Home / Nederland / Zuid-Holland / Vakantiepark Molenwaard, logeren bij Fien en Teun

Vakantiepark Molenwaard, logeren bij Fien en Teun

Begeef je in de wereld van Fien en Teun, de mascottes van Molenwaard. Je verblijft hier in je eigen boerderijtje, een kleurrijk huisje aan het water of kies voor een schaapskooitje waar je uitkijkt op de schapenweide. Help de dierenverzorger bij het voeren van de geitjes, doe mee met de knutselactiviteiten en kom alles te weten over het leven op de boerderij. Dit is echt een ontzettend leuk vakantiepark met een dreumes, peuter of kleuter.

Bekijk hier meteen de prijzen en beschikbaarheid van Vakantiepark Molenwaard.

Vakantiepark Molenwaard

Vakantiepark Molenwaard

Naast de Avonturenboerderij Molenwaard opende in 2021 een vakantiepark, onderdeel van Van Hoorne Entertainment. Het is een kleinschalig park wat wij met jonge kinderen heel prettig vinden. In het midden van het park ligt een grote omheinde natuurplas, met aan twee kanten een ligweide. Op het meer kun je in de zomer leuke activiteiten doen.

Vakantiepark Molenwaard

Bij binnenkomst op het park valt al op dat het helemaal gericht is op kinderen. Bij de incheckbalie is een verhoging zodat kinderen kunnen helpen bij het inchecken. Ze krijgen een polderpaspoort waarin allemaal leuke opdrachten staan die ze in het huisje, op het park of in de omgeving kunnen uitvoeren. Het boerderijthema is in ieder detail terug te vinden. Onze dochter keek meteen haar ogen uit en wist elk karakter op te noemen.

Molenwaard vakantiepark

Op het park bevinden zich een aantal leuke speeltuintjes. Binnen spelen is ook mogelijk, het hele jaar door is de speelschuur geopend. Naast dat er genoeg te spelen is voor de kinderen zit er nog een cadeaushop op het park, waar je alles van Fien en Teun kunt vinden. In de kruidenier kun je wat dagelijks boodschappen doen of heerlijke streekproducten kopen. Je kunt hier ook je broodjes voor het ontbijt bestellen die zelfs bezorgd worden aan je huisje. Er zijn twee eetgelegenheden op het park. Heb je lekkere trek? Dan zit je bij de frieterie helemaal goed voor een frietje of pizza. Bij de gasterij kun je lekker lunchen of dineren en maak je kennis met de streekproducten van de polder. Op zondag en donderdag kun je hier met Fien en Teun komen ontbijten.  

Vakantiepark Molenwaard

De huisjes van Vakantiepark Molenwaard

Wij verbleven samen met onze twee kinderen een lang weekend in een 6-persoons Kinderdijk cottage. Deze mooie ruime pastelkleurige huisjes liggen rondom de natuurplas. De accommodatie heeft een ruim zitgedeelte met eethoek. Een compleet ingerichte keuken met vaatwasser, combi-oven en gasfornuis. Het heeft drie slaapkamers, waarvan een met een tweepersoonsbed en een met een stapelbed.

Vakantiepark Molenwaard

Verder kun je hier zorgeloos genieten op het omheinde terras. Overal komen de karakters Fien en Teun terug. Na een dag spelen op het park lag onze dochter moe en voldaan, en vooral met een grote glimlach, in haar Fien en Teun bed.

Vakantiepark Molenwaard
Vakantiepark Molenwaard

Ook ons zoontje van 1 jaar sliep in een ledikantje opgemaakt in boerderij thema. Naast een Kinderdijk cottage kun je ook kiezen uit een Fien en Teun boerderij, een schaapskooitje of een luxe ingerichte avonturentent. Kom je met een groter gezelschap dan zijn er bijvoorbeeld leuke opties op de dorpsstraat, je vindt hier alle accommodaties op een rij.  

Molwenwaard vakantiepark

Activiteiten op het park

Bij binnenkomst op het park ontvang je de Molenwaard courant, een krant waarin je precies kunt vinden wanneer er welke activiteiten zijn. Er is namelijk geen gebrek aan entertainment en activiteiten!

Vakantiepark Molenwaard

We beginnen ons verblijf met het Fien en Teun’s welkomstfeest. We worden welkom geheten door de mascottes van het park en iedereen krijgt de mogelijkheid om op de foto te gaan. Dagelijks zien we Fien en Teun terug op het park, bijvoorbeeld bij de sterrenparade en de inhuldigingsceremonie. Ook het pyjamafeest was een groot succes, onze dochter zong alle liedjes mee. Toen ze daarna ook nog een dikke knuffel kreeg van Fien kon haar geluk niet meer op. Ze heeft het hele weekend gestraald!

Vakantiepark Molenwaard

Een paar dagen in de week kun je de dierenverzorger helpen om de diertjes te voeren. Als een echt boertje en boerinnetje sta je in de wei tussen de schapen en geiten. In de kas worden leuke knutselactiviteiten georganiseerd en tijdens de boerenbingo kun je leuke prijzen winnen. Tijdens ons dagelijkse wandelrondje over het park stoppen we bij de leuke speeltuintjes. Het zijn er een stuk of vijf met elk een ander thema, natuurlijk allemaal te maken met het boerderijleven. Zo wilde onze dochter elke dag even spelen in de boomhut van Fien en Teun. Sommige speeltuintjes hebben ook wateractiviteiten.

