Home / Nederland / Limburg / Landal De Lommerbergen, met gaaf zwembad

Landal De Lommerbergen, met gaaf zwembad

Benieuwd naar Landal De Lommerbergen in het noorden van Limburg? Dit is een van de Landal parken in Nederland met subtropisch zwembad. Een zwemparadijs dat ook nog eens vernieuwd is in 2021 met nog meer glijbanen. Ook de indoor speeltuin is vergroot en vernieuwd. Ik laat je graag zien hoe het eruitziet.

Het park heeft een grote buitenspeeltuin en ligt naast een mooi stukje natuur. Er zijn meerdere wandelingen voor kinderen op en rond het park, zoals de Lotje van Zomeren smartphone speurtocht. Je kunt op het park fietsen huren. Met de auto ben je zo bij een aantal van de leukste attracties van Limburg, waaronder speelpark Klein Zwitersland, klimbos Venlo en het mooie nationale park De Meinweg met kabouterpad en speelbos.

Op en rondom Landal De Lommbergen is dan ook genoeg te beleven zonder dat de eigen faciliteiten open zijn en ze hebben nog wat prima geprijsde laatste plekjes voor de meivakantie. Bekijk hier direct het aanbod.

Landal de Lommerbergen

Landal De Lommerbergen

Huisje Landal De Lommerbergen

Vakantiepark Landal De Lommerbergen bestaat al meer dan 50 jaar. Eerlijk is eerlijk, toen waren de bungalows niet zo ruim en luxe gebouwd als tegenwoordig. Dat merk je ook nu nog op het park. De huisjes hebben geen bovenverdieping en zijn geschakeld. Een stukje nostalgie, dit is hoe ik uit mijn eigen jeugd herinner hoe een vakantiepark eruitziet. De huisjes liggen in een heerlijke groene omgeving met volwassen bomen en planten en heel veel dierenleven. Van binnen zijn de bungalows van Landal wel met de tijd meegegaan. Een groot deel van de woningen is al vernieuwd en aan de rest wordt nog gewerkt.

Huisje Landal de Lommerbergen

Er zijn op het park 2, 4, 5, 6 en 8 persoonswoningen. Van sommige types worden alleen maar woningen nieuwe stijl aangeboden. Bij andere heb je keuze uit een vernieuwde bungalow of een goedkopere bungalow die nog geen nieuwe inrichting heeft gekregen. Er zijn twee verschillende soorten kinderbungalows. Extra leuk zijn het een stapelbed, mini-trampoline in de tuin en speelgoed in de woning.

Het park is autovrij, enkel aan het begin van je verblijf en aan het eind mag je het park op om je spullen weg te brengen en op te halen.

Huisje Landal de Lommerbergen

Bungalow 6C

Wij verbleven zelf in bungalow 6C. De 6-persoonsbungalows op het park zijn allemaal al vernieuwd. Onze dochter rent het huisje binnen: “Hier is maar één bed”, zegt ze verbaasd terwijl ze kijkt naar het reeds opgemaakte bed. De zes persoonsbungalows hebben inderdaad vier slaapkamers. Twee tweepersoons slaapkamers en twee kleinere slaapkamers met één bed en een grote kast. Lekker rustig, zeker als je kinderen hebt die anders gaan spoken. Onze dochter wil echt heel graag met haar vriendinnetje op dezelfde kamer slapen. Gelukkig kan via de receptie nog een hoes gebracht worden voor het tweede tweepersoonsbed en kunnen de meiden samen op een kamer slapen. We hebben heerlijk geslapen op de bedden met goede matrassen.

Huisje Landal de Lommerbergen

De badkamer is ook helemaal fris en modern. Geen douchegordijn, maar gewoon een glazen wand en modern wandmeubel. Dit huisje heeft een douche in het bad.

Huisje Landal de Lommerbergen

Er is een open keuken die voorzien is van alle gemakken, zoals een vaatwasser, grote koelkast en magnetron. Er staat een eettafel en er is een zithoek met een grote bank. Vanaf de bank kijken we lekker naar buiten door de grote glazen ramen. Op het park zien we meerdere keren eekhoorntjes voorbij rennen. Ook buiten is nog een zithoek.

Huisje Landal de Lommerbergen

Zwembad Landal De Lommerbergen

Het zwembad van Landal De Lommerbergen is natuurlijk de grote trekpleister van het park. Wat een fantastisch subtropisch zwembad. Een stuk groter dan wat je op de meeste Landal parken tegenkomt.

Zwembad Landal de Lommerbergen

Het subtropisch zwemparadijs is ook nog eens uitgebreid met twee spectaculaire glijbanen. Een Cone glijbaan en een Duoracer voor kinderen en volwassenen. Super tof! Hier moeten we zeker nog een keer voor terug komen. Het is mogelijk om van binnen naar buiten te zwemmen. Hier is een keurig stukje met gras en ligstoelen om in het zonnetje te zitten. Voor de kleintjes is er binnen ook een fijn peuterbadje.

Zwembad Landal de Lommerbergen

Indoor speeltuin Landal De Lommerbergen

Ook de vernieuwde indoor speeltuin ziet er super uitnodigend uit. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat er een duidelijk gedeelte is voor jonge kinderen. Oudere kinderen tot een jaar of tien hebben de rest van de ruimte om te klimmen, klauteren en glijden.

Landal lommerbergen

Er zijn ook een aantal originele interactieve spellen die ik elders nog niet gezien heb, zoals een klimmuur waarop je zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant moet gaan.

