Home / Nederland / Overijssel / Belevingspad bij Schaapskooi Stroothuizen, Twente

Belevingspad bij Schaapskooi Stroothuizen, Twente

Schaapskooi Stroothuizen is een supermooi gelegen schaapskooi in het Twentse Denekamp, niet ver van de grens met Duitsland. Er is ook een fijn groot terras met speeltuin waar kinderen blij van worden. Staan de schapen op stal, dan kun je vanuit het restaurant zo in de stal kijken.

Schaapskooi Stroothuizen

Rondom Schaapskooi Stroothuizen is ook een kort belevingspad voor kinderen. Let op, je kunt deze wandeling voor kinderen alleen lopen van 1 mei tot 1 oktober. Daarna is de kans groot dat de route geblokkeerd is door de schrikdraadhekken van de schapen. Alleen het eerste stukje door het bos kun je wellicht dan wel lopen. Vraag het even binnen na. Check van tevoren ook vooral of de schaapskooi Stroothuizen wel open is.

Schaapskooi Stroothuizen

Belevingspad Schaapskooi Stroothuizen

“Eerst een stukje wandelen, dan de speeltuin”, zeggen we tegen onze dochter. We lopen door het hekje met een bordje “Belevingspad”. Het eerste dat we zien is een grappige kabouter die op een boomtak zit.

Schaapskooi Stroothuizen
Belevingspad Schaapskooi Stroothuizen

In dit stukje bos komen we nog meerdere verassingen tegen. Hoewel onze zevenjarige dochter ze wel een beetje te kinderachtig vindt. Dit belevingspad is leuker met kinderen van een jaar of vier/vijf die nog wel heel enthousiast worden van kabouters.

We verlaten het stukje bos door een hekje en moeten nu een stuk over het gras lopen. We zijn hier in de herfst en het is al behoorlijk drassig. Gelukkig zien we in de verte een kabouter waardoor we weten dat we goed lopen. Ook blijven we constant zicht hebben op de Schaapkooi.

Schaapskooi Stroothuizen
Schaapskooi Stroothuizen

We konden van tevoren niet echt vinden hoe lang de route is, wel dat deze ongeveer 20 minuten zou moeten duren. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid van je kind en hoe lang je onderweg stopt om alles te bekijken. Erg lang is de route in in ieder geval niet, misschien maximaal een kilometer.

We hebben geluk en de schapen hebben ons ontdekt en komen enthousiast van hun veldje naar het hek toegerend. Waarschijnlijk denken ze dat we wat te eten komen brengen. Helaas we moeten ze teleurstellen, maar het is zeker leuk om deze schapen met enorme hoorns van dichtbij te bekijken.

Schaapskooi Stroothuizen
Schaapskooi Stroothuizen

We lopen verder en stoppen nog bij een bankje bij een grote boomstam. Voor ons is het een gewoon bankje, maar voor anderen is het een speciale boom die staat op een punt waar meerdere energielijnen bij elkaar komen. We lopen weer terug en op dit deel van het belevingspad komen we nog maar één verassing tegen.

Schaapskooi Stroothuizen

Onze dochter wil nog heel graag spelen en er staat hier een groot en goed onderhouden speeltoestel met twee glijbanen. Wij gaan buiten in het zonnetje zitten aan een van de vele tafels. Er is ook een kleine menukaart met onder andere verse zelfgebakken pannenkoeken en zelf gemaakte taarten.

Schaapskooi Stroothuizen
Schaapskooi Stroothuizen

Wat is er te doen in de omgeving van Schaapskooi Stroothuizen

Ben je toch bij Schaapskooi Stroothuizen en benieuwd wat er nog meer te doen is in de omgeving? De schaapskooi ligt echt in de natuur, maar pak de auto of de fiets en rij nog geen 2km naar de kruising van de Zwartkampweg (laatste stukje onverhard) en de Vrijdijk (onverharde weg) en bezoek daar de Commiezenhut.

commiezenhut.

De schuilhutten werden gebruikt om smokkelaars te betrappen langs de Nederlands-Duitse grens. Je loopt hier letterlijk langs de grens (inclusief historische grenspalen). Je kunt ook een stukje van de met paaltjes aangegeven smokkelroute lopen, de hele route is met 64km te lang voor één dag.

In Denekamp zit ook nog een echt leuk interactief museum voor kinderen: het Natura Docet Wonderryck Twente. Lees onze blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top