Home / Nederland / Brabant / Spelen en zwemmen bij BillyBird Hemelrijk, Volkel
Billybird

Spelen en zwemmen bij BillyBird Hemelrijk, Volkel

BillyBird Hemelrijk, is het een pretpark of een grote speeltuin? En hoe zit het met die zwemplas? Eigenlijk wist ik het niet, maar het leek ons in ieder geval een prima plek voor een betaalbaar familiedagje met kinderen in verschillende leeftijden. Je betaalt hier, als je online je ticket meer dan een week van tevoren koopt, nog geen 10,- euro en je mag je eigen eten en drinken meenemen.

billybird

Wel had ik enige twijfel had over mijn dochter van negen. Die wil tegenwoordig wel het liefste in achtbanen die over de kop gaan. Als oudste moet je je echter aanpassen en dus werd het een dagje BillyBird en daar bleek als snel dat ik me onterecht zorgen had gemaakt.

Wat is er te doen bij BillyBird Hemelrijk?

BillyBird Hemelrijk laat zich het beste omschrijven als recreatieplas met een mooi strand en daaromheen heel veel speeltoestellen en enkele pretpark attracties gericht op jonge kinderen. Er zijn daarnaast nog een beperkt aantal binnenspeelplekken en tegen extra betaling kun je ook nog spelen in het aquapark.

billybird

Ik ben aangenaam verrast door de grote helderblauwe recreatieplas en het daaromheen gelegen witte zand. Het is een zandafgraving, maar ziet er heel natuurlijk en sfeervol uit. Er zijn verschillende grote grasvelden en ondanks dat het weekend is, kunnen we zonder moeite een fijne plek vinden om met de hele familie te zitten. Omdat er verschillende strandjes zijn, verspreiden mensen zich ook vanzelf een beetje.

billybird

In eerste instantie zitten we in de buurt van het gebied met de naam Ruig. Bij Ruig is er een grote speeltuin met klimparcoursen en netten met daarin ballen. Ook staan er een aantal sporttoestellen en een trampoline. Onze dochter zijn we dan ook direct kwijt, want die is lekker aan het spelen.

In dit deel van het park is de splash glijbaan. Een glijbaan met water waar je in een bootje vanaf gaat. Er zijn twee glijbanen naast elkaar, dus je kunt leuk tegen elkaar racen. Je blijft trouwens gewoon lekker droog.

billybird

Ook vind je hier de SaltoSwing, een overslagschommel waar je met zijn tweetjes in kunt. Door te lopen, zet de schommel zelf in beweging zet en als je het goed doet, ga je over de kop. Bijna alle volwassenen komen hier echter misselijk uit. Dus je bent gewaarschuwd!

billybird

Klimberg Hemelaya is een kunstmatige berg die natuurlijk wel opvalt in BillyBird. In de berg zitten een drietal glijbanen, zo ben je snel weer beneden. Achter de berg zitten ook nog wat speelplekken verstopt. Je moet ze even weten te vinden. Hier zijn ook een reuzeschommel en een snelle glijbaan. De meeste kinderen zijn echter druk in de waterspeeltuin waar je op zoek kunt gaan naar stukjes goud. Ook is er nog een dinospeeltuin waar je botten kunt opgraven. In dit speelgedeelte, wat ze Oerland noemen, is ook horeca aanwezig.

billybird

Later op de dag verplaatsen we ons, want BillyBird is te groot om vanaf één plek overzicht te hebben. Oudere kinderen kunnen prima zelfstandig naar alle speelplekken, maar het is wel fijn als je ze nog wel een beetje kunt zien.

billybird

Het is zulk mooi weer dat we het indoorgedeelte Zeeroversland bijna leeg. Dit is een grote binnenspeeltuin met een apart deel voor de jongste kinderen. Wel zo handig, want de oudere kinderen rennen ze anders zo om. Je kunt hier flink veel klauteren en dan van de glijbaan af.

billybird

We lopen nu eerst naar Kinderland, dit gedeelte is afgezet met een hoog hek en heeft maar één in- en uitgang. Geen zorgen dus dat je even niet op een jonger kind let en deze naar het water rent. In het kinderland zijn veel speeltoestellen, springkussens en enkele attracties, zoals de botsauto’s, zweefmolen en theekopjes.

