Home / Nederland / Brabant / Noord-Brabant met kinderen, uitjes en kinderactiviteiten
safari resort beekdse bergen speelland

Noord-Brabant met kinderen, uitjes en kinderactiviteiten

Op zoek naar leuke uitjes in de Brabant met kinderen, voor een weekendje weg of een dagje? In Brabant heb je natuurlijk de Efteling en daarnaast zijn er ontzettend veel dierentuinen. Brabant staat ook bekend om haar gezelligheid en bourgondisch leven. Niet verwonderlijk dus dat er ook veel kindvriendelijke restaurants te vinden zijn.

Er zijn twee nationale parken in Brabant: de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen. Er zijn veel kabouterpaden voor jonge kinderen, maar voor wandelingen voor oudere kids moet je beter zoeken. In dit blog vertel ik je meer over de leukste kinderactiviteiten in de Brabant.

Safari resort beekse bergen

Overnachten in Brabant

Wil je geen dagje naar Brabant maar een weekend of langer? Er is een ruim aanbod van kindvriendelijke campings, vakantieparken en enkele hotels.

Wil je heel bijzonder overnachten en heb je het budget ervoor over, kies dan voor Safari Resort Beekse Bergen of voor een van de vakantieparken van de Efteling. Overnachten bij een pretpark is voor de meeste kinderen een ervaring waar ze het nog jaren over hebben.

Landal heeft meerdere parken in Brabant. Waaronder Landal Kaatsheuvel, vlakbij de Efteling en Landal Vennenbos met groot waterpark. Bekijk hier meer informatie over deze parken.

Uitjes Brabant met kinderen

Attractieparken in Noord-Brabant

Efteling – Kaatsheuvel

Wie kent het niet, de Efteling. Zonder twijfel een van de populairste kinderactiviteiten in Nederland. Een heerlijke dagje uit voor het hele gezin. Ga je voor de Python of kom je voor het sprookjesbos? De Efteling spreekt alle leeftijden aan.

Eén dag is niet genoeg om alle leuke dingen (meerdere keren) te doen en de shows te bekijken. Wist je dat je ook kunt overnachten bij de Efteling. Check hier alle mogelijkheden voor overnachten bij de Efteling.

Bespaar jezelf een wachtrij en koop je kaartjes voor de Efteling via Tiqets. Mocht je toch niet gaan, kun je vaak kosteloos annuleren.

guesthouse hotel kaatsheuvel

BillyBird Park Hemelrijk – Volkel

Rondom een zwemmeer met strand is een overzichtelijk en betaalbaar attractiepark gebouwd met zowel verschillende buitenattracties als een indoor speeltuin. Buiten vind je ondermeer een achtbaan, een wildwaterbaan, botsauto’s en speeltoestellen. Het park richt zich vooral op kinderen in de basisschoolleeftijd. Met zomers weer kun je hier ook zwemmen, spelen met de watertoestellen en relaxen op de strandjes. Er is horeca aanwezig, met een vrij basic aanbod, vooral fastfood. Lees ook onze uitgebreide blog over Spelen en zwemmen bij BillyBird Hemelrijk.

Billy Bird Hemelrijk

Kindvriendelijke musea in Noord-Brabant

Natuurmuseum Brabant – Tilburg

Dit interactieve museum is interessant voor kinderen van alle leeftijden. In de IJstijd maken ze kennis met een Neanderthaler en de dieren die in die tijd leefden. En gaan ze op interactieve mammoetjacht, erg grappig bedacht. De OO-zone is opgebouwd als een museumdepot en is fantastisch voor kinderen vanaf 8 jaar. Met een speciale scanpas mogen ze lades openen om op onderzoek uit te gaan. Braakballen uitpluizen, objecten natekenen, hele kleine beestjes onderzoeken met een microscoop, hier zijn ze uren zoet mee.

