Home / Nederland / Limburg / Attractiepark Toverland, een magische wereld vol avontuur!
attractiepark toverland

Attractiepark Toverland, een magische wereld vol avontuur!

‘Discover your own magic’, zo luidt de leus van Toverland attractiepark. Wij gingen met onze kleuter en peuter op onderzoek naar wat dit park zo magisch maakt!

Waar is attractiepark Toverland gevestigd en wat voor soort park is het eigenlijk?

In het noorden van Limburg, nabij Sevenum, is attractiepark Toverland te vinden. Magie is duidelijk de rode lijn van het park; je ziet het terug in de aankleding van het park, bij een aantal attracties draait het om toveren en het park bestaat uit zes themagebieden, de zogenaamde magische werelden. Wat leuk is aan het park, is dat het een gevarieerd aanbod heeft aan attracties. Van stoere achtbanen tot een draaimolen en van een wildwaterbaan tot een bootjestocht door een betoverde wereld van Merlijn de Tovenaar. 

booster bike achtbaan

De Toverland App

Download voor je bezoek de gratis Toverland app. In de app vind je een interactieve plattegrond van het park en kun je zien welke attracties en welke horecagelegenheden die dag open zijn. Handig is ook dat je in de app de actuele wachttijden kunt zien. Daarnaast kun je per attractie zien wat de minimale lengte is om deze zelfstandig te bezoeken en bij welke lengte begeleiding van een volwassene nodig is. 

Toverland paarden van ithaka

Met een kleuter & peuter naar Toverland

Bij elke attractie vind je een meetpaal met de minimale lengte. Onze kleuter van 110 cm lang krijgt al snel een stempel op zijn hand met ‘110’ en onze peuter van een meter lang is trots op haar stempel met ‘100’ op haar hand. We merken dat het toegangsbeleid voor de attracties strak wordt nageleefd. 

Eigenlijk zijn er met de lengtes van onze kinderen slechts 4 attracties waar ze niet aan kunnen deelnemen. Maar niet getreurd, want dit betekent dat er nog 28 attracties over blijven waar onze kinderen wel in kunnen! 

troy houten achtbaan

Van de 4 attracties waar onze kinderen te klein voor zijn, vereisen twee attracties een minimale lengte van 120 centimeter: het schommelschip Scorpios en Troy, de grootste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Achtbanen Fenix (waar je als het ware hangt naast de rails, wat je de ervaring geeft van vliegen) en Booster Bike (een unieke achtbaan zonder stoeltjes maar met motoren) hanteren een minimale lengte van respectievelijk 132 en 140 centimeter.

Zes magische werelden

Toverland is opgedeeld in zes verschillende themagebieden, de zogenaamde magische werelden. Redelijk uniek voor een pretpark in Nederland is dat twee van deze zes werelden indoor zijn. En dat zijn behoorlijke grote hallen, waar zelfs een achtbaan in is gebouwd. 

indoorhal land van toos

De mogelijkheid hebben om bij slecht weer indoor te kunnen genieten van een attractiepark, was één van de motieven van de oprichter van de Toverland zo’n 20 jaar geleden. De oprichter miste dit aanbod in ons land en na het succes van de eerste indoor attractiehal, volgde er al snel een tweede indoorhal en in de loop der jaren bouwde het attractiepark zich steeds verder uit. 

De leukste attracties met jonge kinderen

In elk van de zes magische werelden van Toverland hadden we al snel onze favoriete attracties. Lees hier meer over een selectie van de leukste attracties volgens ons:

In de middeleeuwse wereld Avalon is dat Merlin’s Quest voor ons. In een bootje rondom het thema van Merlijn de Tovenaar vaar je naar de grotten van ‘Tír na nÓg’, de zogenaamde bron van het eeuwig leven.

merlin's quest

In de Magische Vallei, stappen we in de achtbaan de Dwervelwind. In een ronddraaiend karretje draai je werkelijk alle kanten op. “Mama, ik vind dit héél spannend”, zucht mijn peuter naast mij. Achteraf is ze wel heel trots dat ze dit gedurfd en meegemaakt heeft. Even later kunnen we bijkomen in een bootje bij Djengu River. Alhoewel bijkomen… ook hier tijdens de wildwaterbaan is het wederom spannend met de grote vraag: gaan we het droog tot het einde redden? Iedereen heeft het droog gered, behalve papa… Lang duurt dat moment niet, want na de lunch bij horecagelegenheid Katara Plaza (alwaar een ruime keuze was aan belegde broodjes, friet, snacks, burgers, Turkse pizza en döner kebab) gaan sokken en schoenen uit om te spelen in waterspeeltuin Waku Waku. Ook de splash zone van de magische fontein Katara moet getest worden door onze kinderen. 

