Home / Nederland / Zuid-Holland / Scheveningen met kinderen

Scheveningen met kinderen

Scheveningen met kinderen is altijd een goed idee. Ik ging met mijn dochter een weekendje naar Scheveningen en in dit blog neem ik je mee met de leukste vaste en tijdelijk activiteiten voor het hele gezin.

Scheveningen met kinderen

Scheveningen met kinderen

Reuzenrad op de pier van Scheveningen

Tijdens een weekendje Scheveningen met kinderen ga je natuurlijk ook naar de pier. De winkeltjes en de restaurantjes zijn aardig om te kijken maar het leukst vonden we het reuzenrad. Ik ben meestal niet zo gek op reuzenraderen die zo hoog gaan, maar kon mijn kleuter moeilijk alleen laten gaan. Dit 50 meter hoge reuzenrad is echter heel stabiel.

We krijgen met zijn tweeën een cabine en  klappen het tafeltje in het midden uit. Als ik dat had geweten, had ik wat te drinken en en eten meegenomen. We draaien een aantal rondjes en kijken onze ogen uit. Eerst op de kustlijn waar we de plekken ontdekken waar we net nog langs liepen.

Totdat mijn dochter ontdekt dat ze van de pier aan het bungeejumpen zijn. “Kijk mama, die meneer springt er zo uit, wow!” Gevolgd door een “mag ik dat zo ook doen?” Ze is het er niet mee eens, dat ze daar nog te jong voor is, maar ik beloof haar dat we zo gaan trampolinespringen, bijna net zo leuk. Bekijk voor de actuele prijzen en openingstijden de website van Skyview de Pier.

scheveningen met kinderen reuzenrad
scheveningen met kinderen reuzenrad

Legoland aan Zee

Op 2 mei 2020 gaat Legoland Discovery center Scheveningen open. In Legoland Discovery center zijn verschillende toffe ruimtes zoals de Fantasie Express en de 4D Bioscoop. Samen bouwen doe je met de figuren van LEGO® Friends. Of verkend de LEGO® NINJAGO® Trainingszone. Voor de kleintjes is er het DUPLO® Park en het Piraten Eiland?

Play en Bounce, spelen op de Pier

Er zijn verschillende plekken waar je kunt trampoline springen in Scheveningen. Wij hadden echt geluk met het weer en kozen dus voor de locatie in de open lucht. Maar mocht het wat kouder zijn of regenen, dan is het leuk om te weten dat er op de Pier Play en Bounce zit. Een indoor speeltuin voor kinderen vanaf 3 jaar en trampolines voor kinderen vanaf 7 jaar. Meer informatie op Play en Bounce.

scheveningen met kinderen play en bounce
scheveningen met kinderen play en bounce

Trampolinespringen Scheveningen

Direct naast de pier zit Trampolinecentrum Scheveningen met een aantal reguliere trampolines en een aantal bungy-trampolines. Die laatste wil mijn dochter natuurlijk, want daarmee kan je het hoogst. We kopen een ticket en krijgen een nummertje 107 mee. Op het oog was het niet zo druk maar het blijkt dat ze nog niet eens bij honderd zijn. Met maar vier bungy-trampolines loopt het ook niet echt snel door, maar er zijn ergere dingen dan wachten in het zonnetje. “Mama, wil je tellen hoe vaak ik over de kop ga?” “1,2,3,4,5, we komen helemaal tot 10”. Ik kijk hoe mijn dochter geniet: “Mama dit was echt heel leuk!”.

scheveningen met kinderen bungytrampolines

Draaimolen Scheveningen

Voor jonge kinderen waar de trampolines nog wat te wild voor zijn is er de historische draaimolen. Wist je dat deze al meer dan honderd jaar oud is?

Scheveningen met kinderen

Sea Life Scheveningen

Ook Sea Life Scheveningen kan je langs de Boulevard vinden. We bezoeken deze omdat mijn dochter aquaria altijd erg leuk vindt. Bij binnenkomst krijgt ze een kinderboekje mee en op negen verschillende plekken in Sea Life kan je een stempel laten zetten. Ik kijk nog even op het bord naast de receptie, maar we hebben ons bezoek slecht getimed en zijn er niet tijdens één van de voedermomenten.

Eén van de eerste ruimtes  waar we komen, heeft de voelpoel. Onder begeleiding van een medewerker van Sea Life mag je hier diverse diertjes aanraken. Mijn dochter raakte de zeeanemoon met één vinger aan. We lopen verder en bekijken de vissen in de verschillende tanks. Eerlijk is eerlijk, vergeleken met de geweldige aquaria in bijvoorbeeld Singapore of Kuala Lumpur, maar ook met Burgers Zoo in Arnhem waar we regelmatig komen, valt Sea Life Scheveningen tegen.