Natuurmuseum Brabant met kinderen

Speciaal voor de kleinsten is er de Kikkerzaal, helemaal gewijd aan Kikker en zijn vriendjes. Ze kunnen zich verkleden, spelletjes doen en in Kikkers huisje spelen. Daarnaast zijn er nog een aantal tentoonstellingsruimtes met wisselende thema’s voor kinderen van alle leeftijden. Dino’s, wolven, de natuur in Brabant, een belevingsroute door een virtueel bos. Mijn kinderen komen altijd tijd tekort in dit museum, wij vinden dit het leukste kindermuseum in Brabant.

Natuurmuseum brabant

TextielMuseum – Tilburg

Dit museum vertelt over de geschiedenis van de Tilburgse textielindustrie, ooit was Tilburg namelijk de Wolstad van Nederland. Het TextielMuseum is gevestigd in een oude textielfabriek en is een museum in bedrijf. Dat betekent dat je hier textielmachines in actie kunt zien, in de werkplaats TextielLab wordt nog dagelijks in opdracht geproduceerd. Verder zie je oude weefgetouwen en ontdek je hoe stoffen nu eigenlijk worden gemaakt. Er is een gratis speurtocht voor kinderen om het museum te verkennen.

Dit museum is extra leuk wanneer er workshops zijn. Wij maken tasjes maar je kan hier bijvoorbeeld ook sokken ontwerpen en (laten) maken.

Textielmuseum Tilburg

Jheronimus Bosch Art Centrum – Den Bosch

Een klein museum in een voormalige kerk, met replica van de belangrijkste werken van de schilder Jeroen Bosch. Zijn absurdistische en kleurrijke stijl spreekt veel kinderen aan. En omdat het replica zijn, mogen je kinderen met hun handen kijken tijdens de speurtocht door het museum. Beklim zeker de toren voor een mooi uitzicht over de stad. Een bezoek aan dit museum is inbegrepen bij de Jeroen Bosch vaartocht over de Binnendieze. Deze vaartocht is trouwens ook een aanrader, je vaart langs én onder de mooiste plekjes in de binnenstad van Den Bosch.

preHistorisch Dorp – Eindhoven

Het preHistorisch Dorp, een klein historisch openluchtmuseum, ligt in Genneper Parken. Je maakt een tijdreis van 15.000 jaar van de steentijd tot de middeleeuwen. Kinderen leren meer over oude ambachten en zien hoe de mensen in ieder tijdperk woonden. Ze kunnen ook meedoen aan activiteiten zoals brood bakken en handboogschieten. Er is een speurtocht door het park, maar je kunt ook zelf je route bepalen. Het is een klein openluchtmuseum, 2 uur is voldoende om alles te zien.

Lees ook ons uitgebreide blog over het preHistorisch Dorp.

Oertijdmuseum – Boxtel

Bij het oertijdmuseum is een grote tuin met enorme dino’s erin. Als je kind fan is van dino’s is dit een leuk (klein) museum. Voor leuk voor jonge kinderen tot een jaar of zeven.

Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum in Overloon ligt net over de grens van Limburg in Noord-Brabant. Het museum is mooi gelegen in een stuk bos. Het eerste deel is heel interactief. Zo worden er verschillende levensverhalen verteld en moet je dan zelf op cruciale momenten kiezen wat je zelf gedaan zou hebben op zo’n moment. Best confronterend en ik denk dit superlastig in te schatten is. Ik hoop dat ik nooit echt voor zulke keuzes kom te staan. 

oorlogmuseum overloon

Het tweede deel van het museum bevat een heleboel oorlogstuig. Niet alleen uit de Tweede Wereldoorlog maar bijvoorbeeld ook uit Vietnam. Je vindt er niet in maar alle tanks, ziekenwagen, commando wagens en andere voertuigen zijn wel van dichtbij te bekijken. 

oorlogmuseum overloon
oorlogmuseum overloon

Hoewel het museum heel toegankelijk is voor kinderen denken wij dat dit museum wat geschikter is voor oudere kinderen vanaf een jaar of acht. Niet omdat het te eng was, het is zeker geen Yad Vashem, maar omdat het dan beter aansluit bij hun belevingsniveau. Mijn dochter wilde graag alle interactieve dingen doen maar had echt het gevoel dat het een spel was, volgens haar was het allemaal niet echt. Tenzij je kids heel veel interesse hebben in tanks dan is het ook op jongere leeftijd leuk. 

