Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Mexico / 5x redenen om een auto te huren om Yucutan in Mexico te verkennen

5x redenen om een auto te huren om Yucutan in Mexico te verkennen

Een auto huren is de beste manier om Mexico te verkennen met je gezin. Zeker in het populaire Yucatan ontdek je meer als je met een auto op pad gaat. Van de gebaande paden af bereik je uitgestrekte witte zandstranden, kleurrijke steden, exotische dieren en de indrukwekkende Maya-cultuur. In dit blog deelt Cindy haar tips en ervaringen met het huren van een auto in Mexico met kinderen.

Tip: huur je auto bij Sunny Cars, dan heb je nooit gedoe met bijkomende kosten en ben je goed verzekerd zonder eigen risico. Check hier Sunny Cars prijzen voor Mexico.

auto huren mexico

5x waarom een auto huren in Mexico op een gezinsvakantie

Veel gezinnen brengen hun vakantie in Mexico vooral door aan de idyllische stranden van Cancún, Playa del Carmen of Tulum. Ik raad je aan om een auto te huren en het schiereiland Yucatán verder te ontdekken. Dan zie je gewoon meer van dit mooie land. Wij reisden in 15 dagen het hele schiereiland Yucutan rond en hebben genoten van de diversiteit van het eiland.

auto huren mexico

Vrij om te gaan waar je maar wilt

We begonnen onze rondreis in Mexico-City en reisden met het openbaar vervoer naar Oaxaca. Daar namen we het vliegtuig naar Mérida en begonnen aan onze roadtrip door Yucatán.

Onze ervaring met het openbaar vervoer in Mexico is goed, zeker tussen de grote steden. Maar met een huurauto vonden we het reizen een stuk relaxter, zeker met kinderen. Je bent vrij om te gaan en staan waar je maar wilt, het ultieme vakantiegevoel!

auto huren mexico

Vijf minuten later vertrekken, geen stress, dat kon gewoon. Even stoppen op een mooi punt of bij een eettentje, zwemspullen bij de hand voor een spontane duik onderweg. Je plannen omgooien, ook geen punt. In Tulum besloten we bijvoorbeeld spontaan om naar Akumal te rijden waar we met zeeschildpadden zwommen. Dat werd de beste dag van ons verblijf in Tulum!

auto huren mexico

Op ontdekkingstocht in de jungle

Sommige pareltjes in Mexico zijn alleen met de auto goed bereikbaar. Zoals de prachtige Maya-complexen in Edzná en Calakmul. Je voelt je hier echt nog een ontdekkingsreiziger, je kinderen zullen het fantastisch vinden!

auto huren mexico

Andere toeristen kom je hier maar mondjesmaat tegen. Terwijl deze Maya-ruïnes zeker zo mooi zijn als het beroemde Chitzén Itzá, dat dagelijks wordt overspoeld door toeristen.

Het enorme complex Calakmul ligt verborgen in de jungle, hier mag je de enorme bouwwerken nog beklimmen. Met een adembenemend uitzicht als beloning!

De route naar Calakmul is ook avontuurlijk, over een zandweggetje vol enorme kuilen. Goed opletten dus, maar je kinderen hebben intussen alle tijd om goed te kijken (en luisteren) of ze net als wij brulapen kunnen ontdekken in de bomen. En om te genieten van de talloze vlinders die voor je auto uit dansen.

auto huren mexico apen spotten
auto huren mexico aap

Zwemmen in mystieke cenotes

Een cenote is een open karstgrot met kristalhelder water erin. Vooral in de buurt van Valladolid en Tulum liggen een aantal hele fraaie. Met een huurauto kun je dit natuurschoon op eigen houtje en in je eigen tempo ontdekken, je hoeft niet aan te sluiten bij een tour. Wel zo fijn als je met kinderen reist.

De minder bekende cenotes, zoals bijvoorbeeld Cenote San Lorenzo Oxman bij Valladolid, zijn een oase van rust. Lianen die langs de rotswanden naar beneden kronkelen, vogels en vissen in de mooiste kleuren, kristalhelder water waar het zonlicht op reflecteert, wij hadden nog nooit zoiets gezien.

Echte durfals kunnen hier met een touw als Tarzan het water in slingeren vanaf een paar meter hoogte. Onze kinderen konden hier geen genoeg van krijgen!

auto huren mexico

Kleurrijke stadjes verkennen

Koloniale gebouwen in alle kleuren van de regenboog, prachtige kathedralen, de centrale pleinen (zócalo’s) vol gezelligheid, eetstalletjes met de lekkerste Mexicaanse specialiteiten, de steden van Yucatán zijn stuk voor stuk de moeite waard.

auto huren mexico

Piratenstad Campeche zit vol verhalen, in Mérida is het op zondag één groot feest op en rondom de Plaza Grande. Een absolute aanrader! Maar met een huurauto liggen ook minder bekende stadjes zoals Río Lagartos binnen handbereik. In een prachtig natuurgebied spot je knalroze flamingo’s en zelfs een roze meer, Las Coloradas.

auto huren mexico

Fijne reisafstanden

Het schiereiland Yucatan is ongeveer 3,5 keer zo groot als Nederland. De afstanden tussen de bestemmingen zijn niet zo groot, de wegen zijn goed en er is weinig verkeer op de weg. Onze langste route duurde 4 uur, van Calakmul naar Tulum.

Met een tussenstop bij het prachtige meer van Bacalar werd dit een hele ontspannen reisdag! Er zijn een aantal tolwegen, wij kozen bewust voor de alternatieve routes. Dan doe je er wel iets langer over, maar rijd je door schattige dorpjes vol spelende kinderen, honden op straat, vrolijk wapperende vlaggetjes, mensen die vriendelijk zwaaien als je voorbijrijdt. En je rijdt meer door de natuur, waar je de mooiste vogels, vlinders en leguanen langs de weg ziet.

auto huren mexico

Een auto huren in Mexico

We huurden onze auto bij Sunny Cars. Het fijne daarvan is hun all-inclusive formule: alle verzekeringen zitten bij de huurprijs inbegrepen. En mocht je schade hebben, dan krijg je het eigen risico vergoed. Net voor vertrek krijg je zelfs nog een e-mail waarin ze je op het hart drukken dat je ter plekke echt geen extra verzekeringen hoeft af te sluiten. Een verademing!

Wat ik ook fijn vind, is dat Sunny Cars samenwerkt met Greenseats om de CO2-uitstoot van de huurauto te compenseren. Een kleine moeite, voor de huursom van € 500,- was de CO2-compensatie € 2,50. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in biogas- en houtovenprojecten in Afrika en windenergie in India. Check hier Sunny Cars prijzen voor Mexico.

auto huren mexico

Tip als je een auto huurt in Mexico: let op de topes!

Zodra je een dorp of stadje binnenrijdt, maar ook op de snelweg, overal kom je ze tegen: de Mexicaanse topes (verkeersdrempels). De een hoger dan de andere, soms liggen ze er alleen, soms in een serie van drie. Maar altijd net wat hoger dan de drempels die je in Nederland gewend bent.

Ze worden met verschillende bordjes aangegeven, let op de aanduiding ‘tope’ of ‘reductor de velocidad’. Meestal is de tope geel geschilderd, maar soms zijn ze moeilijk te zien en kunnen ze je behoorlijk verrassen. Goed om te weten!

auto huren mexico
auto huren mexico

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top