Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Mexico / Route Mexico, een roadtrip door Yucatan in twee weken met kids

Route Mexico, een roadtrip door Yucatan in twee weken met kids

Op zoek naar een fijne route in Mexico met kinderen? Blogger Cindy maakte dit jaar een mooie roadtrip van 15 dagen door Yucatán. Yucatán staat bekend om de parelwitte stranden, azuurblauwe zee, mystieke cenotes, indrukwekkende Maya-ruïnes, kleurrijke zonsondergangen en sfeervolle steden. En lekker eten natuurlijk, ook niet onbelangrijk als je met kinderen reist. Lijkt dat je wat? In dit blog deelt Cindy de reisroute van haar rondreis door Mexico met jou.

Rondreis mexico

Roadtrip door Yucatán, Mexico: de ideale route met kinderen

Het schiereiland Yucatán is een van de 31 staten van Mexico en ligt tussen de Caribische Zee en de Golf van Mexico. De meeste gezinnen vliegen op Cancún en verblijven in deze badplaats, of in Playa del Carmen of Tulum. Natuurlijk is het heerlijk om hier een paar dagen te relaxen, maar ik kan je aanraden om daarna een auto te huren en het schiereiland verder te verkennen.

Wij maakten eerst een rondreis vanaf Mexico-City en vlogen daarna naar Mérida. Daar start dus onze rondreis door de staten Yucatán, logischer is natuurlijk om je rondreis vanaf een van de populaire strandbestemmingen te starten. Wij huurden hier een auto via Sunny Cars.

Onze route door Yucutan zag er als volgt uit: Mérida (1 nacht), Campeche (2 nachten), Chicanná/Calakmul (2 nachten), Tulum (3 nachten), Holbox (2 nachten) , Valladolid (2 nachten), Río Lagártos (2 nachten), Mérida (1 nacht).

Liever op reis met een groep. Reisorganisatie Sawadee heeft een (familie)reis met een route die voor een groot deel overlapt met die van ons. Bekijk hier hun route. Ook Djoser heeft een familiereis in Mexico. Voor een mooie fly-drive door Mexico bekijk de route van 333Travel. Wil je uitsluitend een relax vakantie in Yucutan dan adviseer ik je hier bij TUI te kijken vaak is het goedkoper een 4 of 5 sterrenhotel incl. vlucht te boeken dan om dit los te regelen.

Dag 1: Kleurrijk Mérida

Deze hoofdstad van Yucatán is een mooie, nette stad vol koloniale gebouwen in de meest uiteenlopende pasteltinten. De meeste zijn maximaal twee verdiepingen hoog, zodat de warmte beter uit de stad kan ontsnappen, is ons verteld. Toch is het hier in de zomermaanden ongenadig heet.

Verkoeling is te vinden in de overdekte galerijen rondom de Plaza Grande, het centrale plein met de prachtige kathedraal. Of in het gratis te bezoeken Parque Zoologico de Centenario, een grote speeltuin en dierentuin. De speeltuin is vooral leuk voor kinderen tot 1.50 meter, met veel klimtoestellen, glijbanen, een verkeersplein, waterpret en wat krakkemikkige kermisattracties.

mexico met kinderen merida

Er is een foodcourt voor snacks en drankjes. Neem een reservesetje kleding mee zodat de kinderen door de fontein kunnen rennen. De dierentuin zou ik maar overslaan, de aanblik van getergde tijgers in te kleine kooien deed ons echt pijn.

Breng ook zeker een bezoekje aan de overdekte markt Mercado Lucas de Galvez. En aan het monument voor het vaderland, waarop de hele Mexicaanse geschiedenis staat afgebeeld. Natuurlijk ga je even gezellig zitten kletsen op de typische ‘jij-en-ik-stoelen’ die je overal in Mérida vindt. Misschien nog een ritje door het centrum in een vrolijk versierde koets. Collega-blogger Elke tipte nog de kleurrijke begraafplaats.

mexico met kinderen merida

’s Avonds zijn er op en rondom de Plaza Grande verschillende activiteiten, zoals een lichtshow of dansavond. Plan je bezoek bij voorkeur op zondag, dan is het één groot feest in de binnenstad. De straten zijn autovrij, er zijn optredens op straat, pop-up restaurantjes, het weekend wordt hier goed gevierd! Een nacht in Mérida is te weinig, gelukkig eindigen we onze rondreis ook hier.