waku waku waterspeeltuin

In de wereld Ithaka, gebaseerd op het oude Griekenland, kiezen de kinderen voor een ritje op de Paarden van Ithaka

In de indoorhal Land van Toos willen we natuurlijk een ritje maken in de Toos-Express; de achtbaan in de vorm van een trein die dwars door de indoorhal heen rijdt. Vervolgens willen de kinderen zelf achter het stuur kruipen in de Truukjes. We gaan met bootjes de waterglijbanen van de Drakenslangen af en waaien vervolgens uit in zweefmolen Djinn. Tot slot kan er nog getoverd worden in Villa Toverhoed, waar je met een toverstaf dingen kunt laten bewegen. 

villa toverhoed

Op naar de aangrenzende andere indoorhal: Wunderland. Wat onze kinderen meteen opvalt en wat meteen uitgeprobeerd moet worden, is de gigantische kliminstallatie met glijbanen in de hal: het Kletterabenteuer. We sluiten aan bij de langste wachtrij van de dag. Het koste even wat tijd in de (wel heel vermakelijke) wachtrij, maar het was het wachten voor een ritje in de supersnelle bobslee zeker waard: de Maximus’ Blitz Bahn. We gaan de hoogte in in de Wirbelbaum en de rondte in door de draaimolen de Karussell. Onze kleuter en peuter hebben dikke pret in het betoverde huis Villa Fiasko, waar muren, vloeren en trappen bewegen. 

magiezijn show

We eindigen de dag in Port Laguna. Hier wonen we een interactieve show bij in Magiezijn (onze peuter is dagenlang heel trots dat zij de tovenaar mocht helpen bij het testen van de toverstaffen) en gaan we vervolgens zelf aan de slag met een gehuurde toverstaf. We volgen de route van Exploria Magica en doen ons best om de toverspreuken goed uit te voeren, zodat de dingen in de etalages gaan bewegen.

port laguna

De entreeprijzen van Toverland

Een bezoek aan Toverland is gratis voor alle kinderen onder de 90 centimeter én voor alle jarigen! We zagen dan ook regelmatig een “ik ben jarig” button voorbij komen in het park. Vervolgens is er een prijscategorie voor kinderen tussen de 90 en 140 centimeter lang en daarnaast een categorie voor iedereen groter dan 140 centimeter.

indoor zweefmolen toverland

Online kun je met korting entreekaarten kopen, waarbij je bij een aanschaf van minimaal een week voor je bezoek de meeste korting krijgt met een early bird ticket. De prijzen variëren iets gedurende het seizoen, zoals meerdere grote pretparken inmiddels doen. 

Ben je van plan om Toverland vaker te bezoeken? Informeer dan naar de voordelen van een abonnement.

Nieuwsgierig naar de actuele prijzen? Bekijk hun website hier.

truukjes

Openingstijden van Toverland

Gedurende het jaar variëren de openingstijden. In de winter (vanaf eind november) zijn in de weekenden en in de kerstvakantie enkel de twee indoorhallen en bijbehorende attracties geopend. Vervolgens start na de kerstvakantie het pre-season met openingstijden op de woensdagen en in de weekenden. 

Toverland houten achtbaan

Vanaf april opent het zomerseizoen, waarbij Toverland dagelijks open is en in de weekenden en schoolvakanties langer geopend is. Gedurende de zomervakantie is de periode van ‘summer feelings’, waarbij het park dagelijks lang geopend is. 

In het najaar is het park weer beperkter open en zijn er ook de thematische Halloweendagen in oktober. 

Check daarom voor je bezoek de website van Toverland voor de actuele openingstijden.

karussell

Bijzondere activiteiten en acties in Toverland

De komende zomermaanden heb je de mogelijkheid om te overnachten in het pop-up summercamp van Toverland. Je kunt logeren in een ingerichte ToverTent voor 2, 4 of 6 personen of een staanplaats reserveren voor je eigen camper, caravan of tent. De pop-up camping is te boeken vanaf het Paasweekend tot het einde van de zomervakantie. Bij een overnachting heb je het hele verblijf gratis toegang tot Toverland en je kunt deelnemen aan unieke activiteiten buiten openingstijden. Meer informatie vind je via deze link.

