve hanggroepjongeren. Als je een hotel boekt via booking.com kan je behalve de algemene beoordeling ook een cijfer zien dat anderen hebben gegeven voor de locatie. Dit is een goede indicatie of een plek centraal gelegen is en goed bereikbaar met het vervoer. Een goede locatie is vrijwel altijd ook een veilige locatie. Daarnaast vind ik het ook prettig om van te voren de beoordelingen door te lezen van andere gezinnen (dit kan je selecteren). Dit helpt mij een goede keuze te maken.

hotel bremerhaven

Reis lichtgewicht

Omdat je maar in je eentje bent moet je het jezelf makkelijk maken. Met een grote koffer sjouwen en je kind in de gaten houden is echt niet handig. Op al onze moeder-dochter trips koos ik er daarom voor om met alleen handbagage te reizen. Alle bagage voor een moeder-dochter weekend past prima in een rolkoffertje.  Check eventueel onze inpaklijkst vliegen met handbagage.

Ben jij wel eens op een moeder dochter weekend weg geweest?

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.