Home / Reisinformatie / Europa / Belgie / Bobbejaanland, pretpark in België voor het hele gezin
Bobbejaanland

Bobbejaanland, pretpark in België voor het hele gezin

Het is een van de eerste attractieparken in België en nog steeds razend populair: Bobbejaanland is een toffe bestemming voor het hele gezin tijdens een vakantie in de Kempen of gewoon als een dagje uit. Gil je longen uit je lijf in één van de achtbanen, schiet als een echte cowboy en doe je best om droog te blijven in de wildwaterbanen in het plezantste land. Een bezoek aan Bobbejaanland met kinderen is gaaf!

Bobbejaanland

Vier themagebieden om te ontdekken in attractiepark Bobbejaanland met kids

Bobbejaanland is een compact park, verdeeld in vier themagebieden: Land of the Legends, Adventure Valley, Kinderland en Cowboy Town. In het midden van het park ligt een groot meer en daar omheen zijn de attracties gebouwd. De onderlinge afstanden zijn niet zo groot, waardoor je in een relatief korte tijd veel kan zien en doen. Mocht je niet willen lopen, dan stap je in de monorail die door het park rijdt.

Er is een Bobbejaanland app, maar die werkte niet vlekkeloos en biedt geen informatie over hoe lang je voor bepaalde attractie moet zijn of over wachttijden. Omdat in het park zelf de bewegwijzering niet zo duidelijk is, raden we je aan een plattegrond mee te nemen bij de ingang.  

Land of the Legends 

We hebben mazzel op de zondag in de meivakantie als we Bobbejaanland bezoeken. Het is een stralende dag, maar toch erg rustig in het park en we kunnen dan ook veel attracties uitproberen.  

Bij binnenkomst lopen we meteen tegen een grote speeltuin en een plein vol draaimolens aan, maar daar voelt onze zevenjarige zich natuurlijk veel te stoer voor. Althans, totdat we aankomen in Land of the Legends en het eerste karretje van de megasnelle achtbaan Typhoon voorbij dendert.  

Kempen Bobbejaanland

Land of the Legends is duidelijk hét themagebied waar je moet zijn als je Bobbejaanland bezoekt met iets oudere kinderen. Of als je zelf van hoog, snel en spannend houdt natuurlijk. Je vindt hier, naast de Typhoon, nog twee andere adrenaline attracties. De Fury, een achtbaan die meer dan 100 kilometer per uur gaat, en de Sledge Hammer, een gigantische soort hamer van tientallen meters hoog die rondslingert door de lucht. 

Voor deze attracties moet je 1.25 meter (Typhoon) of zelfs 1.30 meter groot zijn. Een beetje een vreemde attractie in het Land of the Legends is Naiads Waters, een fontein waar je van steen tot steen springt tussen de waterstralen door. Misschien wel handig als je met jongere kinderen moet wachten als de oudsten gaan gillen in de achtbaan? Cas vindt het in ieder geval erg leuk! 

Adventure Valley 

In goed overleg besluiten we dat het vandaag houden bij attracties die niet over de kop gaan. Die zijn er gelukkig genoeg in Bobbejaanland en ze zijn niet minder spannend. In Adventure Valley kunnen we niet om de gigantische gorilla heen die meteen de aandacht trekt. We ontsnappen aan een ramp als hij de treinwagon waarin we zitten plotseling optilt. 

Kempen Bobbejaanland

Ook razen we hier door het binnenste van een vulkaan in de indoorachtbaan Revolution, waar we een beetje misselijk uitkomen. De Naga Bay, een achtbaan waarin je karretje 360 graden ronddraait, laten we daarom maar even voor wat het is, al ziet het er wel spannend uit! 

Helaas zijn in Adventure Valley twee attracties gesloten als wij er zijn, eentje waarbij je in een simulator op ontdekking gaat in de Forbidden Caves en een waterattractie waarin je op elkaar kunt schieten. Om bij te komen van de indoor achtbaan stappen we in het rustige reuzenrad en eenmaal boven hebben we een mooi overzicht over het park en kunnen we precies zien wat we nog willen doen.  

Cowboy Town 

Vanuit het reuzenrad zien we een levensecht cowboystadje liggen, compleet met saloon, paarden en een rodeostier. Op naar Cowboy Town dus, waar we kletsnat worden in de wildwaterbaan Indiana River en de mannen weer opdrogen met drie rondjes in de houten rollercoaster Speedy Bob. 

Kempen Bobbejaanland

Tussen de snellere attracties zien we ook carrousels, glijbanen en een monorail met paardjes. Cowboy Town is het oudste deel van Bobbejaanland, maar ook het gezelligste met terrasjes en winkeltjes, dus hier pauzeren we even met een ijsje. Je kunt hier overigens ook uitgebreid eten in het steakhouse of het hamburgerrestaurant.  