Route mexico stoelen merida

Dag 2-3 Piratenstad Campeche

We halen onze huurauto op in Mérida en zetten koers naar Campeche. De tolweg is goed onderhouden en er rijdt opvallend weinig verkeer. Dat is maar goed ook, want als we aan het einde van de dag in een flinke stortbui belanden, zien we bijna geen hand voor ogen.

Campeche wordt ook wel piratenstad genoemd, omdat ze door de eeuwen heen heel wat grote aanvallen van piraten moest doorstaan. Daarom is uiteindelijk een verdedigingsmuur met bastions en kanonnen gebouwd, die nog grotendeels bewaard is gebleven. Dat geeft de stad een heel eigen karakter. De oude binnenstad die nog ommuurd is, heeft gebouwen in alle kleuren van de regenboog, maar minder strak gepolijst dan we in Mérida zagen.

mexico campeche route

We besloten de stad te verkennen met het toeristentreintje. Dit treintje maakt een rondrit door het kleurrijke oude centrum, langs de verdedigingsmuren en bastions en stopt onderweg bij een mooi kerkje. Verder bezochten we het Museo El Palacio, aan het centrale plein. Hier leer je alles over de geschiedenis van Campeche, waarin ook Nederlandse zeerovers een minder fraaie rol speelden. De uitleg wordt ook in het Engels gegeven. Onze kinderen vonden de korte interactieve show ook erg leuk, hierin beleef je hoe het eraan toeging op het schip vanaf Spanje naar Campeche.

Aan het begin of einde van de dag, als het wat is afgekoeld, liepen we over de oude stadsmuren en bezochten we de bastions. Midden in het oude centrum ligt een gezellig straatje met uitnodigende restaurantjes, cafeetjes en terrassen. Ga voor een unieke ervaring  ook eens eten bij een van de visrestaurantjes aan de boulevard, tegenover het stadion. Tussen de locals geniet je hier van kraakverse vis.

mexico campeche route

Tussenstop bij Maya-complex Edzná

Na 2 nachten in Campeche rijden we naar onze volgende bestemming, Chicanná, zo’n 4 uur rijden. Onderweg besluiten we de snelweg te verlaten en binnendoor te rijden over een hobbelig zandweggetje. Op een uur rijden van Campeche ligt namelijk het Maya-complex Edzná. Nog nauwelijks ontdekt door toeristen, we zijn een van de weinige bezoekers vandaag. De gids neemt ons via een alternatieve route eerst naar de toegangsmuur en belooft ons een spectaculair uitzicht als we boven zijn. Daar is geen woord van gelogen!

De gids neemt alle tijd om onze kinderen alles uit te leggen over de Maya-cultuur en laat zien hoe goed de akoestiek hier is. Niet alleen draagt het geluid heel ver, als je in de buurt van de grote piramide in je handen klapt, klinkt dat als de roep van een vogel. Dat willen de kinderen natuurlijk zelf ook uitproberen! Ruim 2 uur later, met ons hoofd vol verhalen en indrukken, reizen we weer verder. Wat een geweldige tussenstop was dit!

Edzna mexico kinderen

Dag 4-5 Op avontuur in Maya-complex Calakmul

Morgen willen we het Maya-complex Calakmul bezoeken, daarom verblijven we in Chicanná, een van de dichtstbijzijnde accommodaties. Op 105 kilometer afstand van Calakmul, maar toch nog 2 uur rijden omdat het laatste deel over een smal zandweggetje vol kuilen gaat. Ooit was Calakmul een van de machtigste steden van het Maya-rijk en zelfs de grootste stad op aarde. Verscholen in het hart van een tropisch regenwoud, het op één na grootste van Amerika, duurde het tot 1931 tot Calakmul opnieuw is ontdekt. Ook door de afgelegen ligging, midden in de jungle, ver weg van de toeristenresorts, trekt dit vergeten complex dagelijks maar een handjevol bezoekers.