Koop tickets voor Oorlogsmuseum Overloon via Tiqets.

oorlogmuseum overloon

Nationaal Monument Kamp Vught

Een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught is niet direct een leuk uitje, maar wel interessant en belangrijk. Voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar is er een speciale kinderaudiotour met een opdrachten boekje. Echt leerzaam zonder eng te zijn.

De tour start chronologisch met de bouw van het kamp en verteld het verhaal vanuit verschillende perspectieven zoals van kinderen die hier hebben gewoond. Soms vanwege hun ras maar ook omdat ze gijzelaars waren die later weer naar huis mochten.

In dit uitgebreide blog vertel ik al alles over een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught met kinderen (binnenkort)

Nationaal Monument Kamp Vught met kinderen

Dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen in Brabant

Tip voor veel van dit soort activiteiten kan je met korting tickets kopen via Tripper.

Beekse Bergen – Hilvarenbeek

De beste dierentuin van Brabant is Beekse Bergen. Er is hier zoveel te doen dat het voor veel gezinnen geen dagje weg is, maar een weekendje weg. Je hoort de leeuwen brullen, gaat op pad met een safariboot of met de eigen auto. Afrika voelt opeens wel heel dichtbij. Bij Beekse Bergen hoort ook Speelland, een grote buitenspeeltuin met kinderattracties en een strandbad. Ideaal om te combineren als je in de Beekse Bergen overnacht.

Kijk hier voor prijzen en tickets voor Beekse Bergen. Lees ook ons blog over overnachten bij de Beekse Bergen.

Safari resort beekse bergen
Resort beekse bergen

Dierenrijk – Mierlo

Dierenrijk in Mierlo vlakbij Eindhoven is een kleinschalige dierentuin. De setting tussen de elektriciteitsmasten is niet heel geweldig, maar er is meer dan genoeg te doen voor kinderen. Vooral de speeltuintjes op de wandelroute langs de dieren geven een bezoek aan deze speeltuin net wat extra’s. Mis vooral ook niet de voederpresentaties waarbij de rangers meer uitleg geven over de dieren.

klein costa rica

Reptielenhuis de Aarde – Breda

Reptielenhuis de Aarde is een kleinschalige dierentuin met zoals de naam al aangeeft reptielen. Je kan hier ook dieren vasthouden zoals een python en een hele grote wandelende tak. Medewerkers geven tijdens dit soort momenten extra uitleg over de dieren. Voor jonge kinderen is er ook een speurtocht en ze kunnen lekker aan de slag met reptielen kleurplaten.

Reptielenhuis de Aarde

Dierenpark De Oliemeulen – Tilburg

Een heel klein dierenpark, ooit begonnen als reptielenhuis. Tegenwoordig kun je hier ook (roof)vogels, apen, lemuren, stokstaartjes en katachtigen bekijken, zoals de lynx. Er zijn dagelijks demonstraties met wurgslangen en Kriebeltje de vogelspin, wie durft mag ze vasthouden. Verder is er regelmatig een roofvogelshow. Goed voor een bezoek van een paar uurtjes. Het personeel is enthousiast, maar de locatie is wat verouderd, er zijn al verhuisplannen naar een grotere locatie, daar krijgen de dieren hopelijk wat meer ruimte.

oliemeulen tilburg

Kamelenboerderij – Berlicum

Vlakbij Den Bosch is in het dorpje Berlicum een heuse kamelenmelkerij te vinden. De kamelen worden hier gehouden voor de melk en dat dit een uniek concept is, blijkt wel uit het gegeven dat dit de enige kamelenmelkerij in heel Europa is.

