Home / Voorbereiding / Overnachten / Summio Parc Heihaas, kleinschalig rustig park op de Veluwe
Landal Heihaas

Summio Parc Heihaas, kleinschalig rustig park op de Veluwe

Summio Parc Heihaas is een van de vakantieparken in de buurt van Putten. Van alle verschillende kindvriendelijke vakantieparken op de Veluwe is dit een van de goedkoopste vakantieparken op de Veluwe en ook een rustige en kleinschalige optie. Dat betekent niet dat er niks te doen is voor gezinnen. Er zijn speeltuintjes, er is een binnenzwembad en er is een dierenweide. Ook de omgeving is hartstikke mooi en er is veel te beleven.

Check hier direct de prijs en beschikbaarheid van Summio Parc Heihaas.

In mijn ervaring met Summio Parc Heihaas vind ik vooral de omgeving een groot plus. Ook is het park vaak net wat goedkoper dan andere parken op de Veluwe. Dus leuk voor wie er veel op uit wil gaan of wie jonge kinderen heeft die nog snel tevreden zijn. Wil je vooral een park met veel vermaak, dan zou ik persoonlijk voor een van de andere vakantiepark op de Veluwe kiezen met wat meer faciliteiten. In dit blog vertel ik wat je kunt verwachten van Summio Parc Heihaas zodat je kunt bekijken of het aansluit bij wat je zoekt voor jullie gezin.

Landal Heihaas

Check hier direct de prijs en beschikbaarheid van Summio Parc Heihaas.

Summio Parc Heihaas review

Summio Parc Heihaas bungalows

Alle huisjes van Summio Parc Heihaas liggen mooi in het bos. Sommige huisjes liggen wel wat dichter bij elkaar dan andere huisjes, maar dan wel op een manier gepositioneerd dat je wel privacy hebt. Je kunt de auto bij je bungalow parkeren.

Landal Heihaas

Op Summio Parc Heihaas vind je de typische en al wat oudere bungalows die je wel op meer oudere vakantieparken tegenkomt. Dat betekent ook dat ze van binnen niet super ruim van opzet zijn. Wel heeft het interieur een opknapbeurt gehad. Dit staat allemaal duidelijk aangegeven op de site van Summio. Ga je maar met zijn tweeën, dan kun je ook kiezen voor een luxe huisje met eigen sauna.

Landal Heihaas

De meeste huisjes hebben een open haard. Zeker als je in de winter gaat, is het super knus om aan te steken. Dan voelt het echt als je eigen huisje in het bos. De meeste bungalows van Summio Parc Heihaas zijn voor 2, 4 of 6 personen, maar er is hier ook een 16 persoons en een 8 persoons groepsaccommodatie.

Landal Heihaas

Bekijk de verschillende huisjes van Summio Parc Heihaas.

Summio Parc Heihaas zwembad

Het zwembad van Summio Parc Heihaas is niet heel groot, maar wel gewoon leuk om lekker te plonsen. Er zijn een stroomversnelling en een kinderglijbaan. Voor de peuters is er een apart badje. Langs de rand staan diverse ligbedden zodat je zelf kunt relaxen terwijl je kinderen aan het zwemmen zijn.

Landal Heihaas

Summio Parc Heihaas restaurant en speeltuin

In het hoofdgebouw van Summio Parc Heihaas vind je de brasserie met het terras. Het fijne van het terras is dat deze echt direct aan de speeltuin ligt. Zo kun je hier zelf lekker zitten terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

Landal Heihaas

De speeltuin is niet heel groot en heeft zowel speeltoestellen voor oudere als voor wat jongere kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een klimtoestel met glijbaan en een airtrampoline. Ook de dierenweide, de midgetgolfbaan en de recreatieclub zijn allemaal vlakbij het terras van de Brasserie gelegen. Het atelier is een aparte ruimte waar activiteiten zoals knutselen plaatsvinden. Op dit park worden ook veel buiten activiteiten voor gezinnen georganiseerd.

Landal Heihaas

Bij minder mooi weer kun je ook binnen eten. Het is wel verstandig te reserveren, aangezien er hier beperkte plek is. Verder kun je eten bestellen bij de snackbar of voor een aantal basisboodschappen terecht bij de minishop.

Summio Parc Heihaas overige faciliteiten

Landal Heihaas

Benieuwd wat er nog meer te doen is op Summio Parc Heihaas? Naast de grotere speeltuin bij het restaurant zijn er nog meerdere kleinere speeltuinen verspreid over het park. Kleine kinderen zullen ook blij worden van de verschillende dierenweides. Zo zijn er konijnen en geitjes die je ook mag aaien. Tenslotte heeft Summio Parc Heihaas nog een midgetgolfbaan en enkele sportveldjes.

Het Fun-Entertainment-team zorgen er verder voor dat er het hele jaar door verschillende dingen te doen zijn. Dit is niet voor niets een van de betere Summio parken met kinderen.

Landal Heihaas

Wat is er te doen in de omgeving van Summio Parc Heihaas?

In de omgeving van Summio Parc Heihaas is echt veel te beleven. Er zijn heel veel wandelmogelijkheden voor kinderen. De bostoren in Putten is wat mij betreft echt een must see om naar toe te gaan tijdens je verblijf bij Summio Parc Heihaas.

Landgoed schovenhorst

Zijn je kinderen al wat ouder en wil je samen iets actief ondernemen? Ga dan naar Klimbos Garderen, een van de meest populaire klimbossen op de Veluwe. Wel even van tevoren reserveren, want ze zijn vaak uitverkocht. Mocht dit het geval zijn, dan kun je ook naar het minder bekende (maar ook hartstikke leuk) klimbos in Ermelo gaan. Sowieso is er in Ermelo nog wel meer te beleven. Van een leuk museum over de Romeinen tot wandelen bij de schaapskooi. Voor alle tips, lees mijn blog over Ermelo met kinderen.

Klimbos Ermelo

Je bent vanuit Summio Parc Heihaas binnen een half uur in Apeldoorn, waar je natuurlijk pretpark De Julianatoren hebt voor peuters en kleuters. Ook kun je hier naar de Apenheul of naar Paleis het Loo.

Hans grietje zeewolde

Een half uur rijden de andere kant op en je bent in Flevoland. Het blotevoetenpad in Zeewolde is bijvoorbeeld een aanrader, net als de diverse stranden aan het Veluwe meer. In Zeewolde vind je ook het populaire pannenkoekenhuis met speelpark, genaamd Hans & Grietje. Ook hier is het wel verstandig om vooraf te reserveren.

Als je graag gaat wandelen met kinderen, dan zou ik zeker aanraden mijn boek Speelbossen en familiewandelingen met kinderen aan te schaffen. Er staan veel routes in voor juist dit deel van Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top