Calakmul apen

Wij vonden dit complex fantastisch om te bezoeken met kinderen. Je mag hier namelijk alle bouwwerken beklimmen, zelfs de twee grootste bouwwerken. Omdat het hier zo rustig is en veel bouwwerken nog overwoekerd zijn en verstopt liggen in het dichte bos, krijg je hier echt het Indiana Jones-gevoel. Zeker omdat hier ook allerlei dieren te spotten zijn, van kleurrijke vogels en vlinders tot brulapen en bergpoema’s. Ook fijn: de dichte begroeiing zorgen voor de broodnodige schaduw. De kinderen spelen verstoppertje en tikkertje op en rondom de bouwwerken, in de pas lopen hoeft hier echt niet, dat maakt het wat mij betreft een ideaal complex om met kinderen te bezoeken.

Calakmul

Het mooiste van Calakmul vonden wij de beklimming van piramide I, wel 45 meter hoog, de een-na-hoogste van dit complex. Wij kozen deze piramide, omdat hier de inspannende klim op de top wordt beloond met een 360 graden uitzicht over de uitgestrekte groene jungle. Geen idee hoe lang we daar stilletjes hebben zitten genieten, dit was zo indrukwekkend. De steile afdaling was nog behoorlijk spannend door de smalle ongelijke treetjes met alleen een touw om je aan vast te houden. We waren dus ook blij dat we weer veilig met beide benen op de grond stonden. Die blijdschap sloeg om in euforie toen we even verderop een slapende groep brulapen in een boom ontdekten.

Nog een praktische tip: neem voldoende water, een lunchpakketje, zonnebrand en muggenspray mee. Er is hier namelijk niets te koop. En zorg voor voldoende benzine in de tank van je huurauto, het dichtstbijzijnde benzinestation is in Xpujil, bij Chicanná (120 kilometer vanaf Calakmul).

Calakmul

Tussenstop bij het meer van Bacalar

In de omgeving van Chicanná liggen nog veel meer Maya-complexen, kleiner en minder goed gerestaureerd. Na 2 culturele dagen op rij besluiten we het vandaag over een andere boeg te gooien. Vandaag staat een rit van 4 uur naar Tulum op het programma, die gaan we onderbreken met een tussenstop bij Bacalar.

Bacalar

Ideaal, de flexibiliteit van eigen vervoer! Het meer van Bacalar heeft wel 7 kleuren blauw en schijnt te vergelijken te zijn met de Malediven of Bora Bora. Nu zijn we daar nog nooit geweest, maar dat Bacalar prachtig is, kan ik je wel vertellen. Zeker als de zon op het water schijnt, zie je door de verschillende dieptes inderdaad allemaal kleurschakeringen. Je kunt in het meer zwemmen, snorkelen en zelfs wandelen in de ondiepe delen van het meer, waar het water net tot de knieën komt.

Verder zijn er prachtige zeiltochten of kanotochten te boeken. En je kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen aan het meer. Wij blijven uiteindelijk bijna de hele dag bij Los Cocelitos, een privéstrandje met een eetstalletje erbij. Hier staan schommels en hangmatten in het water, hoe relaxed! Collega-blogger Elke verbleef een paar dagen in Bacalar, heb je langer dan twee weken voor je rondreis door Mexico dan is het zeker een aanrader hier te stoppen. Lees hier over de heerlijke huisjes in Rancho Encantado aan Laguna Bacalar.

Bacalar

Dag 6-8 Parelwitte stranden van Tulum

Aan het einde van de middag rijden we door naar Tulum. Door velen omschreven als de nieuwe hotspot aan de Riviera Maya, na Cancún en Carmen del Playa. Echt ongerept en puur is Tulum echter zeker niet meer.