De kamelenmelkerij biedt allerlei mogelijkheden om de kamelen van dichtbij te bekijken zoals rondleidingen, kinderfeestjes, activiteiten voor familiedagen zoals klimmen tussen de kamelen of een fotoshoot tussen de kamelen. Het is zelfs mogelijk om in de Bed&Breakfast op het terrein vlakbij de kamelen te overnachten. 

kamelenboerderij

Blogger Elke en gezin bezochten de kamelenmelkerij op een zogenaamde zondagsafari. De safari start met een voorlichting over kamelen, kamelenmelk en de melkerij. Vervolgens konden we de kamelen van dichtbij ontmoeten. We mochten de enorme beesten aaien en knuffelen, helpen met voeren, er op klimmen als je dat durfde en de kalfjes mochten we de melkfles geven. Ook bekeken we de indrukwekkende ‘wall of fame’ met gegevens van alle geboren kamelen in de melkerij en vonden we het leuk om onze kameel-naamgenoot te vinden. 

Na de tijd in de kamelenstal (bij slecht weer) of in de kamelenwei (bij goed weer), krijg je de mogelijkheid om kamelenmelk te proeven en om zelf met kamelenmelk een pannenkoek te bakken en te eten. Mocht het je goed smaken, is het mogelijk om melk of producten met kamelenmelk te kopen (misschien maak je nog iemand blij met een doosje kamelenmelkbonbons?).

kamelenboerderij

Dierenpark Zie-Zoo – Volkel

Zie-Zoo in Volkel noemt zichzelf de eerste zorgdierentuin van Nederland, omdat ze dagbesteding aan mensen met autisme bieden. Het is een kleinschalige en betaalbare dierentuin, waar je door zones van verschillende werelddelen met bijbehorende dieren loopt. Je vindt een divers aanbod aan dieren van hyena’s en kangaroes tot aan nevelpanters, veelvraten en pinguïns. Er is ook een reptielenhuis, een speeltuin en een restaurantje. 

Zie Zoo Volkel

Hullie speelboerderij – Uden

Hullie is een leuke speelboerderij voor kinderen. Er is een heel groot binnenspeelgedeelte, maar wij vinden Hullie het leukst als de zon schijnt. Dan kan je zelf lekker op het terras zitten, terwijl kinderen in de waterspeeltuin spelen.

Hullie

Lekker ondiep, dus niet om te zwemmen wel om te spelen. Vergeet niet om badkleding mee te nemen.

Hullie

Speelpark De Splinter – Eindhoven

Een geweldige speeltuin voor kinderen tot 12 jaar, van wel 7 voetbalvelden groot. Er zijn veel speeltoestellen voor groot en klein, twee ondiepe zwembaden, niet om te zwemmen maar om in te spelen. Verder is er een kinderboerderij, een pirateneiland, een groot houten fort, een speciale peuterspeeltuin, een knutselruimte en een bouwhoek. Hier kunnen kinderen onder begeleiding hutten bouwen. Er zijn toiletten aanwezig, er zijn snacks en ijsjes te koop, maar je mag ook zelf eten en drinken meenemen.

Doordeweeks gratis te bezoeken, alleen op zondag betaal je een kleine bijdrage. Voor het Splinter Spektakel in de laatste week van de zomervakantie (regio Zuid) betaal je wel entree, dan zijn er extra activiteiten zoals stormbanen, springkussens, knutselworkshops, een waterglijbaan en theatershows. Een aanrader! Check hier de actuele openingstijden van Speelpark De Splinter.

