Home / Voorbereiding / Producten / Review: Goedkope en handige reisflacon- en reisflespotjesset

Review: Goedkope en handige reisflacon- en reisflespotjesset

We gebruiken al een tijdje diverse reisflacons en een reisflespotjesset. Voordat ik op reis ga, was ik al weken aan het kijken naar kleine mini reisverpakkingen zoals shampoo, bodylotion etc. Vaak zijn die er echter niet van mijn favoriete merken. Ook heb ik al een paar keer gehad dat ik wanneer ik toch een grote verpakking mee had genomen de shampoofles ging lekken in de bagage. Super balen en onhandig want al je kleren moeten weer in de was. Daarnaast is het vaak helemaal niet praktisch een volledige verpakking mee te nemen op reis.

De ANWB maar inmiddels ook een aantal andere webwinkels hebben aantal reisproducten die dit op zouden moeten lossen. Wel mijn favoriete producten in een kleine verpakking maar zeker geen risico op lekkage. Ik heb twee verschillende soorten reisflesjes uitgeprobeerd.

savoy hotel caleta madeira

Siliconen reisfles

De Silicone reisfles is een rubberen flacon die flexibel is maar wel een harde plastiek dop heeft. Handig aan dit product is dat er ook een zuignap aan zit. De Silicone Reisfles is dan ook speciaal geschikt voor producten zoals shampoo, conditioner of handzeep. We namen een fles mee gevuld met onze favoriete shampoo en gingen er drie weken mee backpacken door Zuidoost-Azie en dit product staat voortaan zeker op onze inpaklijst.

De zuignap is echt heel erg handig, veel douches onderweg hebben jammer genoeg geen goede plek om shampoo neer te zetten behalve in de douchebak. Dankzij de zuignap hoef je niet telkens te bukken of vieze oppervlaktes aan te raken, iets dat erg fijn is. Naast de zuignap kan je hem ook gewoon neerzetten.

Sillicone reisfles

We hebben echt totaal geen lekkage gehad. Bovendien is de Silicone reisfles makkelijk in gebruik: een fijne grote opening dus geen geschud met de fles om het product eruit te krijgen. Doordat deze semi-doorzichtig is kan je ook goed zien hoe het met de voorraad staat. Wij hadden aan een fles met shampoo genoeg voor 3 weken met 2 volwassenen. De Silicone reisflessen zijn 89ml en kan je dus ook meenemen op vakantie als toiletartikel in de handbagage.

We gebruiken deze silliconen reisflacon inmiddels al ruim twee jaar. Een tip na je vakantie het resterende product wel opmaken en de reisflacon uitspoelen met warm water. Als je het te erin laat zitten en echt maanden niet naar omkijkt gaat de shampoo aankoeken en dat is onnodig gedoe om het weer schoon te maken.

De siliconen reisfles die wij hebben getest is te koop in de ANWB winkel bij jou in de buurt maar ook online is een deze goedkoop beschikbaar

Mulu Marriott Resort & Spa

Reisfles Potjes Set

Wil je niet alleen shampoo meenemen op vakantie maar ook diverse andere favorieten zoals dagcrème en lotions, koop dan een reisflespotjesset. Je krijgt dan drie flesjes van 100 ml en 2 potjes van 20 gram en 2 potjes van 10 gram. Ze zitten samen in een doorzichtig tasje. De potjes zijn niet heel groot maar zeker voor een korte reis moet het meer dan voldoende zijn.

De flesjes gebruikten we voor babyshampoo en een vulden we zelfs met diksap voor onze baby. Ook hier geen enkele lekkage.

Dit soort setjes zijn o.a. te koop bij de Hema maar deze hebben we niet getest op kwaliteit. Goede producten zijn ook hier goedkoop beschikbaar.

ANWB producten

Lees ook andere reviews van handige reisproducten zoals een microvezel handdoek en toilettas voor op reis.

3 gedachten over “Review: Goedkope en handige reisflacon- en reisflespotjesset”

  1. Goed punt, die van de Hema ken ik niet. Wel eens van de Xenos gehad maar daar moest je constant schudden om er wat uit te krijgen en kreeg je klodders. Deze flesjes hebben naast de opening nog een grote schroefdop dus schoonmaken is makkelijk.

    Zo’n Siliconen reisfles met zuignap en dat flexibele materiaal ken ik alleen maar van duurdere merken dan de ANWB versie.

    1. Oke, dat is wel prettig. Die van de HEMA hebben dat niet. Daar heb je als je heel hard knijpt zelfs dat het dopje er af schiet…. Dit klinkt wel goed, vooral het flexibele materiaal 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top