Wij verblijven in Tulum Pueblo, achteraf geen goede keuze. Het strand is alleen met de auto of fiets te bezoeken. En het stadje doet ons denken aan de Spaanse Costa, een boulevard met alleen maar toeristenwinkeltjes, restaurantjes, bars, compleet met proppers die je naar binnen proberen te kletsen. We reizen al 3 weken door het minder bekende Mexico, voor ons is het even wennen, deze kennismaking met de toeristenbranche die hier op volle toeren draait.

Mexico tulum

Tulum Playa lijkt ons een betere keuze als je in Tulum wilt verblijven. De hotelprijzen liggen hier een stuk hoger, zorg dat je je verblijf hier op tijd boekt zodat je nog keuze hebt. Dat was namelijk de reden dat wij besloten uit te wijken naar Pueblo. Tulum Playa is een langgerekte straat parallel aan het strand, met aan weerszijden hotels en restaurantjes. Waar je ook loopt, je kunt overal Instagramwaardige plaatjes maken. Aan de bar, gezeten op een schommel of liggend op een witte loungebank, nippend van je cocktail of healthy sapje. Witte doeken wapperen in de wind en creëren een aangename schaduw. Er is hier een typisch hipstersfeertje gecreëerd, als dat je aanspreekt, is Tulum Playa dé place to be.

In Tulum bezochten we natuurlijk ook het Maya-complex aan zee. De locatie is schitterend, op een rots boven de zee, toch vonden wij dit bezoek tegenvallen na onze geweldige ervaringen bij Calakmul en Edzná. Terwijl de prijzen voor de entree en een gids hier vele malen hoger liggen. We waren er vroeg in de ochtend, toen was het er al bloedheet op de open vlakte. En ontzettend druk! In een grote stroom bezoekers meelopen, dat maakt een bezoek aan deze tempel toch net wat minder bijzonder vonden wij. Al is het wel uniek dat je via een steile trap naar een klein strandje kunt afdalen om een duik in de zee te nemen. Verder kun je hier overal leguanen ontdekken, een leuk spelletje met kinderen om te tellen hoeveel je er hier tegen komt.

Mexico rondreis route tulum

Met zeeschildpadden zwemmen in Akumal

Met onze huurauto waren we natuurlijk heel flexibel, dus reden we vanuit Tulum een dagje naar het volgende plaatsje, Akumal. Veel minder toeristen en als bonus: zwemmen met zeeschildpadden! Helaas kun je dit niet meer op eigen houtje doen, het leefgebied van de zeeschildpadden is sinds een paar jaar uitgeroepen tot beschermd gebied. Daaromheen is met drijvers een baan afgezet, waarin je tegen betaling met een gids mag zwemmen. Dat ziet er vanaf het strand wel raar uit, bijna alsof het een zwembad is.

Wij gingen met een gids op pad, snorkelspullen en zwemvest waren bij de tour inbegrepen. We zagen wel 8 zeeschildpadden van dichtbij, een ervaring om nooit te vergeten! De tour is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7, 8.  Onze jongste van 8 had al moeite om ons bij te houden, de gids trok haar voort aan een reddingsboei, zo ging het prima. Maar als je met kleinere kinderen reist, is de enige optie om allebei om de beurt met de gids te gaan zwemmen, terwijl de ander met de kinderen op het strand blijft. Geen straf, want op het witte palmenstrand is het heerlijk toeven.

zwemmen schildpadden akumal

Dag 9-10 Magisch Isla Holbox

Na 3 nachten in Tulum reizen we verder naar het noorden. In het dorpje Chiquilá zetten we onze auto op een bewaakt parkeerterrein en stappen we op de ferry naar Isla Holbox. Om het half uur gaat er wel een ferry, geen stress dus. Een half uur later stappen we het paradijs in, zo voelt dat echt. Alleen maar zandweggetjes, kleine kleurrijke gebouwtjes en een hele relaxte sfeer. Auto’s rijden hier niet, wel allemaal elektrische golfkarretjes. Al is Isla Holbox inmiddels ook zeker ontdekt door toeristen, toch voelt het hier nog authentiek, een typisch eilandsfeertje.