Attractiepark DippieDoe – Best

Zelf noemen ze het een attractiepark, het zit eerder tussen een grote speeltuin en kermis in. Je vindt hier een binnenspeeltuin en een groot buitengedeelte met kinderattracties, zoals een zweefmolen, kinderachtbaan, groot springkussen, klimvulkaan en een speeltuintje. Prima vermaak voor kinderen tot een jaar of 10. In de zomer mag je ook een duik nemen in het naastgelegen strandbad van AquaBest, dat is bij de prijs inbegrepen. Let op: in de winter is alleen de binnenspeeltuin geopend.

Jumpsquare & JumpXL – Brabant

Jump XL is een fantastisch trampolinepark voor jong en oud, met meerdere vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Het park biedt een scala aan activiteiten, waaronder vrij springen, dodgeball, basketbal, een ninja parcours en meer. Over het algemeen zijn de trampolines en het ninjaparcours ontworpen voor kinderen vanaf 7 jaar oud en voor volwassenen. Voor kinderen onder de 7 jaar bieden de meeste vestigingen aparte speelzones en kindertrampolines aan.

Jumpsquare JumpXL

Jump XL is geschikt voor individuen, groepen en kinderfeestjes, en biedt ook zakelijke arrangementen en schooluitjes aan. Veiligheid is een prioriteit bij Jump XL, met strikte veiligheidsvoorschriften en regelmatige training van het personeel. Bezoekers kunnen genieten van toiletten en snacks ter plaatse, maar zijn ook welkom om hun eigen eten en drinken mee te nemen. Jump XL heeft verschillende locaties in Brabant, bekijk hier meer informatie over openingstijden en entreeprijzen.

Jumpsquare JumpXL

Actief in de natuur in Noord-Brabant

Vergeleken bij veel andere provincies zijn er in Noord-Brabant weinig wandelingen speciaal voor gezinnen, met klimtoestellen onderweg of waar je een speurtocht kunt doen. Er zijn wel een aantal kabouterpaden om te doen met peuters of kleuters. En wandelingen die vertrekken of eindigen bij restaurants met speeltuin.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en ligt tussen Waalwijk en Tilburg, omringd door heide en bossen. Het wordt ook wel de Sahara van Brabant genoemd.

Het leukst is het om van de paden af te wijken en zelf rond te struinen, dat mag in dit natuurgebied gewoon. In dit uitgestrekte gebied kun je uren wandelen, fietsen, rennen, spelen, ontdekken, (ver)dwalen, klimmen en klauteren. Maar natuurlijk kun je ook een van de vele wandelroutes in dit gebied volgen, zoals de kinderwandelroute Kapucijnenberg van Natuurmonumenten, een speurtocht die start bij restaurant De Rustende Jager in Udenhout en 3,87 km telt. Een ander leuk beginpunt is Herberg De Drie Linden, met speeltuin en terras. Of Brasserie Het Genieten, met terras en grote waterspeeltuin, een uitje op zich. Je kunt ook fietsen (met kinderzitje), tandems of mountainbikes huren (lees onze tips over mountainbiken met kinderen) om over de paden in de duinen te crossen.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Neem voor kleinere kinderen zeker een emmer en schepje mee, ze zullen zich naar hartelust vermaken in deze enorme zandbak. Net als grote kinderen trouwens: van zandbergen afrollen, in bomen klimmen, een GPS-route volgen, mountainbiken, genoeg te doen! Leuk om te weten: dit natuurgebied ligt vlakbij de Efteling.

Drunendse duinen

Nationaal Park de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een heel waterrijk gebied. Daarom zijn met kinderen activiteiten als kanoën of een rondje met een fluisterboot ook populair. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de rust in dit Nationale Park vond tegenvallen. Wanneer je de Friese Nationale Parken of in de Weerribben-Wieden gaat varen, hoor je echt niks. In de Biesbosch vond ik het geluid van auto’s toch best aanwezig.