Landal lommerbergen

Plaza en restaurants Landal de Lommerbergen

Zowel het zwembad als de indoor speeltuin zijn te bereiken via het plaza gebouw. Hier vind je ook een aantal andere faciliteiten, zoals de bowlingbaan en gamehal. Dit park heeft een grote park winkel met supermarkt, maar ook kleding en cadeaus. In het plaza gebouw zitten meerdere restaurants: de snackbar voor de snelle hap, maar ook een Italiaans restaurant voor een vers gebakken pizza.

Landal de Lommerbergen

Landal De Lommerbergen speeltuinen, dierenweide en minigolf

Wanneer we zijn ingecheckt en de spullen naar ons huisje hebben gebracht, lopen we natuurlijk een rondje over het park. “Mama, je telefoon”, mijn dochter wil natuurlijk direct op zoek naar kistjes in de Landal Adventure game. Dit spel kun je in elk park spelen. Je verzamelt kistjes met voorraden op het park en daarmee kun je in de app je boomhut steeds mooier maken.

Huisje Landal de Lommerbergen speeltuin

“Hier houd maar vast”, ik krijg mijn telefoon weer terug want ze heeft nog iets leukers gezien. De grote speeltuin van Landal De Lommerbergen. Ik zoek een bankje op en inderdaad, het eerste half uur zie ik alleen af en toe een kindje voorbij rennen. “Heb je het leuk?” vraag ik nog onnodig. “Ja doei!”

De grote speeltuin van Landal De Lommerbergen bestaat uit twee delen. Een fort waar ook speeltoestellen zijn voor jongere kinderen en via de touwbrug kun je dan naar het volgende eiland met een leuk klimparcours en een hoge speeltuin. Dit is geschikter voor kinderen vanaf een jaar of zes. Met het trekpontje kunnen ze dan ook weer bij de kant komen. Rondom het water zijn ook nog enkele speeltoestellen, zoals een trampoline.

Huisje Landal de Lommerbergen speeltuin

Ik besluit een rondje om het water te lopen en kom zo ook nog langs de kinderboerderij. Ook leuk is het sportveld met een speelveld en een interactieve goal. Houden je kinderen van voetballen? Neem dan ook zeker een bal mee of koop die in de parkshop.

Landal de Lommerbergen

Dit is een groot Landal park, wat betekent dat er ook nog veel extra activiteiten (gratis of tegen betaling) worden georganiseerd. Zo kun je rijden met een kleine jeep, laser gamen of een escape spel spelen in je eigen huisje. Natuurlijk zijn er ook diverse activiteiten met Landal mascotte Bollo de beer. Dit park heeft daarnaast nog twee andere mascottes, Puk en Pelle, die ook graag optreden.

Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid van Landal De Lommerbergen.

Landal Bollo

Wat is er te doen in de omgeving van Landal De Lommerbergen?

Benieuwd wat er te doen is de omgeving van Landal De Lommerbergen? Naast het park ligt een mooi stukje natuur. Een leuke manier om dit te ontdekken is met de smartphone speurtocht “De sleutels van de Lommerbergen”. De Lotje van Zomeren tocht is gratis te lopen met je telefoon en start bij het plaza gebouw. Je volgt niet alleen een route, maar krijgt onderweg ook nog leuke quizvragen en weetjes over de omgeving.

Deuter kinderrugzak

Bij Landal De Lommerbergen kun je ook fietsen huren. We huren een dag twee volwassen fietsen en twee kinderfietsen. Voor volwassenen verhuren ze ook mountainbikes, maar niet voor kinderen. We hadden gezien dat er in vanuit het dorp Beesel een Drakenwandeling te lopen is. De route komt ook langs het Landal park en is 9 kilometer. De route gaat een klein stukje door het bos, waar we met de fiets aan de hand lopen, maar is verder ook prima te fietsen.

Zo hebben de meiden een leuke middag en zien we ook nog wat van de omgeving. Natuurlijk stoppen we ook even in het dorp Beesel voor een pauze met een ijsje in het zonnetje.

Landal de Lommerbergen
Huisje Landal de Lommerbergen speeltuin

We zijn al vaker een weekendje in Limburg geweest. In de omgeving van de Lommerbergen zijn er ook heel veel betaalde en gratis uitjes voor kinderen. Deze keer kiezen we onder andere voor speelpark Klein Zwitserland, op twintig minuten rijden met de auto vanaf het vakantiepark. Hier kun je ook klimbos Fun Forest vinden, een leuk klimpark dat we al eens eerder bezochten.

Klein zwitersland

Heb je zin in een leuke stad? Wist je dat Roermond ook van alles te beleven is voor gezinnen? Niet alleen de mega shopping mall, maar ook een leuke stadswandeling en disco minigolf. Je leest het in ons uitgebreide blog over Roermond met kinderen.

roermond designer outlet reuzenrad

Heb je meer behoefte aan natuur? Vanaf Landal De Lommerbergen loop je dus zo een mooi stukje natuur in. Nationaal Park De Meinweg, een van de drie Nationale Parken in Limburg, is ook maar twintig minuten met de auto. In dit nationale park zijn meerdere wandelroutes voor gezinnen, zoals het kabouterpad, en is er een fijn speelbos.

speelbos de meinweg

Zoals je leest, is een weekend dus veel te kort. Zelfs wanneer de faciliteiten niet open zijn, is er op en rondom dit park meer dan genoeg te beleven om je zeker een week mee te vermaken. Meer tips nodig? Lees ook onze uitgebreide blogs over Noord-Limburg met kinderen en over Midden-Limburg met kinderen.

Ons verblijf bij Landal De Lommerbergen was een samenwerking met Landal. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top