Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Tips Everglades met kinderen

Tips Everglades met kinderen

Naar de Everglades met kinderen? In dit blog vertel ik je welke van de verschillende bezoekerscentra het leukste is, welke routes ook met een buggy kunnen en natuurlijk welke geweldige dieren je kunt zien in de everglades.

Everglades National Park

De Everglades zullen ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van jullie familievakantie in Florida. Het Nationaal Park bestaat uit uitgestrekte wetlands hier leven dieren zoals alligators, krokodillen, zeekoeien, dolfijnen, flamingo’s en schildpadden. De Everglades in het zuiden van Florida is een van de grootste nationale parken van Amerika. Het is zelfs groter dan de nationale parken Grand Canyon, Glacier en Yosemite. Het park begint ten westen van Miami en strekt zich uit tot de andere kust.

Everglades

Het is dan ook onmogelijk om in een dagje de hele Everglades te doen. Wij bezochten op drie verschillende dagen de vier bezoekerscentra van de Everglades en ondernamen een aantal activiteiten zoals fietsen, kajakken en wandelen in de Everglades.

Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je hebt, de leeftijd van je kinderen en de dieren die je graag wil zien kan je kiezen wat het beste deel van de Everglades is voor jullie gezin. Wanneer je de eerste keer het park inrijdt moet je entree betalen. Je hebt dan zeven dagen lang toegang tot het park. Het bonnetje wel goed bewaren want deze moet je dus ook laten zien bij eventuele andere delen van de Everglades waar je later nog heen gaat.

Everglades National Park

Airboat everglades

De bekende airboten die je zo vaak ziet als het over de Everglades gaat varen niet in het Nationale Park. Hier zijn de airboten verboden. In plaats daarvan varen ze langs de randen van het park.

Wist je dat de nummer een doodsoorzaak van zeekoeien in Florida is dat ze worden overvaren door boten? Nee? Wij van te voren ook niet maar nadat we deze informatie kregen in het visitors centrum besloten we van een Airboot tour af te zien. De Everglades zijn wat ons betreft meer geschikt voor kajaks en kano’s dan voor herriemakende boten.

everglades

Everglades met kinderen

Ernest F. Coe Visitor Center

Naar Everglades met een baby of dreumes? Dan is de regio rondom het Ernest F. Coe visitor Center wat ons betreft de beste optie. Hier zijn meerdere wandelingen die ook kunnen met een buggy. Ook zijn er op de meeste wandelingen hekjes die zorgen dat je kind niet zomaar op een krokodil af kan rennen.

Het bezoekerscentrum zelf is ook een kijkje waard. Hier zijn een aantal displays over de verschillende dieren in het nationaal park.

everglades bezoekerscentrum

Anhinga Trail & Gumbo Limbo Trail

Het Anhinga Trail is een hele goede eerste kennismaking met de Everglades. De 1,3km lange route loopt bijna volledig over houten vlonders en is ook geschikt met een buggy. We zagen hier onze eerste krokodillen en veel vogels.

everglades Anhinga Trail

Het Gumbo Limbo Trail is een bospad van ongeveer 650meter. Niet buggyproof. Wij vonden deze route iets minder interessant maar dat was ook omdat zich geen dieren lieten zien

Bij de start van beide trails is een parkeerplaats en een toiletgebouw. Ook kan je hier nog wat drinken en eten kopen.

everglades Gumbo Limbo Trail

Pinelands

Het Pineland trail is ook een korte wandeling van ongeveer 650meter. Ook hier liepen we door de bossen. We zagen op de weg hier naar toe schildpadden langs de kant van de weg. Op het trail zelf kwamen we bijzondere slakken tegen. Dit is een rustige wandeling die veel toeristen overslaan.

everglades Pinelands

Pay-Hay-Okee overlook

De wandeling naar de Pay-Hay-Okee uitkijktoren is een populaire route. Hier lopen we vooral over houten vlonders maar omdat je naar de uitkijktoren een trap moet beklimmen is een draagzak handiger dan een buggy. Op deze slecht 300m lange route zagen we vooral veel vogels.

evergladees Pay-Hay-Okee overlook

Mahogany Hammock

650m lange wandeling die wel aardig was. De route erheen was wel erg mooi. Dus als je tijd hebt zeker de moeite om te rijden. Wij zagen hier veel schildpadden op de weg, die we maar even veilig aan de kant hebben gezet.

Mahogany  everglades Hammock

Flamingo Visitor Center

Flamingo Visitor center aan de kust is alleen te bezoeken via het Ernest F. Coe Visitor Center. Ga je in het hoogseizoen dan adviseer ik je hier eerst helemaal naar het Flamingo visitor center te rijden en pas daarna via de verschillende wandelingen weer terug omhoog. Ook bij het Flamingo visitor centre kan je nog korte wandeling te maken rondom de Eco Pont. Deze vonden we weinig voorstellen.

Het Flamingo Visitor Center heeft gelukkig weer een nieuw bezoekerscentrum. Er zijn hier toiletten en informatiedisplays. Ook is er een kleine supermarkt en toen wij er waren verkocht een foodtruck hotdogs en hamburgers. We moesten lang in de rij staan maar hadden zelf geen eten mee genomen.

