Home / Voorbereiding / Tips / Bijzondere vakantie met kinderen
bijzondere vakantie met kinderen

Bijzondere vakantie met kinderen

Op zoek naar een bijzondere vakantie met kinderen? Wij horen regelmatig van mensen dat onze vakanties zo avontuurlijk en ongewoon zijn. Dat snap ik wel, want backpacken door Myanmar met een peuter is niet iets wat elk gezin wil doen. Van de andere kant, na jarenlang van avontuurlijke reizen op eigen gelegenheid is het voor ons niet zo ongewoon. Wat wij wel een bijzondere vakantie met kind vonden was onze vaarvakantie door de Elzas. Juist omdat het zo anders was dan onze normale vakanties, heerlijk ontspannen heel langzaam door het landschap heen.

trein kalaw myanmar

bijzondere vakantie met kinderen4 x Bijzondere vakantie met kinderen

Als ik aan andere bijzondere reizen met kinderen denk, kom ik al snel terecht bij sommige van de gezinnen die we in het verleden hebben ge-interviewed. Het gezin dat ging Interrailen met kinderen, met de fiets door Thailand trok of wat dacht je van die familie die al voor de derde keer meer dan een half jaar op reis ging met het gezin. Low-budget en met veel tijd voor elkaar en yoga. Of op vakantie met opa en oma.

Deze gezinnen bedachten zelf hun reizen, maar er zijn ook genoeg reisorganisaties die hele bijzondere vakanties met kids aanbieden. Tenzij je precies wist wat je zocht, zou je echter niet snel bij de juiste organisaties uitkomen. Nu wel, dankzij een nieuw platform: Vakantieboulevard.nl Hier delen bekende en minder bekende reisorganisaties hun vakantiemogelijkheden. Het wordt je lekker gemakkelijk gemaakt doordat je op thema kunt selecteren en alle familiereizen dus bij elkaar staan. Hier deed ik de volgende 4 ideeën op voor bijzondere vakanties met kids.

Alpen

Wandelvakantie met kinderen

Wandelen met kinderen is hartstikke leuk. Maar een volledige wandelvakantie kom je toch niet snel tegen. Eén van de reisorganisaties op Vakantieboulevard.nl heeft ruime ervaring met wandelvakanties voor gezinnen en dan met name in Spanje. Je komt door niet-toeristische delen van Spanje en loopt over mooie wandelpaden. Onderweg stop je bij grotten maar zijn er ook extra stops, speciaal voor kinderen. Een western pretpark, dinosaurussporen volgen of een ochtend kajakken zijn allemaal mogelijkheden. Je loopt onder begeleiding en in kleine groepen eventueel met een ander gezin. Op sommige routes verblijf je op campings, tijdens andere in mooie huizen op de route. Echt een vakantie voor wie er actief op uit wil en heel veel tijd samen doorbrengen.

strand coiba

Zeilen langs parelwitte stranden met kinderen

Zeilen langs de Griekse of Turkse eilanden. Stoppen bij de mooiste baaien die alleen via het water bereikbaar zijn. Lekker snorkelen, BBQ op het strand en ’s nachts in slaap vallen met het geluid van klotsende golfjes. Het kan en het kan ook met kinderen. Wel zo leuk om niet met allemaal stelletjes op de boot te zitten maar met enkele andere gezinnen. Die snappen gelukkig ook dat kinderen soms hun energie even kwijt moeten en dat de dagen wat vroeger beginnen dan in de tijd dat je nog met zijn tweetjes was.

bijzondere vakantie met kinderen

Maskers maken in onbekend West-Afrika

Laten we eerlijk zijn: als je denkt aan Afrika met kinderen dan gaat het al snel over Marokko, Egypte of Zuid Afrika. Misschien dat Kenia, Tanzania of Gambia nog een optie zijn maar Togo, Benin of Burkina Faso zijn namen die totaal niet bij mij op komen. Dat is nou leuk aan het initiatief Vakantieboulevard, hier leer ik dat er een kleine reisorganisatie is speciaal voor West-Afrika. Eerst wist ik niks over deze landen en nu weet ik je in Burkina Faso bijvoorbeeld olifanten en krokodillen tegen kunt komen. Dat je een paleis kunt bezoeken en tijdens een workshop maskers maken lekker creatief bezig kunt zijn met het gezin en tegelijkertijd wat leert over de lokale bevolking.

Sababurg kasteel

Je eigen kasteel in Frankrijk, en nog meer bijzondere plekjes

Niet iedereen is fan van verre reizen met kinderen en de nadelen die hier ook zeker bij horen. Maar ook wanneer je in Europa blijft kan je een bijzondere vakantie met kinderen beleven. Zeker wanneer je die ene unieke accommodatie weet te vinden. Uiteraard kan je uren zoeken op boekingssites maar je kunt dit werk ook uitbesteden.

Via Vakantieboulevard.nl ontdekte ik enkele mij al bekende maar ook enkele voor mij nieuwe organisaties die zich specialiseren in bijzondere accommodaties voor gezinnen. Slapen in een kasteel zoals wij bijvoorbeeld deden in het Doornroosjekasteel in Duitsland is gewoon heel bijzonder. Het is veel meer dan een slaapplaats maar echt een experience. Iets waar zowel wij als onze dochter nog steeds van nagenieten.

Voor onze aankomende vakantie in Italië en Slovenië, hebben we voordat we naar Venetie gaan nog een nachtje te besteden. Ik snuffel dus nog even verder tussen de verschillende Italië-opties. Een werkende boerderij waar onze dochter de geitjes kan aaien en waar we ’s avonds een huisgemaakt diner met lokaal verbouwde recepten voorgeschoteld krijgen, lijkt me wel wat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top