Avonturenbos stekkenburg in Groesbeek

0

Ken je het avonturenbos in Groesbeek al? Dit is een van de betere speelbossen in Nederland en zeker de moeite waard om naar toe te rijden als hier in de buurt woont of op vakantie bent.

Avonturenbos goesbeek

Wat kan je verwachten van het avonturenbos in Groesbeek

Avonturenbos Stekkenburg in Groesbeek ligt aan de rand van een woonwijk. Onze eerste indruk was niet direct wow. Een water speelplek en soort houten trein.

Avonturenbos goesbeek

Dit speelbos in Groesbeek is gratis toegankelijk. Het is leuk voor kids vanaf een jaar of drie tot ongeveer 12 jaar. De kleintjes hebben een eigen speelplekje helemaal aan het begin maar dat stelt dus niet zo veel voor.

Echt leuk werd het avonturenbos in Groesbeek toen we verder door liepen. Hier is ook een huisje met een toilet en een kaart te vinden van het gebied. Mijn dochter zag direct de houtwal en was weg voordat ik een goed kijkje op de kaart kon nemen.

Avonturenbos goesbeek

Door over het houtparcours te klimmen kwamen we vanzelf bij het gedeelte van het klimbos dat het meeste weg heeft van een speeltuin. Met een schommel, klimtoestel en picknicktafels voor ouders. Ook hangt hier informatie over vogels en is er een verspringbak. Kan je net zo ver springen als een konijn?

Avonturenbos goesbeek
Avonturenbos goesbeek

Een groot deel van het avonturenbos in Groesbeek is voor kinderen vrij toegankelijk om hutten in te bouwen. Dat hebben ze dan ook massaal gedaan. Bijna elke boom lijkt wel omgetoverd tot een wigwam van hout. Nadat we ze bijna allemaal van binnen hebben gecheckt mogen we verder lopen. Wat mij als ouder opvalt is dat we nog meer plekken tegen komen met bankjes en tafels. Neem vooral een picknick lunch mee.

Avonturenbos goesbeek
Avonturenbos goesbeek

Via de smokkellaarsroute klautert mijn dochter de heuvel op en hier vinden we nog een boomhut en een boomwandeling.

Ze heeft het hartstikke leuk gehad en lekker geklommen en geklauterd. Het avonturenbos was wel iets kleiner dan ik verwacht had. Het is ook jammer dat het op zichzelf staat en niet onderdeel is van een natuurgebied anders zou het denk ik nog populairder zijn.

Avonturenbos goesbeek
Avonturenbos goesbeek

Meer tips lees ook ons blog met speelbossen in Nederland, tips voor een weekendje Nijmegen of toffe activiteiten in de Betuwe met kinderen.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.