Home / Voorbereiding / Producten / Review: Microvezel handdoek Decathlon ideaal voor op vakantie!

Review: Microvezel handdoek Decathlon ideaal voor op vakantie!

We reizen al jaren met een sneldrogende handdoek. Supermakkelijk voor op vakantie. Deze microfiber handdoeken nemen weinig ruimte in, zijn snel droog en stinken minder snel. Thuis gebruiken we ze ook voor naar het zwembad of naar de sportschool. We hebben een aantal reishanddoeken van Rubytec. Die gaan al jaren mee en zijn kwalitatief dus erg goed maar ook duur. Ik heb ook wel eens wat andere soorten goedkope microfiber handdoeken geprobeerd, zoals die van Xenos en maar die voelden echt als een zeem of waren helemaal niet zo compact.

Decathlon heeft ook een grote collectie microfiber handdoeken. Voor onze afgelopen Interrail vakantie heb ik deze meegenomen en daarna hebben we ze thuis intensief gebruikt om te kijken hoe de handdoeken zich zouden houden.

-> Bekijk hier direct het aanbod en de prijzen van de microfiber handdoeken van de Decathlon.

Wat is het verschil tussen een sneldrogende handdoek en reguliere handdoek?

Sneldrogende handdoeken zijn gemaakt van microvezel en niet van katoen. Hierdoor zijn ze, zoals de naam als zegt, snel droog. Dat is heel handig wanneer je op reis bent, want na het douchen moet je wellicht de bus gaan halen. De betere merken reishanddoeken en ook die van Decathlon zijn in 15 minuten droog als je ze even in de wind hangt; in de zon zelfs nog sneller.

Deze handdoeken gaan niet stinken of schimmelen. Ze zijn speciaal behandeld om bacteriën te doden. Mocht je toch geen andere optie hebben dan hem nat in te pakken dan is een handwasje voldoende om je reishanddoek weer schoon te laten ruiken.

Je kunt dezelfde reishanddoek meerdere dagen achter elkaar gebruiken voordat je hoeft te wassen. Vroeger moest je even wennen aan de manier van afdrogen waarbij je beter wat meer kunt deppen in plaats van wrijven maar de huidige generatie microfiber handdoeken zijn zo goed dat dit niet meer per se hoeft.

Een ander groot voordeel van een microvezelhanddoek (ook wel microfiber handdoek genoemd) is dat het een lichtgewicht handdoek is. Waar een normale handdoek al snel een paar honderd gram weegt, zijn deze handdoeken veel lichter. Ze zijn daarnaast ook nog eens erg compact en nemen dus weinig gewicht en ruimte in. Heel fijn wanneer je zoals wij vaak op reis gaat met het vliegtuig en dan vliegt met alleen handbagage. De accommodatie heeft meestal wel handdoeken maar het is niet de bedoeling dat je die meeneemt overdag. Nu hebben we een fijn compacte handdoek die we gebruiken wanneer we naar een waterpark of het strand gaan. Of wanneer onze dochter een toffe waterspeeltuin of fontein heeft gevonden en daar lekker nat wordt.

atlantica waterpark italie

Onze ervaringen met de Decathlon handdoek

De goedkope reishanddoek van de Decathlon rook goed en zag er ook goed uit toen we deze uit de doos haalden. Hij voelde iets zachter dan de Rubytec handdoeken maar was duidelijk van vergelijkbaar materiaal gemaakt, niet van het spul dat ze bij de Xenos gebruiken. De Decathlon reishanddoek was ook echt compact.

Tip: Handdoek eerst een keer wassen voor gebruik, dan neemt deze beter water op!

De microfiber handdoek droogde prima af en bleef lekker ruiken. Na het wassen kwamen ze eigenlijk al weer vrijwel droog uit de wasmachine wat vergelijkbaar is met de duurdere A-merk sneldrogende handdoeken die we hebben. Wel hadden we nu gekozen voor een groter formaat waardoor het in de buitenlucht iets langer duurder voor deze droog was. We hebben de handdoek naar verschillende zwemlessen meegenomen, tijdens het sporten en twee weken intensief gebruikt tijdens een Interrail vakantie. Na die periode zag de handdoek er nog precies hetzelfde uit als aan het begin, zonder zichtbare sporen van gebruik.

Welk formaat sneldrogende handdoek Decathlon

Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar. Voor de meeste mannen is het medium formaat van 65×90 prima. Vrouwen met lang haar kunnen beter voor een grotere versie gaan zoals die van 80×130. We hebben nu eens gekozen voor de XL versie, die was fijn op het strand en daar konden we dan ook met onze dochter samen op zitten. De XL versie van 110×175 is een een aanrader.

Bekijk hier het aanbod en van de goedkope sneldrogende handdoeken van de Decathlon.

We hebben deze producten zelf gekocht en betaald. Lees ook onze andere reviews van reisartikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top