Home / Nederland / Overijssel / Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande, de beweegroute

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande, de beweegroute

Landgoed Nieuwe Rande in het bos bij Diepenveen is al jaren een favoriete bestemming van veel bewoners in de omgeving. Voor bruiloften, om wat te eten bij restaurant Geb en Gaia, voor het mountainbike rondje of om te wandelen met kinderen.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

Wil je wandelen op Langoed Nieuwe Rande, dan zijn er verschillende goed aangegeven routes om uit te kiezen. De Landhuisroute van 2,5km, de Keizers Rande route van 4,4km, de nieuwe Rande route van 5,5 en de bijzondere Beweegroute. Met kinderen die lekker willen spelen tijdens het wandelen, is de Beweegroute echt leuk.

De route is 2,7 km lang. Onderweg kom je langs 19 plaatsen waar oefeningen kunnen worden gedaan. Het idee hierachter is natuurlijk om fit te worden en aan je conditie te werken, maar de meeste kinderen zien de oefeningen als een groot spel.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

De Beweegroute op Landgoed Nieuwe Rande

De Beweegroute is een leuke afwisselende route over Landgoed Nieuwe Rande. We lopen over een zandpad, langs een watertje en tussen de bomen. Op verschillende plekken komen we paaltjes tegen met een een plaatje en een korte tekst. Daar staan dan oefeningen op die je kunt doen op de plek.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

De beweegroute maakt veel gebruik van natuurlijke elementen. Zo doen boomstammen dienst om over heen te springen of overheen te lopen. Een paar van de opdrachten zijn wel wat te moeilijk voor jonge kinderen, zoals de muur van drie dikke stronken waar je overheen moet klauteren, maar meestal doet ze fanatiek mee. In sommige opdrachten is ze zelfs beter dan wij.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

We hebben de Beweegroute zowel in het voorjaar als in het najaar gelopen. In de herfst, zeker na regen, moet je wel even opletten of alles helemaal veilig is. Sommige boomstammen kunnen nou eenmaal glad zijn bij natheid.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

Eten of overnachten bij Geb en Gaia

Aangezien hotel Geb en Gaia in het landhuis Nieuwe Rande een populaire plek is voor bruiloften in Deventer hebben we er zelfs ook wel eens overnacht.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

Bovendien kun je er prima dineren of lunchen. Het eten is vaak wat alternatief, niet wat je zou verwachten in een statig landhuis. Zo zijn er bijvoorbeeld ook vegan taarten en veel gezonde opties, zoals lekkere verse salades. In de zomer kun je fijn buiten zitten op het grote grasveld. Binnen is het ook gezellig met kleurige meubels en veel grappige details.

Ook wanneer het restaurant niet open mag zijn, is er de mogelijkheid om wat af te halen. Via de drive-through of te voet. Check van tevoren op de website op welke dagen dit kan.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande
Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

Handige informatie wandelen Nieuwe Rande

De Beweegroute start vanaf de parkeerplaats bij de ingang naar hotel Gaia. De eerste parkeerplek als je over de IJsseldijk tussen Deventer en Olst rijdt. Hier staat ook een informatiebord met alle wandelroutes. Mocht er hier geen plek meer zijn, dan kun je ook altijd nog parkeren bij Hotel Gaia.

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over wandelen met kinderen.

Wandelen bij Landgoed Nieuwe Rande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top