Home / Nederland / Flevoland / Blotevoetenpad Zeewolde, lekkere vieze voeten in de polder

Blotevoetenpad Zeewolde, lekkere vieze voeten in de polder

Blotevoetenpad Zeewolde is een afwisselend blotevoetenpad in Flevoland. Het stond al een tijdje op onze radar, maar het pad is alleen te lopen tussen 1 mei en 1 oktober en dan ook nog alleen in het weekend en op woensdagmiddag. In juli en augustus is het iedere dag geopend.

Van uitstel kwam in dit geval zeker geen afstel en dus stapten we op een mooie zaterdag in de auto naar Zeewolde. Het blotevoetenpad hoort bij de Sternhof en na de entree van 4,- per persoon betaald te hebben, gingen we op pad.

Blotevoetenpad zeewolde

Blotevoetenpad Zeewolde

Bij de start van de route hangen haakjes en staat een kastje waar we de schoenen kunnen achterlaten. Die kunnen niet op slot, maar er lopen hier zoveel mensen langs dat we besluiten dat we het wel aandurven om onze (toch niet bijzonder) sandalen hier te laten liggen. De route begint met een stukje door de moestuin.

Blotevoetenpad zeewolde

We lopen door het gras langs een varkentje en enkele kippen. Ik laat mijn dochter ruiken aan enkele kruiden die er staan. Als snel volgt het spannende gedeelte van het blotevoetenpad. We lopen over kleigrond en over boomstammen. “Ieeee ik ben in een slak gaan staan”, mijn dochter gilt. Ik kijk naar de grond en zie ook een dikke naaktslak voor mijn neus. En niet alleen voor mijn neus, op dit hele deel van het pad zijn tientallen naaktslakken. Wanneer we bij het eerste stukje gras komen, veegt mijn dochter haar voeten omzichtig af. Volgens haar zit er nog slijm tussen haar tenen, maar volgens mij stelt ze zich een beetje aan.

Blotevoetenpad zeewolde

We zijn al bijna weer terug bij het begin, maar dan komt er een zijweggetje. Gelukkig maar, want anders was de route wel heel kort. Nu komt echt het leukste deel van het blotevoetenpad. Een lange afwisselende weg met allerlei verschillende ondergronden.

We lopen over lege flessen, dikke boomstammen, grote stenen en pijnlijke grindsteentjes. Door de houtsnippers en over een wiebelbrug. We lopen nog over autobanden en we kunnen door een grote tractorband heen. Lekker veel afwisseling en elke keer weer een verassing voor onze voeten.

Blotevoetenpad zeewolde

Dan komen we bij het doolhof, een soort spinnenweb van touwen tussen de bomen. Eerst lopen we nog samen en dan rent mijn dochter weg. “Mama kom je nog”, aan het begin vind ik haar nog wel omdat het regelmatig doodloopt, maar al snel is ze echt weg. Het doolhof is nog best lastig en een paar keer neem ik een doodlopende splitsing. Uiteindelijk kom ik ook bij het einde. “Dit was echt heel leuk!”. Het doolhof is goedgekeurd.

Blotevoetenpad zeewolde

Wat is een blotevoeten pad zonder modder. Niks natuurlijk en ook hier komen we voor het einde nog een plas tegen. Waarbij er wel een shortcut is, mocht je er echt geen zin in hebben. Het blotevoetenpad is sowieso niet buggyproof en er is ook niet, zoals bij sommige andere blotevoetenpaden in Nederland, een alternatieve route om te volgen. Het pad is op veel plekken best smal, dus je moet altijd over de bijzondere ondergrond heen.

Blotevoetenpad zeewolde


We zijn alweer bij het einde aangekomen. Hier zijn twee kranen waar we onze voeten schoon kunnen spoelen voor we de schoenen weer aan gaan doen. Bij de entree kregen we ook een zakje voeten crème om ze nog even extra mee te verwennen. Volgens de website is de route 2000 meter lang, maar dan moet je wel heel erg veel verdwalen in het doolhof. Mijn horloge houdt het op 1300 meter en we zijn in totaal een ruim half uur onderweg geweest.

Blotevoetenpad zeewolde

Geen superlang uitje dus, maar wel echt een leuke afwisselende route. Daarna kan er nog gespeeld worden op de trampoline of haal een ijsje of wat te drinken. Er staan ook picknicktafels. Het blotevoetenpad Zeewolde is vlakbij het bekende pannenkoekenhuis Hans en Grietje waar ook enorm veel speelmogelijkheden zijn. Het is dan ook logisch om je bezoek daarmee te combineren. Heb je meer tips nodig? Lees dan ons blog met uitjes in Flevoland.


1 gedachte over “Blotevoetenpad Zeewolde, lekkere vieze voeten in de polder”

  1. Dank voor het mooie verhaal Tikva over ons Blotevoetenpad Zeewolde. ook de foto’s zijn prachtig en geven goed weer hoe of wat.
    Gelukkig zijn we dit jaar ook weer open gegaan per 1 mei en lopen er iedere dag weer vele blije voeten in de rondte op een weer (natuurlijk) veranderd pad. Succes met je leuke reizen en wie weet tot een andere keer maar weer.
    Met groene blotevoeten-groet, Marieke Moens van De Sternhof Zeewolde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top