Home / Reisinformatie / Europa / Belgie / Adventure Valley Durbuy: stoere outdoor én indoor activiteiten voor het hele gezin

Adventure Valley Durbuy: stoere outdoor én indoor activiteiten voor het hele gezin

“Hier wil ik nog wel een keer naartoe!” zegt mijn 16-jarige tienerdochter Resa enthousiast en haar 12-jarige broertje Viggo knikt instemmend. We rijden moe maar voldaan terug naar ons vakantiehuis in Durbuy na een hele toffe en actieve dag in Adventure Valley Durbuy. Adventure Valley Durbuy is een groot outdoor en indoor Avonturenpark met stoere attracties, maar dan vooral voor wat oudere kinderen én hun actieve ouders. Hier krijg je je tieners zeker enthousiast voor!

Durbuy tubing

Je kunt kiezen uit verschillende soorten toegangspassen waarmee je toegang krijgt tot verschillende activiteiten: de Fly Pass, de Adventure Pass of een Indoor Pass. Sla je liever de activiteiten over, maar wil je wel het park in, dan kun je een bezoekerspas kopen.

Tip: Lees ook ons blog over Durbuy met kinderen.

Wat te doen bij Adventure Valley Durbuy?

Adventure Valley Durbuy is verdeeld in vier gedeeltes: Le Rocher, La Plaine, La Fôret en Indoor.

Le Rocher: klimmen, klauteren en ondergronds in een oude steengroeve

Wij kiezen voor de Adventure Pass en starten onze dag in Adventure Valley Durbuy in “Le Rocher”, een oude steengroeve waar je een aantal uitdagende outdoor activiteiten kunt doen. We krijgen eerst uitgebreide instructies van een instructeur over de diverse activiteiten die er te doen zijn en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. Dan gaan we ondergronds: de Speleo Experience.

Durbuy Speleo experience

De ontdekkingstocht door de grot doe je op eigen gelegenheid. Je kunt kiezen uit drie verschillende met gekleurde pijlen gemarkeerde routes (van zeer makkelijk tot moeilijk).

Durbuy Speleo experience

En mocht je je echt niet meer prettig voelen in de grot dan kun je er op verschillende plekken uit ontsnappen via een luik naar buiten. Wij vonden het een geweldige ervaring om door de smalle doorgangen van de grot te kruipen en op zoek te gaan naar de juiste route. De grot is toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm en zij moeten altijd onder begeleiding van een volwassene in de grot zijn.

Durbuy Speleo experience

Dan is het tijd voor het echte klimwerk: de Via Ferrata. Er zijn vier klimroutes gemaakt langs de indrukwekkende rots van wel 35 meter hoog. Je bent gezekerd met een expoglidersysteem waarmee je van het begin tot het einde van je klim met je veiligheidsgordel vast zit aan een veiligheidskabel.

Durbuy via ferrata

Viggo moet eerst nog even op de weegschaal voordat hij mag starten: er geldt namelijk een minimum gewicht van 40 kilo voor deze activiteit. We starten met de makkelijkste klimroute en doen uiteindelijk alle klimroutes van de Via Ferrata. Een (in)spannende maar geweldige ervaring om te doen.

Durbuy via ferrata

Er is daarna nog energie over om ook de Click & Climb te doen: een verticale klimmuur van bijna 25 meter hoog waarbij twee of drie klimmers het tegen elkaar opnemen om te kijken wie het snelste boven is. En daarna kun je abseilend weer naar beneden. Je bent gezekerd via een automatisch zekeringssysteem. Het loslaten als je boven bent is wel even spannend, maar ook dit was weer een geweldige klimervaring.

Durbuy superfly

We zijn blij dat we onze dag in Adventure Valley Durbuy gestart zijn met deze drie activiteiten, want er is inmiddels al een halve dag voorbij. In dit gedeelte van het park “Le Rocher” kun je naast deze outdoor activiteiten ook nog een spannende Free Fall doen, vliegen als een vogel met de Superfly of genieten van het uitzicht over het park vanaf de uitzichttoren. De Free Fall en Superfly zijn inbegrepen in de Fly Pass.

Voor kleinere kinderen (vanaf 85 cm) is er een Kids Adventure gedeelte: een avontuurlijke speurtocht met een klimmuur en mini hoogte parcours.

