Home / Nederland / Gelderland / Prinsen- en Prinsessendagen Paleis Het Loo

Prinsen- en Prinsessendagen Paleis Het Loo

Roze, groene en blauwe prinsessenjurken, tiara’s, een koets met indrukwekkende paarden en koninklijke ontmoetingen! Wij kwamen het tegen op Paleis Het Loo, tijdens de Prinsen en Prinsessendagen!

paleis-het-loo

Wat is er te doen tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen

Voorzien van, natuurlijk, roze prinsessenjurken stappen mijn dochters van 3 en 1 het Stallenplein van Paleis Het Loo op. Na een vriendelijke ontvangst bij de kassa ontvangen we een plattegrond van de activiteiten. De oudste bestudeert deze goed en kiest de eerste activiteit uit: schminken!

paleis-het-loo

Via de stallen waar we langs de paarden komen, staan we even later in de rij met kinderen die zich allemaal willen laten schminken als prins of prinses. Regelmatig komt een complete hofhouding langs komt gelopen. De kinderen zijn enorm onder de indruk van deze chique mensen en kijken vanaf een afstandje toe!

Als beide kindergezichten zijn voorzien van mooie schmink, lonkt de volgende activiteit al: het maken van een eigen kroontje of medaille. Met stickers, potloden en stiften gaan de kinderen aan de slag waarna we even later ook nog met een mooie kroon verder lopen.

Na een wandeling langs de vele auto’s en koetsen die zijn tentoongesteld, komen we aan bij de goochelshow van Toverlakei Evenblij. De kinderen kijken geboeid naar deze leuke show en roepen flink mee tijdens onder andere de zoektocht naar de muis!

Paleis het loo

Vanaf de eerste activiteiten kiezen we om een wandeling te maken via de bomenlaan naar het middengedeelte van Paleis Het Loo. Op de terugweg kiezen we voor een ritje met de koets, volgens mijn dochter: die van assepoester! Je kunt ook kiezen voor een rit met de paardentram en er is een de pendeldienst.

paleis het loo

Na uit de koets te zijn gestapt, komen we aan bij de volgende activiteiten: de stokpaardjesrace en het boogschieten! Ondanks de warmte zijn de kinderen hier maar met moeite weg te krijgen en dan alleen nog nu de beloning van een lekkere lunch op hen wacht!

Met volle buiken lopen we de prachtige tuinen van het Paleis in. We bewonderen de vele bloemperken en natuurlijk moet er een foto worden genomen op de koninklijke troon! Na ook nog flink te hebben gedanst op het prinsen- en prinsessenbal, rusten de kinderen uit bij de voorstelling Prin6 kan niet slapen!

Natuurlijk kan je tijdens deze dagen naast alle speciale activiteiten ook net als anders het paleis bezoeken. Er zijn twee wandelroutes door het paleis die je langs verschillende prachtige kamers brengen.

paleis het loo

Restaurants

Tijdens ons bezoek hebben wij geluncht bij het grand café Prins Hendrik Garage. We waren positief verrast door het aanbod dat nu eens niet alleen bestond uit patat. Naast goede broodjes, soep en salades waren er onder andere ook een yoghurtbar en meerdere vegetarische opties zoals een wortelhotdog beschikbaar.

paleis het loo

In dit restaurant is een verschoonruimte en kleine speelruimte aanwezig. Bij lekker weer is de kleine speeltuin naast dit restaurant, met natuurlijk een speelpaleis!, ook een aanrader.

Voor wie echt wil uitpakken, kan in het restaurant Balzaal een koninklijke high tea geserveerd krijgen! Voor de kinderen natuurlijk met kinderchampagne! Ook een picknickmand voor een koninklijke picknick in de paleistuinen behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot is achter in de tuin, onder de colonnades, ook nog een petitfour bar gevestigd!

Museum en tuinen Paleis Het Loo

Terwijl de kinderen genieten van de activiteiten, kijken ook de ouders hun ogen uit. Tussen de kinderactiviteiten door genieten wij dan van de enorme collectie die tentoon is gesteld. Natuurlijk hoort een bezoek aan de in 2016 teruggekeerde Cadillac van Prinses Wilhelmina daar bij!

paleis het loo

Van de tuinen met vele waterpartijen en fonteinen kan in onze beleving uren worden genoten en in de schaduw onder de bomen kan op het gemak worden uitgerust.

Praktische informatie Prinsen- en Prinsessendagen Paleis Het Loo

paleis het loo

Elke dinsdag en woensdag in deze zomervakantie worden deze bijzondere dagen gehouden waarbij er een doorlopend programma is van 10.00 tot 17.00 uur. Voor Paleis Het Loo is een ruime parkeergelegenheid beschikbaar. Gezien de omvang van het terrein en de afstand tussen de activiteiten is het verstandig een kinderwagen of drager mee te nemen.

Voor wie net als ik kinderen heeft die alles willen zien, vormen de prinsen en prinsessendagen een volledige dag uit. Voor ons is het volgende bezoek alweer gepland, waarbij we dit keer een romantische picknick in de tuin bijboeken! Voor meer informatie bekijk de website.

Lees ook ons blog over Apeldoorn met kinderen of over de Veluwe met kinderen. Langer weg? Check dan onze favoriete vakantieparken op de Veluwe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top