10x leuke speelbossen in Nederland

0

Er even tussenuit maar het wandelen met kinderen wel zat? Is je lokale speeltuin gesloten? In het verleden bezochten we al meerdere speelbossen in Nederland zoals die in Flevoland. Tijd voor wat inspiratie. Bij deze fijne speelbossen kunnen je kinderen hun energie kwijt.

Meer inspiratie nodig? Lees ook ons blog met kabouterwandelingen in Nederland.

Let op: een aantal particuliere speelbossen zoals Speelbos Joure zijn gesloten. In deze lijst hebben we alleen niet afgesloten locaties opgenomen.

10x Speelbossen in Nederland

Belevenissenbos Lelystad, Flevoland

Het belevenissenbos in Lelystad is “Het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland!” In een fijn stuk natuur zijn meerdere routes, waarbij je over boomstronken moet lopen en via netten over het water klimt. Hartstikke leuk natuurlijk en een goede plek om je energie kwijt te raken. Er is ook een zwemplas en een waterspeeltuin voor in de zomer.

Belevenisbos Lelystad,

Speelbos Nijverdal op de Sallandse heuvelrug

Het speelbos Nijverdal is niet al te groot maar wel goed te combineren met een kabouterwandeling of andere wandelroute. Het bezoekerscentrum op de Sallandse Heuvelrug is net als andere bezoekerscentra van Staatbosbeheer gesloten. Maar ook zonder boekje kan je deze wandelingen wel maken. Volg de kabouter of volg juist de eekhoorn paaltjes en je komt langs genoeg leuke speelplekken.

sallandse heuvelrug

Speelbos Boeverijen Mastbos, Breda

In het Mastbos van Breda ligt één van de 38 boswachterspaden van Nederland (lees hier ons blog over het boswachterpad) maar er is ook een kabouterwandeling en een speelbos. Het Speelbos Boeverijen is een van de grotere speelbossen in Nederland. Lekker in bomen klimmen, een hut bouwen of spelen met de vaste speeltoestellen. Er is een watergracht met een touwbrug. Je kunt hier ook picknicken en er is een groot veld om te voetballen.

Speelbos Gagelbos, Utrecht

Speelbos Gagelbos is wel heel bijzonder. Speelbos Gagelbos staat ook wel bekend als Speelbos Utrecht omdat het aan de rand van de stad ligt. Er zijn zijn hier maar liefst 2 speelbossen en genoeg ruimte om zelf het bos in te gaan en je eigen hut te bouwen. Er is is ook een sloot die je kunt over stekken met een touwbrug, kabelbaan of met een vlot.

Speelbos de Boskoel Well, Noord-Limburg

Normaal gesproken kan je hier wat drinken bij bosbrasserie In de Sluis en het interessante bezoekerscentrum bekijken. Onze dochter vermaakte zich hier uitstekend terwijl wij op het eten wachten. Helaas kan dat nu niet maar je kunt wel spelen in speelbos “De Boskoel”. Slingeren tussen de bomen, een hut bouwen of spelen met zand. Om er te komen moet je de wandelroute ongeveer 500 meter volgen.

Speelbos de Speeldernis, Dordrecht

In natuurgebied de Biesbosch naast de zwemplas kan je deze avontuurlijke natuurspeeltuin vinden. Spelen met water maar ook een tokkelbaan over het water. Verder zijn er diverse speel- en klimtoestellen.

Speelbos Avonturenbos Groesbeek

Het avonturenbos Groesbeek ligt aan de rand van een woonwijk. Het bos werd mede ontworpen door kinderen. Er zijn allemaal leuke speeltoestellen zoals een boomhut, boomzweefpad en een halfondergrondse hut. Er is ook een waterspeelplek waar een pomp staat. Je kunt hier lekker met water en modder spelen. In de omgeving starten ook enkele wandelroutes maar helaas geen speciale kinderroute.

Speelbos Lorken Drenthe

In het Lorkenspeelbos bij de boswachterij Gieten-Borger heb je alle ruimte om heerlijk te spelen. Er is ook een boomkroonpad (nu niet geopend) en je kunt een wandeling maken naar enkele van de hunebedden in de omgeving.

Hunebedden in Drenthe
Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.