Home / Nederland / Op pad met de Perfect Earth Animals app van Staatsbosbeheer

Op pad met de Perfect Earth Animals app van Staatsbosbeheer

Houden jouw kinderen ook van wandelen? Maar wel alleen als de wandeling een beetje spannend is? Iets te speuren, een speelbos of een klauterpad heeft de voorkeur boven een gewone “saaie” wandeling.

Wellicht ken je de gratis app Perfect Earth Animals al. Maar deze app is compleet vernieuwd en maakt wandelen met kinderen nog leuker.

perfect earth animals app

Wat is de Perfect Earth Animals app?

De Perfect Earth Animals is een app van Perfect Earth en Staatsbosbeheer. Met de app spaar je dierenkaarten. Je krijgt elke dag een dierenkaart. Daarnaast krijg je een extra kaart als je gaat wandelen. Voor elke kilometer eentje met een maximum van vijf kilometer.

perfect earth animals app

Je kunt ook bonuskaarten verzamelen door te gaan wandelen in bepaalde parken (gewoon in je eigen stad), natuurgebieden en nationale parken. op meer dan tienduizend plekken in Nederland kun je deze kaarten vinden, dus vast ook bij jou in de buurt. Om zo’n kaart op te halen moet je binnen 50 meter komen van deze locatie.

Lees ook ons blog met de leukste kindvriendelijke nationale parken in Nederland.

perfect earth animals app

Wandelen met de Perfect Earth Animals app

Onze dochter heeft nog geen eigen telefoon, dus ik heb de app op mijn eigen telefoon staan. Wanneer we ergens gaan wandelen, kijk ik natuurlijk of er toevallig dierenkaarten in de buurt liggen.

Bij sommige speurtochten ben je vervolgens de rest van de tijd je telefoon kwijt, maar deze app heeft juist een blokkerende melding als je aan het wandelen bent. Zodat je juist op de omgeving moet letten en dus niet de hele tijd naar de kaart op je smartphone moet staren.

perfect earth animals app

De telefoon trilt ook wanneer je bij een dierenkaart ben en natuurlijk stoppen we dan wel even om te kijken wat we hebben gekregen. Er zijn reguliere kaarten maar ook zeldzame kaarten. Op de dierenkaarten staat informatie over het betreffende dier. Zo leer je ook nog wat.

perfect earth animals app

Sommige dieren zijn natuurlijk heel bijzonder om te hebben. Boswachters kunnen zelf beslissen hoe ze de app in zetten in hun gebied. Leg je de kaartjes bijvoorbeeld op een speciale kindvriendelijke route? Of juist op een heel mooi gebied wat nog niet zo bekend is? Heb je wellicht wel een bijzonder dier in je natuurgebied? De Veluwe heeft bijvoorbeeld een exclusieve kaart van een wolf die je daar kunt verzamelen.

perfect earth animals app

Wij hebben dit spel heel fanatiek gespeeld toen de scholen nog dicht waren. Inclusief nog even een extra rondje lopen om het huis om toch vooral maar het maximale aantal kaartjes per dag te halen. Nu zijn we drukker met andere dingen, maar het blijft een toffe toevoeging op wandelen met kids.

perfect earth animals app

De app is nog in ontwikkeling en in juli 2021 zijn er een aantal toffe nieuwe functies toegevoegd. Zou zie je nu in een oogopslag hoeveel dierenkaarten je al vond en hoeveel kilometer je al hebt gelopen. Super handig want nu weten we ook welke kaarten we nog niet hebben.

perfect earth

Ook is de kaart functie verbeterd zodat je nu nog beter ziet hoe je moet lopen om een dierenkaart op de route op te binnen. Je kunt ook nog meer leren over de dieren dankzij extra informatie. Heb je een dierenkaart wel heel vaak dan kan je 3 kaarten recyclen en dan krijg je een andere kaart ervoor terug.

De Perfect Earth Animals app is gratis te downloaden voor zowel Iphone als Android.

Meer tips? Lees ook onze andere blogs over wandelen met kinderen zoals:

perfect earth animals app

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top