Bieschbosch

Meer leren over de geschiedenis van de Biesbosch en de dieren die hier wonen? Bezoek dan het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Bij het Biesboschmuseum ligt ook het startpunt van een kinderwandeling van 4 km. Bij het Biesboschcentrum Drimmelen start het Dierenvriendjespad door de Brabantse Biesbosch, een leuke wandeling van anderhalf uur voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Bieschbosch

Oergebied De Maashorst

In dit gebied tussen Oss en Uden heeft de natuur het voor het zeggen. Het is een afwisselend en uitgestrekt gebied met bossen, heide, wijstgronden, stuifduinen, beken en beesten. Wat ook heel bijzonder is, is dat je hier wilde grazers kunt spotten: de wisent (Europese bizon), Tauros en de Exmoorpony. Verder kun je op zoek gaan naar historische opgravingen en andere oerschatten van De Maashorst. Ze hebben daarnaast meerdere toffe bospeeltuinen en kinderwandelingen.

Lees ook onze blog over speelbos Herperduin en kindvriendelijk Teugel Resort Uden aan de rand van de Maashorst.

Speelbos Herpenduin

Klimrijk Brabant – Veldhoven

Klimrijk in de bossen van Veldhoven vinden wij het leukste klimpark in Brabant. Ook geschikt met jongere kinderen, als ze maar minimaal 4 jaar oud zijn. Dan hebben ze twee eigen routes. Vanaf 130cm zijn er maar liefst vijf routes waarop je kunt klauteren.

Lees ook onze uitgebreide blog over klimbossen in Nederland.

klimbos nederland klimrijk brabant

Speelbos, kabouterwandeling en kasteel Mastbos – Breda

In natuurgebied de Baronie van Breda, bij veel Nederlanders beter bekend als het Mastbos (wat eigenlijk maar een deel van het hele gebied is), is van alles te doen voor gezinnen. In speelbos Boeverijen vind je een gracht, kabelbaan en klimtoestellen. Op loopafstand van het Landgoed Bouvigne vind je delen van kasteel Bouvigne waar je een mooie wandeling kunt maken.

Verderop in het bos start ook een kabouterwandeling. Je kunt zelfs een kabouterarrangement boeken inclusief pannenkoek en wat te drinken. Ook hier kan je weer spelen bij natuurspeelplek Chaam.

Lees ook ons blog over wandelen in het Mastbos.

Natuurgebied Heeze-Leende

In natuurgebied Heeze-Leende onder Eindhoven met onder andere de Leenderheide en de Strabrechtse Heide zijn enkele kortere wandelingen. Zoals het laarzenpad van 1 km. Plus een aantal routes tussen de 2,5 en 5 km die dus ook prima te doen zijn als je gaat wandelen met kinderen. Bekijk hier de routes.

Kabouterpad De Kempen – Eersel

Kabouterpad De Kempen in Eersel in natuurgebied De Kempen is een route van Staatsbosbeheer. Deze heeft opdrachten gericht op kinderen vanaf drie jaar. De route is maar 1 km lang.

Kabouterpad Slabroek – Nistelrode

Kabouterpad Slabroek start vanaf het Natuurcentrum De Maashorst. Dit zijn een ander soort kabouters dan elders. Bovendien kan je ook een mapje met opdrachten meenemen. Die wordt per seizoen aangepast. De route is 2,5 kilometer.

Lees ook ons uitgebreide blog over het wandelen van een kabouterpad voor nog meer kabouterpaden in Brabant.

Kabouterpad nistelrode

Speelbos en kinderwandelingen Herperduin – Herpen

Het speelbos in Herpen in het natuurgebied Maashorst heeft het grootse speeltoestel dat wij in Nederland gezien hebben. In de vorm van een enorme das. Je kunt hier heerlijk klimmen en klauteren. Er zijn meerdere glijbanen. Naast de Das zijn er een aantal waterpompen en verspreid door het bos nog enkele kleinere speeltoestellen.

Je kunt een bezoek aan dit speelbos prima combineren met een langere of kortere wandeling door het Herperduingebied.

Lees ook ons uitgebreide blog over dit natuurgebied en speelbos Herperduin.