Als ik mijn dochter haar gang zou laten gaan dan racet ze alleen van stempelplek naar stempelplek. Als je kinderen nog niet zo verwend zijn als mijn dochter zullen ze ongetwijfeld wel de “wow factor” hebben die wij nu een beetje missen. Alleen bij de kwallententoonstelling waar de kwallen in allerlei kleurtjes oplichten, wordt ze echt enthousiast. Hoe kan het toch dat die kwallen allemaal van kleur veranderen? Ik dwing haar om ook de tijd te nemen de zeepaardjes te bekijken. Dat is toch best bijzonder! Ook Nemo en Dory zijn hier in het echt te zien en buiten is een gedeelte met otters en pinguïns.

Sea Life Scheveningen heeft ook een kleine tunnel en daar wonen roggen, haaitjes en zelfs een schildpad. Ik weet niet hoezeer het glas vertekent maar ik het lijken me wel heel veel dieren in weinig ruimte. Kortom, we hebben wat gemengde gevoelens aan ons bezoek aan Sea Life overgehouden. Mocht je kaartjes willen kopen, koop die dan niet aan de kassa maar online. Wij kochten kaartjes via dagticket hier met 35% korting. Die heb je binnen 2 minuten in de mail, dus kan je ook op het laatste moment nog kopen.

scheveningen met kinderen
scheveningen met kinderen
scheveningen met kinderen

Zwemmen en schelpjes zoeken

Een bezoekje aan Scheveningen met kids is pas echt geslaagd wanneer je weer naar huis vertrekt met een zanderig lijfje en heel veel schelpjes. Tenminste, zo denkt onze dochter er wel over. Die kan zich rustig een uur vermaken met het vinden van de mooiste exemplaren, die papa en mama dan natuurlijk uitgebreid moeten bewonderen.

Scheveningen met kids

Sprookjesbeelden aan Zee en museum Beelden aan Zee

Wanneer je langs de boulevard loopt, kan je één beeld niet missen. Een enorm beeld met een haring. De “Haringeter” staat voor het museum Beelden aan Zee en is onderdeel van de gratis toegankelijke collectie “Sprookjesbeelden aan Zee”. Mijn dochter ziet het eerste beeld en rent erheen. Kijk mama, wat een grappige poppetjes. Ik vraag haar of ze de sprookjes kan vinden maar dat is soms nog best moeilijk. “Bij Hans en Grietje zat alleen Hans in het kooitje dus ze hebben een foutje gemaakt”. Grappig toch hoe kinderen denken. Feit is dat de beeldjes groot en klein een onmisbare aantrekkingskracht hebben op kinderen.

scheveningen met kinderen sprookjesbeelden aan zee

Ook het museum zelf is een bezoekje waard. Er zijn geen speciale activiteiten voor gezinnen en we worden nog even extra gewaarschuwd dat we hier nergens op mogen klimmen. Maar er zijn er genoeg afwisselende kunstwerken te zien om het leuk te maken. Is het een draak of een vleermuis? We zien een ridderbeeld en ook de collectie met keramiek valt in de smaak. Voor meer informatie bekijk de website van het museum.

Scheveningen kids beelden aan zee

Watersporten in Scheveningen met kids

Onze dochter is er nog wat te jong voor, maar natuurlijk hartstikke leuk met oudere kids is een surfles. De meeste surfscholen kan je vinden wanneer je richting de haven loopt. Wij houden het deze keer bij kijken en zetten het net als het bungyjumpen op de wensenlijst.

Scheveningen met kids surfles

Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen zit in tegenstelling tot al onze andere tips voor een bezoek aan Scheveningen met kinderen niet aan het strand maar in het dorpje. Het museum is echt leuk met kids en erg afwisselend. We komen binnen in verschillende ruimtes die ingericht zijn zoals het Scheveningen van vroeger. Met een oud schooltje, een huis van rijke mensen en een minder bedeeld vissersgezin. “Haha, die man zit opgesloten op de wc.” Er is ingericht met humor! We lopen een boot binnen. “Wat hoor ik nou?,” mijn dochter schrikt even. Geluidseffecten geven het gevoel echt op een boot te zitten met het gepiep en gekraak van het hout. Zelfs het plafond beweegt.

scheveningen met kids museum
scheveningen met kids museum

In een andere ruimte gaat het over dierenleven er zijn zelfs enkele aquaria met visjes. Wat krijg je wanneer je het bovenlichaam van een aap op de staart van een vis naait? Een zeemeerman, maar wel een hele enge. Dat zijn het soort historische voorwerpen die honderd jaar geleden een hit waren en nu nog steeds kids fascineren.

