Home / Nederland / Zuid-Holland / De Beverbos wandeling voor kids, vanuit het Biesboschcentrum

De Beverbos wandeling voor kids, vanuit het Biesboschcentrum

Wandelen in de Biesbosch met kinderen? Natuurlijk zijn er genoeg reguliere wandelroutes die je kunt volgen, maar wist je dat er ook een echte kinderwandeling is? De Beverbosroute. Let op, deze start bij het Biesboschcentrum in Dordrecht en dus niet, zoals je wellicht zou verwachten, vanuit het Biesbosch MuseumEiland of het Biesbosch Bezoekerscentrum Drimmelen.

beverbos Biesbosch

Het Beverbos in de Biesbosch

Wanneer je vanaf de parkeerplaats naar het bezoekerscentrum loopt, zie je het Beverbos aan de linkerkant. “Hey een huisje” en weg is mijn dochter. “Papa kom ook kijken”. “Niet gelijk weg hollen, ook even de bordjes lezen” zeg ik nog, maar tevergeefs. Dan lees ik die zelf wel en vertel later wel wat ik heb geleerd over de bever.

beverbos Biesbosch

Op ijzeren borden wordt namelijk allemaal uitleg gegeven over de Bever. Hoe oud wordt een bever, wat eet een bever en hoe bouwen ze eigenlijk een beverdam.

beverbos Biesbosch

Mevrouwtje is vervolgens al doorgelopen naar het volgende bouwwerk op de route. Een klimtoren van waaruit we bevers kunnen bekijken. Tenminste, in theorie dan. In de praktijk laten de bevers zich niet zien en het zou mij ook verbazen als ze zo dicht bij een druk bezoekerscentrum zouden leven.

beverbos Biesbosch

We lopen een stukje verder en komen dan op een normaal pad. “Huh is er niks meer?”. Ook ik ben verrast, ik had wel gelezen dat het een korte wandeling zou zijn, maar dit is echt heel kort. Wel kunnen we nog de blauwe paaltjes volgen door het bos terug naar het bezoekerscentrum. Op de route komen we nog wat hutten tegen die kinderen zelf hebben gebouwd. Nu heb ik wel mooi de tijd om alsnog alle bever weetjes te delen.

beverbos Biesbosch

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Vind je alleen de beverboswandeling wat kort? Dat snappen we helemaal. Gelukkig zijn er nog andere wandelroutes die starten vanuit het Biesboschcentrum in Dordrecht. Als je de Perfect Earth Animals app van Staatbosbeheer nog niet op je telefoon hebt staan, dan is dit het moment om die te downloaden. Met deze app wordt wandelen met kinderen nog leuker, omdat je op veel plekken in Nederland dierenkaartjes kunt verzamelen. Je lees er meer over in mijn blog over de Perfect Earth Animals App.

perfect earth animals app

Er is een lange route van vijf kilometer die je ook nog wat kunt uitbreiden. Maar vanwege een shortcut kun je die ook inkorten tot ongeveer twee kilometer. Wij hadden toevallig de fietsen bij ons en kozen voor de langere route, maar dan op de fiets. Hoewel we dit deel van de Biesbosch niet echt heel bijzonder vonden en we, behalve wat eenden, grutto’s en en grazende koeien, weinig dieren zagen.

Recreatiestrand Merwelanden

Bij het Biesboschcentrum kun je ook een fluisterbootje of kano huren om zelf mee op pad te gaan. Of kies voor een tochtje met de rondvaartboot. Daarnaast worden er ook regelmatig excursies georganiseerd. Bekijk wel van tevoren de website, omdat veel activiteiten maar een aantal maanden per jaar mogelijk zijn.

Recreatiestrand Merwelanden

Je kunt ook een klein stukje lopen naar Recreatiestrand Merwelanden met aardige speeltuin. Met een kabelbaan, klimtoestel en enkele evenwichtsbalken. Aangezien er geen speeltuin is bij het Biesboschcentrum is dit een prima alternatief. In de zomer kun je hier ook prima zwemmen en relaxen op het strandje. Er is hier ook een restaurant.

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over wandelen met kinderen.

Recreatiestrand Merwelanden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top