La Plaine: glijden, fietsen en spelen

Het is een flinke klim omhoog met de tubing band, maar als je eenmaal naar beneden glijdt, is het de klim naar boven helemaal waard! Wij vonden de tubing baan van Adventure Valley Durbuy echt te gek om te doen en hebben het dan ook niet bij één keer naar beneden glijden gelaten.

Durbuy tubing

Wist je dat je ook kunt mountainbiken in Adventure Valley Durbuy? Het park heeft een avontuurlijk mountainbike parcours voor jong en oud met verschillende houten obstakels, bruggen en jumps. En er zijn ook twee pumptracks. Het bike park is geschikt voor kinderen vanaf 110 cm en onder 12 jaar alleen onder toezicht van een volwassene.

Durbuy Bikepark

Wil je je als ouder weer even helemaal kind voelen, ga dan samen met je kinderen op ontdekking en “chillen” in het nettenpark. Zelfs onze tieners vonden het leuk! Het nettenpark is geschikt voor kinderen vanaf 110 cm.

Durbuy Nettenpark

De echte durfals wagen de sprong vanaf de hoge houten toren op een groot luchtkussen. Deze activiteit is inbegrepen in de Fly Pass en is geschikt voor kinderen vanaf 140 cm.

Luchtkussen Durbuy adventure

In La Plaine vind je voor de kleinere kinderen een leuke, grote speeltuin met schommels, klimtoestellen en glijbanen. Op warme dagen kunnen zij met water spelen in waterspeeltuin Beverdam.

Durbuy speeltuin

Indoor

Wij hadden prachtig herfstweer tijdens ons bezoek aan Adventure Valley Durbuy en hebben dan ook voornamelijk de outdoor activiteiten in het park gedaan. Maar met iets minder weer zijn er ook leuke indoor activiteiten in het park te doen. In het grote indoor gedeelte van Adventure Valley Durbuy kun je bowlen op een van de 10 bowlingbanen, lasergamen of spelen in de indoor speeltuinen.

Durbuy Indoor

Wij deden het indoor spel “Fast Tag”, een uitdagend spel waarbij we punten moesten verzamelen met het vinden en aanraken van “tags”. We moesten puzzels oplossen en verschillende hindernissen ondernemen.

La Fôret

In La Fôret vind je een groot klimbos met wel 13 verschillende parcours op 4 verschillende niveaus. Voordat je start met een klimparcours krijg je eerst uitgebreid uitleg over de veiligheidsinstructies van het klimmen. Het klimbos is geschikt voor kinderen vanaf 110 cm. Wij hadden helaas geen tijd meer over om ook een van de klimroutes te kunnen doen.

Durbuy klimbos

Ook voor de Skywalk-3D labyrint in La Fôret hadden we geen tijd meer. Het 3D labyrint is een klim- en hindernissenparcours op een indrukwekkende hoogte. Kinderen vanaf 85 cm mogen met begeleiding de skywalk doen.

We vonden het erg jammer dat we deze activiteiten niet meer konden doen, een goede reden om zeker nog eens terug te gaan naar Adventure Valley Durbuy.

Eten en drinken in Adventure Valley Durbuy

Adventure Valley Durbuy heeft een aantal restaurants (ook met een buitenterras) waar je terecht kunt voor een hapje en drankje: Bar ‘Bru, tegenover de buitenspeeltuin, La Fabrique, in het indoor gedeelte van het park, en in het klimbos bevindt zich Cabane Marcassou.

Durbuy La Fabrique

Restaurant La Fabrique is ook na sluitingstijd van het park geopend en als je in het restaurant gaat eten, is de indoor speeltuin gratis toegankelijk voor kinderen.

Openingstijden en prijzen Adventure Valley Durbuy

Voor meer informatie over de openingstijden en de prijzen van de verschillende passen kun je terecht op de website van Adventure Valley Durbuy.

Durbuy Halloween

Tijdens ons bezoek (in de herfstvakantie) was Adventure Valley Durbuy helemaal in Halloween thema versierd. In die periode kun je ’s avonds na sluiting van het park spannende en spookachtige Halloween wandelingen maken door het park. Je kunt hiervoor vooraf tickets kopen via de website.

GezinOpReis bezocht Adventure Valley Durbuy in samenwerking met Wallonië België Toerisme en Adventure Valley Durbuy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top