Everglades met kinderen kajakken
Everglades met kinderen kajakken

Vanuit het Flamingo bezoekers centrum kan je boottochten maken. Het is hier vol=vol. Vandaar ook mijn tip hier te beginnen. Ook kan je kajakken (1 of 2 personen) en wij hadden geluk een van de laatste kano’s (2 of 3 personen) te kunnen krijgen. Reddingsvesten zijn aanwezig, zelfs in baby maatjes.

Kanoën in de Everglades was voor ons echt een hoogtepunt van de reis. We huurden de kano voor een uur en zagen een zeekoe, heel veel kleine krokodillen en alligators en superveel vogels. Echt een aanrader om te doen als je met je gezin de Everglades bezoekt.

Everglades met kinderen kajakken
Everglades met kinderen kajakken
Everglades met kinderen kajakken

Shark Valley Visitor Center

Heb je maar een dag de tijd voor de Everglades dan zou ik kiezen voor het Shark Valley Visitors Center. Hier zagen we veruit de meeste dieren. Het stikt hier echt van de grote krokodillen en alligators, ook zagen we een slang, meerdere schildpadden en veel vogels. Je zit hier te ver in het binnenland voor dolfijnen en zeekoeien.

Shark Valley Visitor Center

Ga je met een kleuter naar de Everglades dan is de tram je enige optie hier. Deze gaat elke uur. Ook hier is het vol=vol en reserveren is niet mogelijk. Toen wij rond het middaguur klaar waren met fietsen was de tram voor de rest van de dag al uitverkocht. Het bezoekerscentrum is wel aardig en geeft informatie over bijvoorbeeld ‘het verschil tussen alligators en krokodillen”. maar niet zo dat je er uren door kunt brengen. Er is een winkeltje en er zijn long-drop toiletten. Wel zijn er nog twee korte wandelingen. De Bobcat boardwalk (600m) die prima kan met een buggy en het Ottor Cave Hammock trail (1,6km) beter met een draagzak.

Fietsen in de Everglades

Wij kozen ervoor om te gaat fietsen. Je volgt dezelfde route als de tram maar dus op ons eigen tempo. De route is 24km en het is een rondje. Er zijn geen shortcuts. De kleinste kinderfietsen die verhuurd worden zijn 20inch (voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar). Je kind moet ook verplicht een helm dragen. Kinderzitjes zijn ook beschikbaar maar die zijn vrij klein en voor kinderen tot maximaal 15 kilo (35pond) en ja dat zagen we ze gewoon nawegen. Ook hier is het op=op.

Fietsen in de Everglades
Fietsen in de Everglades
Fietsen in de Everglades

Het fietsen in Shark Valley is echt geweldig. De krokodillen liggen echt direct naast het pad te zonnen en daar fiets ja dan dus gewoon langs. Bizar en heel gaaf om mee te maken!

Fietsen in de Everglades
Fietsen in de Everglades

Gulf Coast Visitor Center

Dit bezoekerscentrum ligt helemaal in het westen van de Everglades. Ook het Gulf Coast Visitor Center is een noodgebouw. Onze dochter wordt wel blij van het “junior ranger” boekje dat ze hier gratis krijgt, met weetjes over de Everglades, puzzels en dierenbingo.

Je kunt hier een boottour boeken (40 dollar p.p. voor 90 minuten) maar aangezien we inmiddels al veel van de Everglades hebben gezien slaan we dit even over. Bij dit bezoekerscentrum is het wel veel rustiger dan op alle andere plekken. Loop je elders dus tegen vol=vol aan dan kan je hier waarschijnlijk nog wel terecht. Tijdens een boottocht heb je de kans om zeekoeien, dolfijnen, schildpadden en zeevogels te zien. Je kunt hier ook een kajak huren om op eigen gelegenheid op pad te gaan.

Gulf Coast Visitor Center

Hotels bij de Everglades

In het Nationale Park zelf zijn geen hotels. Wel is er een camping en glamping bij het Flamingo visitors centrum in de buurt.

glamping evergladees

Wij kozen ervoor om te overnachten in Homestead/Florida City. Net een stukje zuidelijker dan Miami en ideaal gelegen voor een bezoek aan Ernest F. Coe Visitor Center en Flamingo National Park. We sliepen in de Fairway Inn een prima overnachtingsmotel. Prijs-kwaliteit verhouding is goed, het ontbijt is wel simpel maar het zwembad maakte onze dochter weer helemaal blij. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

homestead hotel
homestead hotel

Een andere leuke plek om te overnachten is in het schattige Everglades City. Bijvoorbeeld in de River waterfront villa’s, niet zo duur of luxe hoor als het klinkt. Maar gewoon een prima optie voor gezinnen.

everglades city

Vanaf hier reden wij ook naar het Shark Valley Visitor Center om later op de dag via Gulf Coast Visitor Center door te rijden naar Naples aan de Golf van Mexico. Beide combineren als dagtrip vanuit Miami is te ver maar het is wel goed mogelijk om alleen Shark Valley Visitor Center als dagtrip vanuit Miami te bezoeken.

Lees ook ons blog over Miami met kids of blogs over Key West en Islamorada.

1 gedachte over “Tips Everglades met kinderen”

  1. Wij zaten bij Orlando en hadden geen tijd o m helemaal naar het zuiden te gaan. Toch konden we ook van de Everglades geniete doordat de noordelijke uitlopers helemaal tot aan het zuiden van Orlando lopen. Wat een prachtig gebied!

    Ik vond het een heerlijk land maar nu ben ik wel blij dat ik er niet woon hoor pfff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top