Vakantiepark Molenwaard

Daarnaast is er nog de speelschuur. In deze binnenspeeltuin kun je overdag terecht. Ons zoontje kon in het voorste gedeelte lekker ravotten en van de kleine glijbaan, terwijl onze dochter lekker kon klimmen, klauteren en zich uitleven in de ballenbak. Terwijl de kinderen lekker spelen kun je zelf plaats nemen aan een van de tafeltjes in de speelschuur. De speelschuur is fijn overzichtelijk en niet heel groot. Dit vonden wij heel fijn om de kinderen in de gaten te houden terwijl wij genoten van een kopje koffie.

Bij mooi weer biedt Molenwaard tegen een betaling leuke activiteiten aan op het water. Zo kun je een waterfiets huren of een bootje. Wil je wat meer sportief ondernemen, dan kun je een kano huren waarmee je de polderplassen op kunt.

Vakantiepark Molenwaard

Wil je wat meer van de omgeving verkennen? Bij de gastenservice kun je fietsen huren, ook e-bikes en bakfietsen.

Naast het reguliere activiteitenprogramma biedt Molenwaard nog een aantal betaalde activiteiten aan. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken met de paardentram of een bezoek brengen aan de melkveehouderij. Deze kun je tijdens je boeking al toevoegen of ter plekke aan de balie reserveren.

Vakantiepark Molenwaard

De Avonturenboerderij Molenwaard

Al eerder bezochten we de avonturenboerderij, de boerderij van Fien en Teun. Een groot succes bij onze dochter van 3 jaar. Je waant je namelijk helemaal in de wereld van Fien en Teun. Het park ligt op ongeveer 10km afstand van het vakantiepark. Wanneer je verblijft op het vakantiepark heb je ook onbeperkt toegang tot de avonturenboerderij, wel moet je even reserveren van tevoren. Plan hier je bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard.

Vakantiepark Molenwaard

Op de boerderij krijgen de kinderen bij binnenkomst een opdrachtenboekje mee, waar ze een boerderij diploma mee kunnen verdienen. Onze dochter ging er als een echt boerinnetje meteen mee aan de slag. Tijdens de verschillende shows leren we alles over fruit, melk en kaas. We maken kennis met alle dieren op de boerderij en voeren de geitjes. We maken een ritje in de fruitkistjes, crossen over de tractorbaan en onze dochter mocht zelfs een ritje maken op de pony. Samen met de schipper maakten we een heerlijk tochtje over het water. Tot slot sluiten we aan bij de verjaardagshow van Fien en Teun.

Op de Avonturenboerderij zijn verschillende plekken ingericht waar je terecht kunt om je kindje te verschonen of te voeden. Alle toiletten in het park beschikken over een aparte verschoonplek. In de restaurants op het park kun je terecht voor het opwarmen van een flesje.

Molenwaard avonturenboerderij

Benieuwd voor welke leeftijd Vakantiepark Molenwaard en Avonturenboerderij Molenwaard leuk is? Het park is vooral gericht op peuters en kleuters, maar ook een dreumes of een kind dat al wat langer op de basisschool zit kan zich hier nog goed vermaken. Het hangt natuurlijk vooral van je kind af. Wij vinden het geschikt vanaf het moment dat je kindje ook echt zelf dingen wil doen en interactie heeft met bijvoorbeeld de boerderijdieren totdat ze zich te stoer voelen voor Fien en Teun.

Themaweken en arrangementen

Maak je verblijf in Molenwaard compleet met het Fien en Teun arrangement. Je boekt dan meteen een pakket met de leukste activiteiten voor een zorgeloos verblijf.

Molenwaard vakantiepark

Naast de verschillende arrangementen heeft Molenwaard themaweken. Speciaal voor jonge bezoekers zijn er de peuterweken. Tijdens deze midweken zijn alle activiteiten volledig gericht op alle kleintjes die nog niet naar school gaan. Deze peuterweken zijn dus enkel buiten de schoolvakanties. Ieder seizoen zijn er weer andere themaweken op het park. In de winter kun je zelfs schaatsen met Fien en Teun en brengt Sinterklaas met zijn pietjes een bezoek aan het vakantiepark!

Je kunt hier alle themaweken en arrangementen terug vinden.

Vakantiepark Molenwaard

Wat te doen in de omgeving van Vakantiepark Molenwaard?

Je vindt Vakantiepark Molenwaard bij het plaatsje Ottoland in Zuid-Holland. Uitgespeeld op het Vakantiepark? We kunnen het ons haast niet voorstellen als je een weekendje gaat. Ga je langer, ontdek dan de polder en geniet van de prachtige landschappen en de loeiende koeien. Op een 20 minuutjes rijden van het park vind je werelderfgoed Kinderdijk waar je de beroemde molens kunt bewonderen. Bezoek een van de vele kaasboeren of ga lekker varen of wandelen in het nabij gelegen natuurpark de Biesbosch, waar je bijvoorbeeld de speciale Beverwandeling voor kinderen kan lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top