Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Slapen in het kasteel van Doornroosje

Slapen in het kasteel van Doornroosje

De voorpret begon al weken van te voren en ik weet niet wie er enthousiaster was, ik of mijn dochter. Overnachten in een echt kasteel, het blijft een meisjesdroom. We sliepen al een keer voor een bruiloft in een kasteel maar het kasteel van Doornroosje is dan toch echt wel de overtreffende trap.

Met zulke hoge verwachtingen kan de realiteit wel eens tegenvallen maar in dit geval was het nog beter dan verwacht.

kasteel hotel

Slapen als een prinses

Wanneer we in het laatste zonlicht bij het kasteel aankomen, worden we vriendelijk welkom geheten en krijgen we de sleutel voor onze kamer. Deze ligt niet in het hoofdgebouw maar in de aparte toren. Zodra we de deur van de toren openen, wanen we ons in middeleeuwse sferen.

Er staat een hele oude stoel gemaakt uit hertengeweien en een verdieping hoger een marienkolder. Dankzij de briefjes die erbij liggen leren we meer over deze voorwerpen.

Doornroosje kasteel

Wij hebben de “eenhoorn” kamer op de tweede verdieping. De naam van de kamer zien we terug in de inrichting van wandkleden en schilderijtjes met een eenhoorn tot het borduursel op de kussens van ons hemelbed. Een heel gaaf hemelbed met kleine ledlampjes waardoor het lijkt alsof je onder de sterren ligt. Een pietlut zou nog wel opmerkingen dat het 2 persoonsbed niet kingsize is. Dit klopt, omdat een torenkamer nou eenmaal niet enorm is, krijg je een hier een bed dat wat betreft formaat past bij de ruimte, lekker romantisch. Net als de badkamer met niet alleen een bubbelbad maar vol met kleine details zoals een spons in de vorm van een roos en LED-kaarsjes.

doornroosje kasteel

Voor onze dochter hadden we een kinderbedje op de kamer. Met oudere kinderen kan je ook twee tegenoverliggende kamers in de toren boeken. De eigenaar van Slot Sababurg heeft plannen om op de plek van een oud bijgebouw nog extra kamers te bouwen en familiekamers met tussendeur staan dan op de wensenlijst. Het Doornroosje-kasteel is echt een familiebedrijf en de vriendelijke eigenaar is hier zelf opgegroeid. Zijn overgrootvader kocht het eens vervallen kasteel en maakte er al een hotel van. De persoonlijke aandacht maar ook de aandacht voor detail vallen ons zeer positief op.

sababurg kasteel

Doornroosje

Overgroeid door rozenstruiken en de natuur zag het er in de tijd dat het kasteel een ruïne was precies uit als een plek waar al honderd jaar niks meer gebeurd was. Een plek die de gebroeders Grimm als inspiratie gebruikt zouden hebben voor het schrijven van het verhaal van Doornroosje. De broers woonden immers in de buurt, namelijk in Kassel.

doornroosje kasteel

De rozenstruiken waaronder enkele van de hoogste te wereld, staan er nog steeds. Je kunt als daggast ook een wandeling door de tuinen maken. Speciaal voor gezinnen is een een boekje met verhalen dat je kunt volgen en op verschillende plekken staan stilistische weergaves van het sprookje.

Doornroosje kasteel

Fijn eten in het restaurant

Het hotel trekt een hele gemixte groep van bezoekers aan. Van stelletjes op hun huwelijkreis, oudere echtparen en gezinnen met kinderen en dit merk je in het beste in het restaurant. In deze gezellig en warme ruimte kan je ‘s middags en ‘s avonds terecht voor de lunch en het diner. Ook mensen die niet in het hotel verblijven, zijn van harte welkom.

Dankzij de grote glazen ramen kijk je uit over de mooie omgeving. Als je goed oplet, zie je zelfs de dieren van het naast gelegen Sababurg dierenpark door de weide lopen. Het is een hele fijne plek om helemaal tot rust te komen en zelfs de menukaart helpt daarbij een handje. Geen logische indelingen van voor- en hoofdgerechten, vis of vegetarisch. alles staat door elkaar zodat je echt goed moet lezen en rustig kunt bedenken wat je wilt. Dit is bewust zo gedaan, want toen de eigenaar vroeg waar ze konden verbeteren, noemden wij de onlogische menukaart. Daar werden we even op de vingers getikt: “het is te makkelijk om maar even snel een voor-, hoofd- en nagerecht te bekijken. Neem je tijd!”

Dan de gerechten zelf, meer dan uitstekend, het smaakt al net zo goed als het eruit ziet. Het restaurant maakt gebruik van eerlijke producten verbouwd door de boeren in de omgeving. Voor de kinderen zijn er aangepaste porties zo had onze dochter een rozenpasta.

Sababurg restaurant

Ook slapen in het kasteel van Doornroosje

Het enige echt minpunt dat we hebben kunnen ontdekken aan slot Sababurg is dat de website erg onduidelijk en alleen in het Duits is. De eigenaar heeft ons verteld dat een nieuwe site in de maak is. Voor nu kan je hier dus alvast wel meer informatie vinden. Kamers kosten ongeveer tussen de 85-235 euro  per nacht maar voor exacte tarieven kan je het beste mailen: dit is namelijk afhankelijk van hoe lang je blijft (1-2 nachten), de periode van de week en het kamertype. Ook zijn er soms arrangementen waarbij diner en bezoekje aan de nabijgelegen dierentuin inbegrepen zijn.

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Sababurg? behalve slapen in het kasteel, meer dan genoeg. Je leest het in onze blogpost Sababurg.

hond
Doornroosje kasteel
Doornroosje kasteel

We bezochten dit kasteel en andere attracties op de duitse sprookjesroute in samenwerking met de regio Kassel

4 reacties op “Slapen in het kasteel van Doornroosje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top