billybird

Enkele attracties zijn half overdekt en er zit hier de overdekte ballenfabriek met een niet al te grote ballenbak. Voor mijn gevoel is het in Kinderland drukker dan bij de rest van BillyBird Hemelrijk en zitten hier ook meer gezinnen met peuters en kleuters. Onze dochter is hier ook redelijk snel uitgekeken.

billybird

Tijd voor de achtbaan, hier moeten we wel een half uur wachten. Je ziet dat niet direct van buiten, dus dat is een tegenvaller. Één ritje dan maar. De achtbaan heeft ook maar twee karretjes met plek voor vier personen. De jonge kinderen vinden de achtbaan best wel stoer.

Betaalde extra: het aquapark van BillyBird

In de recreatieplas ligt een opblaasbaar aquapark. Wanneer wij er zijn, gaat deze pas later op de dag open als de zon echt is doorgekomen. Je bent hier welkom als je minimaal 6 bent en zwemdiploma A en B hebt, mits er een volwassene meegaat. Vanaf 10 jaar mag je wel zelfstandig. Je betaalt wel een extra bedrag voor het aquapark van Hemelrijk. Hiervoor mag je dan 45 minuten spelen.

billybird

We zijn al verschillende keren bij aquaparken geweest en het is altijd leuk. Lekker rennen en kijken of je kunt blijven staan. Op deze is het alleen wel heel erg druk, maar dat kan natuurlijk toevallig zijn.

Regen of zon: Wanneer naar BillyBird Hemelrijk?

Is BillyBird Hemelrijk ook leuk met regen? Ik vind van niet. Ik kan me voorstellen dat als je om de hoek woont of als je toch een abonnement hebt je een andere mening hebt. Voor het gemiddelde gezin dat niet in de directe omgeving woont, zijn er gewoon te weinig binnen opties. Er is een grote toffe binnenspeeltuin, het Zeeroversland. Hier kun je als ouder ook prima zitten en wat eten en drinken. Uiteindelijk blijft het natuurlijk wel gewoon een Ballorig plus. Verder is er dan nog de Ballenfabriek binnenspeeltuin met een ballenbak.

ballorig

Bij mooi weer is het veel leuker, want dan kun je gewoon alle buitenattracties bezoeken. Heb je echt mooi weer waarbij het warm genoeg is om te zwemmen, dan is BillyBird echt een hartstikke leuk uitje. Zeker als je bedenkt hoeveel goedkoper het is dan veel andere uitjes voor kinderen. We waren hier ’s ochtends om 11:00 en toen we aan het eind van de dag vertrokken, hadden de kinderen nog wel langer kunnen spelen.

billybird

Tot welke leeftijd is BillyBird Hemelrijk leuk?

De meeste attracties bij BillyBird Hemelrijk zijn gericht op jonge kinderen, zoals de vliegtuigjes. Een enkele keer is er wel een lengte grens. Zo moet je voor de splash glijbaan 97,5 cm lang zijn, voor de SaltoSwing en de familieachtbaan110cm. Die laatste twee zijn de spannendste attracties van BillyBird Hemelrijk, maar zijn echt geen adrenaline attracties. Een aantal plekken in het park zijn voor kinderen tot 12 jaar.

billybird

Voor tieners is er weinig te doen en toch zien we best wat groepen tieners. Het lijken mij meiden en jongens uit de buurt die hier komen om te zwemmen, te zonnen en een beetje te flirten.

Billybird

Over het algemeen zou ik echter zeggen dat het park het leukste is met kinderen van 3 tot 8 jaar, waarbij het een extra bonus is als ze hun zwemdiploma hebben. Hoe beter het weer, hoe meer er ook te doen is voor oudere kinderen. Zeker het aquapark is dan een leuke aanvulling, maar dat maakt een bezoek aan Billy Bird wel bijna twee keer zo duur.

Meet tips nodig? Lees ook ons blog met leuke pretparken voor peuters of toffe uitjes in Brabant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top