Speciaal voor “Feest aan Zee” is er een tijdelijke tentoonstelling over het Scheveningen van vroeger. Met hele oude historische filmpjes maar ook beelden uit een recenter verleden. Toen Scheveningen ook een tijdje aan haar lot werd overgelaten voor het zichzelf weer terugvond als moderne badplaats. Onze dochter vond vooral de filmpjes interessant waardoor ik zelf rustig rond kon kijken in de verschillende etalages. Zo ligt er een bijzondere medaille die een heldhaftige strandwacht die deze heeft gekregen van keizer Franz Joseph, plus een brief van koningin Wilhelmina die hem toestemming geeft vrij te nemen om deze medaille op te halen.

Muzee Scheveningen met kids

Atlantik Wall museum Scheveningen

Mocht je Scheveningen toevallig bezoeken tijdens de bunkerdagen of op een zondag van maart tot en met oktober dan heb ik nog een bonustip voor je. De stichting Atlantikwallmuseum Scheveningen maakt het mogelijk in enkele authentieke bunkers te kijken. Ingericht zoals het er uit gezien heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog, een interessant kijkje in het verleden.

atlantik wall museum scheveningen

Strandtent Scheveningen kindvriendelijk

Voor ons is een weekendje Scheveningen pas compleet met een lunch of diner op het strand. Uiteraard zitten er in het centrum ook genoeg goede restaurantjes. Maar wij wonen niet in de buurt van het strand, dus als we dan in Scheveningen zijn dan kunnen we er ook echt geen genoeg van krijgen. Het fijne van de strandtenten in Scheveningen is dat er altijd wel een kindvriendelijke optie in de buurt is. Wij nemen dus niet de moeite om een heel eind te lopen voor een specifieke plek maar kijken liever welke van de strandtenten aan het deel van het strand waar we dan zijn een speeltuintje of springkussen hebben en gaan daar zitten.

Enkele leuke plekken van noord naar zuid (deze lijst is zeker niet compleet)

  • Patagonia Beach, strandtent met speeltuin op het strand en redelijk uitgebreid kindermenu. Bediening kon beter toen wij er waren maar fijne stoelen en stoere houten banken om lekker te zitten.
  • Twins, grote strandtent met kindermenu met o.a. poffertjes. Luchtkasteel om te spelen voor kinderen. Toen wij er waren snelle bediening en smakelijke gerechten. Het was nu rustig maar als het vol zit is een luchtkasteel denk ik wel wat te weinig.
  • Boonoonooos, met speeltuintje en trampoline. Fijne plek om te zitten, met veel hout, een grote boeddha en een relaxte vibe, met een groot stuk strand voor de deur waar onze dochter eindeloos schelpjes kon zoeken.
  • Dolfijn, deze strandtent in Scheveningen is echt helemaal gericht op gezinnen. Met veel primaire kleuren, springkussen, trampolines, gillende kinderen en heel veel speelgoed.
scheveningen strandtent kindvriendelijk
scheveningen strandtent kindvriendelijk

De kindermenu’s van de strandtenten in Scheveningen lijken zich ook weinig te onderscheiden van elkaar. Met een hoog gehalte gefrituurde producten, soms pannenkoeken of poffertjes en als je geluk een wat gezonder pastagerecht. Mocht je een kindvriendelijk restaurant in Scheveningen weten met een gevarieerdere en gezondere kinderkaart, laat dan gerust een comment achter. We horen het graag.

scheveningen strandtent kindvriendelijk
scheveningen strandtent kindvriendelijk
scheveningen strandtent kindvriendelijk

Overnachten Scheveningen met kinderen

Wat is er beter dan een dagje Scheveningen? Een nachtje Scheveningen! Die tijd heb je ook echt wel nodig om alles te doen in dit blog. Of combineer Scheveningen met Den Haag. Lees ook ons blog over Den Haag met kinderen en over Duinrell met kinderen.

Tijdens dit weekend sliepen we in Hotel Andante. Een prima hotel op loopafstand van zee. De kamers zijn vrij klein maar we brachten toch weinig tijd door op de kamer, met uitgebreid ontbijtbuffet. Bekijk hier een overzicht van familievriendelijke hotels met familiekamer en appartementen in Scheveningen.

We bezochten Scheveningen op uitnodiging van Den Haag toerisme en “Feest aan Zee” die ook enkele activiteiten voor ons organiseerden. Andere plekken bezochten we op eigen initiatief.  Zoals je van ons gewend bent, gaan we alleen samenwerkingen aan met partners die ons volledige vrijheid geven ons eigen ervaringen te delen. Dit blog werd voor het eerst gepubliceerd in 2018

1 reactie op “Scheveningen met kinderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top