Fan van Halloween en spookachtige dingen? Bezoek dan eens de Halloween Nights in Toverland, gedurende de maand oktober. 

Er zijn regelmatig verschillende bijzondere acties in attractiepark Toverland. Zo was er afgelopen februari een gratis opa en oma actie, waarbij grootouders gratis mee mochten met hun kleinkind.

Wist je dat Toverland zelfs zijn eigen festival met bekende artiesten heeft? Dit festival heet Toverland LIVE!, heeft een minimumleeftijd van 16 jaar en vindt plaats in mei.

troy achtbaan

Faciliteiten van Toverland

Mindervaliden & buggy’s: Voor mindervaliden is het park en zijn de meeste attracties goed toegankelijk. De (hoofd)wandelpaden zijn buggyproof en er zijn verschillende plekken waar je je buggy kunt parkeren, wanneer je een attractie in gaat. Dit is overigens niet altijd even duidelijk aangegeven, waardoor we soms met onze buggy in de rij belandden.

De Baby Switch: Toverland biedt de service van de ‘Baby Switch’ aan. Wanneer een baby of kind te klein is voor een attractie, kan er gebruik gemaakt worden van de baby switch, waarbij één volwassene de attractie via de uitgang bezoekt met het kind, waarna er na een ritje gewisseld kan worden zonder dubbel te hoeven wachten.

Horecagelegenheden: In het hele park zijn verschillende horecagelegenheden met divers aanbod te vinden. 

Kluisjes: Kluisjes zijn op twee plekken in het park te huur. Je kunt het kluisje de hele dag onbeperkt gebruiken voor slechts twee euro. 

Babyverzorging: Op één toiletgebouw na, beschikken alle toiletten over een verschoningsplek voor baby’s. Bij twee horecagelegenheden in het park kan er gratis gebruik gemaakt worden van een magnetron om babyvoeding op te warmen.

Reizen met openbaar vervoer: Toverland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf het treinstation Horst-Sevenum de directe bus richting attractiepark Toverland.

exploria magica

Omgeving van Toverland

In de buurt van Toverland zijn verschillende vakantieparken te vinden. Zo liggen onder andere Landal parken Het Vennenbos, de Lommerbergen en Aerwinkel in de buurt en ook de parken Limburgse Peel of het Meerdal van Center Parcs zijn vlakbij Toverland.

Limburg bezoeken met kinderen kan het hele jaar door, er zijn ontelbaar veel kindvriendelijke activiteiten en vakantieparken. Lees hier al onze tips

Plezier voor het hele gezin

Ik hoor iets magisch”, is een uitspraak die onze peuter tijdens ons bezoek aan Toverland voor het eerst en die dag ook regelmatig doet. Toverland is een attractiepark, waar op veel plekken zichtbaar zorg is besteed aan mooie aankleding van de wandelpaden met passende muziekjes, verlichting en mist-effecten. Zelfs de toiletten zijn in thema! Tegelijkertijd zijn er ook nog stukken van het park die naast de volledig uitgewerkte Djengu River of Blitz Bahn nog wat kaal kunnen overkomen en weinig samenhangen met hun omgeving. Toverland is naar wij begrepen de laatste tijd hiermee aan de slag om dit meer in evenwicht te brengen. Er zijn in ieder geval genoeg verschillende attracties om uit te kiezen en voldoende aanbod voor gezinnen en kinderen van verschillende leeftijden.

djengu river wildwaterbaan

Alles in het park ligt niet zo ver uit elkaar, al kostte het ons wel even wat tijd om te ontdekken hoe het park in elkaar zit en hoe de verschillende werelden ten opzichte van elkaar liggen. 

Door zowel de indoorhallen als de activiteiten met water, heeft een bezoek aan Toverland elk seizoen iets leuks te bieden.

Kortom, wij hebben allemaal genoten van ons bezoek aan attractiepark Toverland en kwamen tijd te kort!

kletterabenteuer

Op zoek naar het ideale pretpark om samen met je kinderen naar toe te gaan? Dan raden wij je aan ook even ons artikel over pretparken geschikt voor peuters en kleuters te bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top