Wat Isla Holbox zo bijzonder maakt? Geweldige witte stranden, palmbomen, een ondiepe zee, fenomenale zonsondergangen, gezellige strandtentjes, het fijne eilandsfeertje, kleurrijke streetart. En grote groepen flamingo’s op het strand. Maar het hoogtepunt van ons verblijf was toch wel het zwemmen met walvishaaien. Isla Holbox is een van de weinige plekken ter wereld waar je dit avontuur kunt beleven. Van mei tot en met september komen deze ongevaarlijke vissen hier om plankton te eten. We zwommen zij aan zij met een walvishaai van ruim 15 meter lang, een ervaring om nooit meer te vergeten. In een volgend blog vertel ik hier meer over.

isla holbox walvishaai
isla holbox walvishaai

Een andere bijzondere ervaring op Isla Holbox is een bioluminescentie-excursie. Na zonsondergang gaan we zwemmen in zee, waar het plankton licht geeft als er zuurstof bij komt, waardoor de zee lijkt op te lichten bij iedere beweging die we maakten. Werkelijk magisch. Onder de mooiste sterrenhemel die we ooit hebben gezien, zelfs de planeet Mars is goed te zien. Ongelooflijk.

We verblijven maar 2 nachten op Isla Holbox, achteraf gezien veel te kort! Je kunt namelijk ook nog een boottour langs een aantal kleine eilandjes maken, of kayakken door de mangrove. Ons beviel deze bestemming beter dan Tulum, omdat het nog iets authentieker voelt.

En de excursies die je hier kunt boeken, zijn werkelijk fantastisch. Nog een pluspunt: je hebt hier in de zomer ook minder last van het ontsierende en stinkende zeewier op de stranden. Vlieg je vanaf Cancún, dan is Isla Holbox een hele mooie bestemming om je rondreis door Yucatán te beginnen of eindigen. Havenplaatsje Chiquilá is maar 2 uur rijden vanaf Cancún.

isla holbox

Dag 11-12 Koloniaal Valladolid

Met pijn in ons hart nemen we afscheid van Isla Holbox en stappen weer op de ferry. Over een tolweg rijden we in 2 uur naar Valladolid, een stad vol statige koloniale gebouwen, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Chitzén Itzá.

Na onze ervaring bij Tulum zien wij echter af van een bezoek aan dit massaal bezochte Maya-complex met torenhoge entreeprijzen. In plaats daarvan bezochten we een cenote. Yucatán telt naar schatting 3.000 cenotes, dit zijn open karstgrotten met kristalhelder wateren die via een ondergronds gangenstelsel met elkaar verbonden zijn. Voor de Maya’s waren de cenotes heilige plaatsen, de toegang tot de onderwereld, waar ook offers werden gebracht. Klinkt luguber, maar tegenwoordig is het vooral een idyllische plek waar je heerlijk kunt zwemmen.

Valladolid

In de omgeving van Valladolid liggen enkele mooie exemplaren, wij bezoeken cenote San Lorenzo Oxmán. Een geweldige ervaring. Via een lange trap dalen we af naar het water. Er hangt een serene rust, bijna mystiek, het voelt een beetje alsof je een andere wereld binnenstapt. Lange boomwortels en groene hangplanten kronkelen langs de wanden van de grot naar beneden, tot in het water. Hoog boven onze hoofden vliegen de mooiste blauwe vogels, vlinders en libelles en een straal zonlicht valt op het water. Het koude water is ontzettend diep en helder, met een snorkel ontdekken we verschillende vissen. En op wat geplons na is het hier muisstil.

Dat geplons is precies wat deze cenote extra leuk maakt. Er hangt namelijk een touw, waarmee je vanaf een plateau het water in kunt slingeren. Onze kinderen konden er geen genoeg van krijgen en maakten de ene Tarzansprong na de andere! Goed om te weten als je de cenote met kinderen bezoekt: er hangen hier meer dan voldoende reddingsvesten, ook in kindermaten. Wel zo veilig bij de Tarzansprongen. Deze cenote ligt bij een haciënda, met een zwembad en een klein restaurantje. Wij hebben ons hier de hele ochtend uitstekend vermaakt.

