Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Costa Rica / 5 leerzame en leuke activiteiten in Costa Rica met kids
costa rica met kids

5 leerzame en leuke activiteiten in Costa Rica met kids

Tijdens onze rondreis met onze kinderen van 3 en 7 jaar door Costa Rica hebben we een aantal van de bekende hoogtepunten van Costa Rica met kids bezocht, zoals bijvoorbeeld de vulkaan Arenal en Tortuguero Nationaal Park.

Maar in Costa Rica zijn nog heel veel andere leuke en leerzame kindvriendelijke activiteiten te doen. Wij delen 5 bijzondere activiteiten die je kunt doen met kinderen in Costa Rica.

Tip: kan je wel wat hulp gebruiken bij het plannen van je rondreis. Check dan de individuele rondreizen door Costa Rica van 333Travel.

Leuk en leerzaam Costa Rica met kids

Luiaardopvang Costa Rica

Vanuit de plaats waar we tijdens onze reis een paar dagen verbleven, Puerto Viejo de Limon, aan de oostkant van Costa Rica, brachten we een bezoek aan de luiaardopvang.

costa rica luiaaarden opvang

In de luiaardopvang worden babyluiaards die geen moeder meer hebben en gewonde luiaards
opgevangen. Helaas raken er in Costa Rica regelmatig luiaards gewond doordat ze aangereden worden of doordat ze worden geëlektrocuteerd omdat ze een elektriciteitspaal aanzien voor boom.

costa rica luiaaarden opvang

Je kunt bij de luiaardopvang verschillende tours kiezen. Wij kozen voor de ‘Buttercup Tour’. Deze tour duurt ongeveer 2 uur. We kregen tijdens de tour van de medewerkers van de opvang
uitgebreide uitleg over luiaards: hoe ze leven, wat ze eten, welke soorten er zijn en over de verzorging van de luiaards in de opvang. We maakten ook kennis met Buttercup, de oudste luiaard van de opvang.

Een kanotocht door de omgeving van de opvang was ook in de tour inbegrepen. We genoten vanuit de kano van de prachtige natuur en we zagen in de bomen boven onze kano grote groepen apen.Het bezoek aan de luiaardopvang was een heel leerzaam uitstapje voor onze kinderen. Informatie over het werk van de luiaardopvang, openingstijden en de verschillende tours zijn te vinden op de website.

Kikkerfarm Frogs Heaven Costa Rica

Voordat we naar Costa Rica gingen hadden we op internet goede berichten gelezen over de kikkerfarm ‘Frogs Heaven’ van eigenaar, José. Met het adres in het navigatiesysteem reden we naar het huis van José. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door José en kregen we eerst een heerlijk glas limonade.

Tijdens de wandeling door zijn tuin vertelde José enthousiast over de kikkerfarm en liet hij ons verschillende kikkers zien. De meest bekende kikker van Costa Rica, de roodoog boomkikker, mocht tijdens onze wandeling natuurlijk niet ontbreken. We hadden geluk en hebben mooie foto’s kunnen maken van deze kleurrijke kikker.

Het is vanuit de plaats Sarapiqui ongeveer 20 minuten rijden. Frogs Heaven is te vinden in Horquetas de Sarapiqui, Puerto Viejo de Sarapiqui (100 meter vanaf de katholieke kerk).

kikker costa riva

Baldi Hot Springs

Rondom de meest bekende vulkaan van Costa Rica, de Arenal, kun je verschillende warmwater baden vinden waar je heerlijk in kunt zwemmen. Een van de meest verzorgde warm water baden is Baldi Hot Springs. Baldi Hot Springs is mooi en ruim opgezet en heeft veel verschillende baden. De temperatuur van de baden wisselt van ijskoud naar heel warm.

Baldi Hot Springs

In het aparte kindergedeelte kunnen kinderen van alle leeftijden in het warme water spelen en glijden van de kinderglijbaan. Oudere kinderen zullen zich ook zeker niet vervelen want Baldi Hot Springs heeft tevens een aantal spectaculaire glijbanen. Mocht je trek hebben gekregen van het zwemmen dan kun je eten in een van de restaurants of je kunt een drankje drinken aan een poolbar.

Baldi Hot Springs

De entree van Baldi Hot Springs is niet heel goedkoop maar het is zeker de moeite waard om naartoe te gaan.Wij hebben er in ieder geval een heerlijke dag gehad en genoten van het zwemmen in de verschillende baden. De prijs voor dagpas is voor een volwassene $ 35,- en $ 17,50 voor kinderen. Op de website van Baldi Hot Springs kun je informatie vinden over de openingstijden.

Chocoladetour Costa Rica

Het was niet moeilijk om onze kinderen enthousiast te maken voor deze educatieve tour waar we alles leerden over chocolade. Stap voor stap werd tijdens de tour bij het Tirimbina Rainforest Center laten zien hoe chocolade op de traditionele manier wordt gemaakt. Op een heel interactieve manier: onze kinderen mochten zelf ervaren, meehelpen en uiteindelijk natuurlijk ook de chocolade proeven! We waren zelfs een beetje misselijk omdat we teveel chocolade hadden gesnoept.

Chocoladetour costa rica
Chocoladetour costa rica

De tour duurt ongeveer 2,5 uur en is te boeken via de website van het Tirimbina Rainforest Center.

Bezoek boerderij Casona Rio Fortuna en school

Tijdens ons verblijf in La Fortuna, bij de Arena vulkaan, brachten we een bezoek aan de boerderij Casona Rio Fortuna van eigenaren: Milton en Elieth. We werden op de boerderij hartelijk ontvangen met een heerlijk koel drankje en gingen daarna op pad met boer Milton. Zittend op een kar achter de tractor bracht hij ons naar een plaatselijke lagere school.

boerderij Casona Rio Fortuna en school

Bij de school stonden meisjes en jongens in kleurrijke kleding ons al op te wachten. In een grote zaal werd een dansvoorstelling gegeven en mochten we meedansen met de groep kinderen. De schoolmeisjes maakten bijna ruzie over wie er met onze dochter mocht dansen. We keken daarna nog wat rond in de school. Het was een waardevol uitstapje, onze kinderen waren erg onder de indruk van de grote verschillen tussen deze school en hun eigen school in Nederland.

boerderij Casona Rio Fortuna en school

Bij de boerderij aangekomen gingen we tortilla’s maken met Elieth. En terwijl de tortilla’s in de oven  warm werden gemaakt gingen we met Milton een wandeling door de tuin maken. Hij vertelde over de verschillende gewassen die er groeien, zoals ananassen en suikerriet en over de geneeskrachtige planten in zijn tuin.

Tijdens de traditionele Costa Ricaanse lunch met onze zelfgemaakte tortilla’s genoten we van de zang en muziek van Milton en Elieth. Na de heerlijke lunch namen we weer afscheid van deze uiterst vriendelijke mensen. Informatie over de boerderij van Milton en Elieth is te vinden op de website.

Heb je nog meer tips voor leuke en leerzame activiteiten in Costa Rica met kids? We zijn benieuwd

Over de auteur

1 gedachte over “5 leerzame en leuke activiteiten in Costa Rica met kids”

 1. Aygul Sonkaya

  Dag Leonie,

  Bedankt voor de leuke tips!
  Waar hebben jullie deze activiteiten geboekt? Was dat via de accommodaties?

  Groetjes,
  Aygul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top