Kinderland 

Via de hangende achtbaan The Dreamcatcher lopen we door naar het laatste themagebied: Kinderland. Het indoor gedeelte slaan we over, maar wanneer je Bobbejaanland met jonge kinderen bezoekt, zijn hier veel geschikte attracties en een speeltuin te vinden. Bijzonder om te zien is de ouderwetse carrousel met twee verdiepingen. 

Bobbejaanland

We sluiten de dag af met de twee favoriete attracties van Cas: de familieachtbaan Okidoki en het interactieve El Paso, waar je met een laserpistool zelf cowboytje mag spelen. Vooral die laatste valt erg in de smaak en ondanks dat het decor misschien wat gedateerd is, worden we toch heel fanatiek, zeker als we zien dat er een scorebord is aan het eind van de rit. Omdat het zo rustig is, kunnen we zo doorlopen voor nog een extra rondje, wat we natuurlijk een paar keer doen.

Het is het vermelden waard dat hier ook nog twee andere attracties zijn die voor iets oudere kinderen ( vanaf 1.20 meter) erg leuk zijn. De Bob Express, een achtbaan zonder loopings die we alle drie erg leuk vonden, en de Indiana River. Die laatste is een indoor wildwaterbaan en één van de oudste attracties van het park. Van een medewerker begrepen we deze dan ook binnenkort vernieuwd wordt. Je wordt hier overigens wel echt kletsnat, wees gewaarschuwd! 

Shows en themadagen in Bobbejaanland 

Sinds april 2022 werkt Bobbejaanland samen met Nickelodeon. Dat betekent dat er iedere dag fotomomenten zijn met de personages uit de programma’s van die zender, zoals Dora, SpongeBob en de honden van Paw Patrol. In de zomermaanden is er ook twee keer per dag een Nickelodeon show te zien in Adventure Valley. 

Bobbejaanland

Zijn je oudere kinderen fan van Halloween? Bezoek Bobbejaanland dan eind oktober, want dan wordt er twee weken lang groot uitgepakt met spookhuizen met acteurs en shows. Met jongere kinderen kun je overdag gaan, maar wil je echt griezelen, dan ga je op een dag dat het park tot laat is geopend. Halloween in Bobbejaanland is populair, dus (ver) van tevoren je tickets reserveren is een must! 

Eten en drinken in Bobbejaanland 

Toen wij in Bobbejaanland waren, was slechts een klein deel van de horeca geopend. De twee grootste restaurants met een uitgebreidere menukaart, The Lake House en Desperado Grill, waren beiden gesloten helaas. Naast deze twee restaurants vind je verspreid door het park vooral veel fastfood tentjes, waar je voornamelijk friet en pizza kunt kopen.  

De prijzen zijn vergelijkbaar met andere Nederlandse en Belgische attractieparken en de kwaliteit ook. Een positieve uitzondering is de broodjeszaak Panos, waar prima belegde broodjes vers worden gemaakt. Je mag in Bobbejaanland overigens ook je eigen eten meenemen en er zijn voldoende picknickplaatsen. Wil je op een terras zitten, dan mag je zelfs je eigen meegenomen broodje eten, mits je wat te drinken koopt. 

Bobbejaanland praktische informatie

Bobbejaanland ligt in de Antwerpse Kempen, in het plaatsje Lichtaart en op ongeveer een uur rijden ten oosten van Antwerpen. Parkeren kan op één van de parkings rondom het park. Een parkeerticket kost 8 euro (prijs november 2023) en kun je aan de kassa van het park kopen. Entreeprijzen verschillen per seizoen en starten vanaf € 24,90,- (prijs november 2023). Online bestellen is een stuk goedkoper dan ter plekke je kaartje kopen. Je mag overigens ook je hond meenemen naar Bobbejaanland, dat kost je € 3,-.

Bobbejaanland

Het park is in de winter gesloten en in het voorjaar beperkt geopend. Rondom Halloween en in de zomer zijn er ook avonden waarop het park open is. De actuele openingstijden vind je op de website van Bobbejaanland en daar kun je ook tickets bestellen. Tip: bij veel Nederlandse kortingsacties voor uitjes kun je ook kaartjes voor Bobbejaanland bestellen, bijvoorbeeld via Tiqets. Op zoek naar nog meer attractieparken in België? Lees dan onze blog over de leukste pretparken in België

Bobbejaanland is een tof park voor het hele gezin, van supersnelle achtbanen tot waterattracties en een zweefmolen. Hoewel we nergens langer dan vijf minuten hoefden te wachten, konden we niet alle attracties proberen en je kunt je hier dan ook zeker een hele dag vermaken. Bovendien liepen we net het fotomoment met SpongeBob mis, dus we moeten echt nog een keertje terug.

GezinOpReis bezocht Bobbejaanland in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Kempen. Zoals je gewend bent, gaan we alleen een samenwerking aan met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven. Kijk voor meer informatie op toerismekempen.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top