Dag 13- 14 Roze meren en flamingo’s bij Río Lagartos en Las Coloradas

Río Lagartos is een biosfeer in het noorden van Yucatán. Dit is maar anderhalf uur rijden en dus prima te doen op een dagtrip vanaf Valladolid, maar nog leuker is het om er net als wij 2 nachten te overnachten. Wel even tanken voor vertrek, want er zit geen benzinestation op de route. Pas in Río Lagartos weer. Eerst bezochten we Las Coloradas een van de bijzondere bezienswaardigheden op onze route door Yucutan.

Tot mijn verbazing zijn deze zoutmeren écht roze, zeker in de namiddag als de zon schijnt. Deze bijzondere kleur wordt veroorzaakt doordat het water van Las Coloradas zo zout is en rijk is aan roze algen, plankton en garnalen. Daarom zijn ook de flamingo’s hier opvallend roze. Je mag helaas niet meer zwemmen in de meren.

route rondreis mexico

De volgende ochtend vertrokken we om 8 uur met een klein bootje voor een tour door de mangroves van de Reserva de la Biósfera de Río Lagártos. We zien onderweg kleine groepen flamingo’s, roofvogels en zelfs een krokodil. Bij de roze zoutmeren van Las Coloradas meren we aan. Blij dat we er gisterenmiddag al waren, want zo vroeg op de ochtend lijkt het meer helemaal niet zo roze, echt een groot verschil met gisterenmiddag. Wij komen hier nu voor een Maya-bad, deze grond bevat namelijk een mineraalrijke klei. Als we ons hiermee net als de Maya’s van top tot teen insmeren, zien we er morgen járen jonger uit. Volledig bedekt met klei varen we terug en nemen een duik in de baai om ons weer schoon te boenen. Een leuke ervaring, ook al zagen we de volgende dag natuurlijk weinig van de beloofde verjongingskuur.

route rondreis mexico

’s Middags rijden we naar het piepkleine vissersdorpje San Felipe vol felgekleurde houten huisjes, zo’n 10 kilometer van Río Lagartos. Na een lunch met kraakverse ceviche brengt een bootje ons naar de overkant van de baai, naar een piepklein wit palmenstrandje. Er zijn een toiletgebouwtje en wat stalletjes waar je snacks, drankjes en vers fruit kunt kopen. Kinderen zitten in zee, het water komt maar tot de enkels, en rapen de schelpen op die je hier gewoon ziet liggen in het heldere turquoise water. Tussen de Mexicaanse gezinnen genieten we in onze hangmat van dit idyllische sfeertje. Al schommelend laten we de indrukken van onze geweldige reis door Mexico nog eens in alle rust op ons inwerken.

Dag 15 Mérida (1 nacht)

Dan is het al weer tijd voor onze laatste rit. Nog zo’n 2,5 uur naar het mooie Mérida. We bezoeken een grote mall aan de rand van de stad, slenteren door de straatjes en ploffen aan het einde van de middag neer op een van de gezellige terrassen van Mérida. En dan zit onze rondreis door Mexico er na 5 weken toch echt op en vliegen we via Mexico-Stad weer naar huis.

Praktische tips voor een roadtrip door Mexico, route Yucatán

Wil je de schatten van Yucatán ontdekken, dan is een huurauto onmisbaar. Wij vinden Mexico een hele toegankelijke bestemming voor gezinnen met kinderen. Je kunt je bijna overal redelijk redden met Engels, al wordt het bijzonder gewaardeerd als je je best doet om een gesprekje in het Spaans aan te knopen.

route rondreis mexico

Er is ontzettend veel te doen en te zien op het schiereiland Yucatán, je vindt hier een mooie mix van zon, zee, strand, cultuur en natuur. Voor ieder wat wils dus tijdens een rondreis door Mexico met kinderen. En dat is allemaal in een relaxt tempo te bezoeken, want de reisafstanden vallen mee, onze langste rit duurde 4 uur.