Docus de Das Avonturenpad – Schaijk

Wil je een leuke korte wandeling maken met kinderen in Brabant? Ga in het natuurgebied De Maashorst op pad met Docus de Das. Een route van 2,5 kilometer waarbij je onderweg allemaal speeltoestellen tegenkomt.

Lees ook ons uitgebreide blog over het Docus de Das Avonturenpad.

Docus de das avonturenpad

Kanovaren over de Dommel – Valkenswaard

Een relaxte manier om een middagje door te brengen is een tochtje met een kano over de Dommel. De langzaam stromende rivier is niet al te breed. Onderweg zijn er plekjes genoeg om aan te leggen en een duik te nemen.

kano dommel

Moerasgebied De Moerputten – Den Bosch

Dit moerasgebied ligt ten westen van Den Bosch. Een leuke wandeling met kinderen is de blauwe route, het ‘Halve Zolenpad’. Dit is een gemakkelijke wandeling van 2 km die deels over een vlonderpad door het laagveenmoeras loopt. Alsof je op expeditie gaat! De rode route van 5 km voert over de 19e eeuwse industriële Moerputtenbrug.

Natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen

Net onder Tilburg ligt het pittoreske dorpje Oisterwijk, midden in de bossen. Bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk ligt de speelnatuur van OERRR, waar kinderen hutten kunnen bouwen, met water of in de natuurspeeltuin spelen. Hier starten ook een aantal wandelroutes voor kinderen door de Oisterwijkse bossen. Verschillende restaurantjes en cafeetjes in de bossen hebben speeltuintjes aan het terras. En wat dacht je van een rondje met de Piet Plezier, een skelter voor het hele gezin.

Natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen

Mozusbrug en Fort Roovere – Halsteren

Een toffe plek om met kinderen te bezoeken is Fort Roovere. Dit Fort ligt in Halsteren, in de buurt van Bergen op Zoom en is een van de grootste forten van de West Brabantse waterlinie.

Heb je ooit al eens door het water heen willen lopen? Dan moet je zeker de Mozesbrug gaan bewandelen, deze loopt diep door het water heen. Het is een hele bijzondere gewaarwording als je door deze loopgraafbrug wandelt. In deze omgeving kun je veel wandelingen maken die onderdeel zijn van het Zuidwaterlinie wandelpad, zo kun je hier ook kortere routes van 2 tot 5 kilometer wandelen.

Een andere bezienswaardigheid is uitkijktoren Pompejus. Wanneer je de 129 treden beklimt heb je ene prachtig uitzicht over de waterlinie. De uitkijktoren is 25 meter hoog. Daarnaast is er in dit gebied nog een speeltuin, waterspeelplaats en een horecagelegenheid.

Mozesbrug

Strabrechtse Heide – Heeze

Op de Strabrechtse Heide heeft Staatsbosbeheer een avontuurlijke ontdekkingstocht uitgezet voor kids. Wel even een tasje met opdrachten kopen voor 5 euro bij het Heidecafe. Ga op op avontuur verhalen over de trollenkoning

Overige kinderactiviteiten in Brabant

De Thermen – Rosmalen

Naar de sauna met kinderen? Iedere zondag is bij de Thermen Rosmalen familiedag. Kinderen vanaf 4 jaar zijn dan welkom. terwijl kinderen vanaf 12 jaar ook op andere dagen welkom zijn. Op de familiezondag is er altijd een kinderopgieting.

Kasteel Heeswijk – Heeswijk-Dinther

Een echt kasteel van bijna 1000 jaar oud, met geheime trappen en gangen, een toren die je mag beklimmen. Er zijn twee speurtochten door het kasteel, een voor kinderen van 4 tot 8 jaar en een voor kinderen vanaf 9 jaar. Op woensdagmiddagen kunnen kinderen samen met een kindergids ronddwalen door het kasteel. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen.

Kasteel heeswijk

Lees ook onze andere blogs over provincies in Nederland:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top