Home / Nederland / Limburg / Wandelen in het Leudal met kinderen, spot hertjes en kabouters

Wandelen in het Leudal met kinderen, spot hertjes en kabouters

Wandelen in het Leudal? Het Leudal is een heel pittoresk kleinschalig natuurgebied in Limburg, waar een beekje tussen de bossen doorstroomt en het in het voorjaar vol staat met lentebloemen.

Leudal wandelen

Kinderwandeling het Leudal

Wij kozen voor een korte, familievriendelijke route, maar omdat die best snel en goed ging, hebben we die uitgebreid met een lus uit de route naar de Leudal watermolen. In totaal was de wandeling daardoor een kleine vijf kilometer en startten en eindigden we bij het Leudalmuseum. 

wandelen in limburg met kinderen leudal
wandelen in limburg met kinderen leudal

We kijken onze ogen uit tijdens de wandeling door het bos. Meerdere keren kruisen we de meanderende Leudalbeek. Rondom de beek zien we een dikke salamander en een klein muisje dat snel naar zijn holletje rent. Jammer dat we geen schepnet mee hebben genomen om kikkers te zoeken.

wandelen in limburg leudal

Op een ander deel van de wandeling zien we opeens drie hertjes. Wow, het voelt altijd als een cadeautje om in Nederland reeën te zien en zeker als je er niet speciaal vroeg voor bent opgestaan.

Er zijn op de route informatiebordjes die uitleg geven over de natuur en de omgeving. “Hé wat zie ik daar?”. We stoppen bij een kabouterhuisje. “Deze is niet echt hoor, maar misschien wonen er ook wel echte kabouters”. Onze dochter speurt het bos af naar kabouters, maar als die zich niet laten zien richt ze zich weer op de dieren. Achter het schors van een dode boom vindt ze een dikke groene rups en verderop wat mieren. Genoeg te zien voor nieuwsgierige kinderen in het Leudal! 

wandelen in limburg leudal

De wandeling die wij hebben gemaakt is maar één van de wandelingen voor kinderen in het Leudal. Er is zelfs een hele korte: het Elisabethpad van maar een kilometer lang. Op deze route kom je het kabouterhuisje tegen en vind je ook een blotevoetenpad en een klimboom.

Leuk voor wat oudere kinderen vanaf 6 jaar is de smartphone speurtocht. Deze route kan je altijd lopen, je hoeft hiervoor alleen een app op je telefoon te downloaden. Tijdens de speurtocht ga je op zoek naar aanwijzingen, die je weer informatie geven hoe je verder moet lopen.

Bekijk alle routes op de website van het bezoekerscentrum.

wandelen in limburg leudal

Wat is er nog meer te doen in de omgeving van het Leudal?

Het Leudal ligt vlakbij Roermond in het noorden van Limburg. Een regio waar ontzettend veel te doen is voor gezinnen. Breng een bezoekje aan kasteel Hoensbroek ga klimmen met je kind bij Klim Kong of kies voor een bezoekje aan pretpark Toverland. Ook dagje in verrassend kindvriendelijk Roermond is een aanrader!

Leudal wandelen

Lees ook onze andere blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top