Om te navigeren vonden wij de navigatie-app van Google Maps ideaal. Vooraf hebben we de kaarten voor de rondreis gedownload en ter plekke konden we die offline gebruiken. Handig om je hotel, de bezienswaardigheden en bijvoorbeeld benzinestations te vinden onderweg. De auto hebben we al in Nederland gereserveerd. Wij hebben een auto gehuurd via Sunny Cars, wel zo makkelijk want all-inclusive en geen gedoe met verzekeringen. Lees hier meer tips over auto rijden in Mexico.

Net als alle accommodaties trouwens. In een volgend blog lees je wat de meest kindvriendelijke accommodaties in Mexico zijn.

Wat Mexico ook geschikt maakt voor een rondreis met kinderen, is de Mexicaanse keuken, die de meeste kinderen goed zal smaken. Op de strandbestemmingen staan er ook standaard internationale gerechten op de kaart, maar ook elders in Mexico is er meestal wel een pizza of frietjes te krijgen.

route rondreis mexico

Reis je met een baby? In apotheken en drogisterijen zijn verschillende merken luiers en flesvoeding te koop, al zijn dit vaak niet de Europese merken die je gewend bent. Wil je nog meer weten over een rondreis door Mexico? Laat het gerust weten in de comments!

Ook naar Latijns-Amerika op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars, want dan scheelt gedoe met verzekeren. Voor accommodaties kijken we vaak op booking.com.

9 gedachten over “Route Mexico, een roadtrip door Yucatan in twee weken met kids”

  1. Hoi Cindy,

    Als ik het goed gelezen heb zijn jullie met de huurauto richting Chalakmul gereden. Was dit goed te doen? Hadden jullie bijvoorbeeld een 4×4 gehuurd oid? Is er een route beschikbaar misschien? Ik kan verder echt beperkte informatie vinden namelijk.

    Wel echt leuk om jullie verhaal te lezen, wij gaan het vanaf Cancun doen en in tegenovergestelde richting!

    Groetjes,

    Sjors

    1. Hoi Sjors,
      Wat een heerlijk vooruitzicht! Wij hebben in een gewone personenauto gereden, dat was heel goed te doen. Het laatste stuk door de jungle naar Calakmul was wel even opletten met allemaal kuilen in de weg. Dat was in 2019, ik weet niet hoe de staat van die weg nu is. Hier lees je onze route en tips met de auto: https://www.gezinopreis.nl/auto-huren-in-mexico/
      Nog 1 tip, wij hebben via Google maps de kaarten van onze route gedownload, heel handig, ook als je offline bent kun je je weg altijd vinden. Ik wens jullie een hele mooie reis!

  2. Dag Cindy,
    Wat een super gave reis hebben jullie gemaakt. Ik heb nooit eerder aan Mexico gedacht maar door dit verslag ben ik helemaal enthousiast waardoor wij denken aan een reis naar Mexico voor komende zomer. Vroeg me af of jullie “last” hebben gehad van Corona maatregelen? Is het nu drukker (omdat Azië praktisch gesloten is voor toeristen) of juist rustiger qua toerisme dat jij weet?
    Groeten Sheila

  3. Hoi Cindy,

    Klopt het dat jullie in de zomervakantie naar Yucatan zijn gereisd? En was dat goed te doen vanwege het regenseizoen? Wij zijn binnenkort namelijk afhankelijk van de schoolvakanties ivm de leeftijd van onze oudste dochter.

    Hartelijke groetjes,
    Lisa

    1. Hoi Lisa,
      Dat klopt. Wij hadden heel mooi weer in Yucatan, we hebben 1 avond een flinke onweersbui gehad in Campeche. Verder hebben we erg veel zon gezien!

      Veel plezier met de voorbereidingen.
      Groetjes,
      Cindy

  4. Hoi Elske,
    Wat een mooi vooruitzicht! Wij hadden inderdaad vaccinaties nodig, ik zou even informeren bij Meditel Reisvaccinaties of Thuisvaccinatie welke inentingen nodig zijn. Veel plezier met de voorbereidingen!
    Cindy

  5. hoi
    leuk om te lezen!
    wij gaan in februari met onze kinderen van 4 en 1.
    Hebben jullie vaccinaties gehad voor deze reis?
    groetjes elske

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top