Home / Reisinformatie / Europa / Belgie / Leukste pretparken in België met kinderen
Pretpark Belgie

Leukste pretparken in België met kinderen

Op zoek naar een leuk pretpark in België? Acht keer over de kop in de achtbaan, op de foto met Sponge Bob of eindeloos spelen in de speeltuin tussen de paddestoelen van Kabouter Plop. In België vind je attractieparken voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar een attractiepark voor tieners of een pretpark voor peuters. Van de Ardennen tot de Belgische kust of de Kempen, in iedere regio is wel een park te vinden waar je kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Wij zetten de leukste op een rij voor je!

Leuke attractieparken in België met kids

Naam pretparkLocatieBijzonderheden
Plopsaland De Panne De PanneOok overnachten, alle leeftijden
Plopsa Indoor Hasselt  HasseltVooral leuk voor peuters en kleuters, indoor
Plopsa CooArdennenVooral leuk voor peuters en kleuters
Plopsa Station Antwerp AntwerpenKleinschalig, indoor
Bobbejaanland KempenAlle Leeftijden, afwisselend park
Bellewaerde Park IeperMet dierenparkje, veel afwisseling
Walibi Belgium WaverTofste park voor tieners
Attractiepark Koningin Fabiola NamenMeer een grote speeltuin
Mega Speelstad Lille Bij TurnhoutMeer een grote speeltuin, ook indoor

De Plopsaparken 

Je vindt ze inmiddels door heel België: van de kust tot de Ardennen en nu zelfs in hartje Antwerpen, de Plopsaparken. Allemaal gebouwd rondom de populaire karakters van Studio 100, zoals Bumba en Kabouter Plop en natuurlijk K3. Zowel de attracties als de shows en meet & greets zijn hierop afgestemd, met als laatste aanwinsten Paw Patrol en de Smurfen. We vertellen je wat de verschillende parken te bieden hebben. 

Plopsaland De Panne 

Aan de Belgische kust, dichtbij badplaats De Panne en de Franse grens ligt Plopsaland De Panne. Een bezoekje aan dit park is goed te combineren met een vakantie of weekendje aan het strand of een verblijf aan de Opaalkust met kinderen

Dit park is het beste Plopsapark voor gezinnen met oudere kinderen, want het park heeft een aantal écht snelle achtbanen en andere adrenaline attracties. Wat dacht je van Anubis The Ride, die je binnen twee seconden naar 90 kilometer per uur lanceert? Of de nieuwe attractie Ride To Happines, een achtbaan waarin je over de kop gaat terwijl je karretje ook nog ronddraait? 

Gezinnen met peuters en kleuters hebben hier ook een fijne dag, want er zijn veel rustige attracties waar jonge kinderen alleen of met een ouder in kunnen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan speelruimte, want er zijn maar liefst vijf grote speeltuinen (natuurlijk in Studio 100 thema, bijvoorbeeld Pirateneiland of Kaboutertuin) en een kinderboerderij. 

Plopsa Hotel

Naast de meeste attracties, is dit park ook het enige met gelegenheid om te overnachten in “Plopsastijl”. Altijd al willen slapen in de paddenstoel van Kabouter Plop of dromen je kinderen van wakker worden in de K3-suite? In het Plopsahotel kan het! Wel zo fijn als je, naast het attractiepark, ook het naastgelegen waterpark Plopsaqua wil bezoeken om te genieten van de waterspeeltuin en de supersnelle glijbanen! 

Plopsaland De Panne is geen goedkoop attractiepark (in april 2022 kost entree voor een volwassene € 42,50), maar er is wel ruime keus uit attracties en er zijn dagelijks shows met de Studio 100 karakters. Soms krijg je korting via de website, bekijk hier direct de openingstijden.

Plopsa Indoor Hasselt  

In Belgisch Limburg, net buiten Hasselt, ligt het eerste overdekte Plopsapark van België. Het park werd in 2005 geopend en is met ruim 8.000 m2 binnenruimte het grootste indoor attractiepark van het land. Naast de attracties binnen, is er buiten ook een waterspeeltuin, een klimberg en een aantal K3-attracties, zoals elektrische skelters. 

Plopsa Hasselt

Blogger Esmeralda bezocht Plopsa Indoor Hasselt toen haar zoontje 2 was en had er een leuke middag, met een ontmoeting met Bumba als hoogtepunt. Omdat je in dit park rustige attracties en een grote indoor speeltuin met ballenbank vindt en de nadruk ligt op de Studio 100 personages zoals Maya de Bij, Kabouter Plop en Bumba, is het vooral geschikt voor peuters en kleuters.  

Plopsa Hasselt

Er zijn diverse shows en meet & greets per dag en een paar keer per jaar treedt K3 hier op. Bezoek je Belgisch Limburg met kinderen, dan staat Plopsa Indoor in Hasselt zeker garant voor een paar uur entertainment. Raadpleeg de website voor de actuele openingstijden, entreeprijzen en shows! 

Plopsa Coo 

Ben je op vakantie in de Ardennen met kinderen en wil je een dagje iets anders dan de natuur in? Dan is Plopsa Coo, bij de watervallen van Coo, de plek waar je naar toe kan gaan! Verwacht ook hier geen hoge achtbanen, want het park heeft vooral veel speelruimte, een kinderboerderij en een aantal kinderattracties. Bij mooi weer mag je de wildwaterbaan natuurlijk niet missen! 

Plopsa Coo

Zijn je kinderen dinofans? Check dan de website voor je je bezoek plant, want een aantal keer per jaar wordt hier een Jurassic Weekend georganiseerd met levensechte dino’s. Daarnaast kan de je andere bekende Studio 100 figuren zoals Kabouter Plop en Bumba hier ook spotten en zijn er in de zomer optredens van K3.  

Net zoals de meeste andere Plopsaparken is ook Plopsa Coo vooral geschikt voor peuters en kleuters, maar in de zomer van 2022 wordt een nieuwe attractie geopend met als thema De Smurfen. In een achtbaan voor het hele gezin beland je in het kasteel van Gargamel, waar je de Smurfen moet helpen bevrijden.  Check hier de openingstijden en entreeprijzen van Plopsa Coo

Plopsa Station Antwerp 

Eind 2021 opende er ook een Plopsapark in het centrum van Antwerpen, om precies te zijn in het historische Centraal Station van de stad. Voorheen zat hier het Comic Station en daar zie je nog steeds een deel van, bijvoorbeeld een attractie met Suske en Wiske en het interactieve Smurfenavontuur waar je zelf kan toveren met een toverstaf. 

Plopsa Antwerpen

Er zijn geen vaste shows, wel af en toe fotomomenten met de favorieten van Studio 100, zoals Bumba en Wicky de Viking. Met 13 attracties is dit overdekte Plopsapark niet zo groot, maar wel leuk voor de afwisseling met cultuur en historie als je een weekendje Antwerpen met kinderen plant. Tip: K3 is hier ook regelmatig aanwezig, check de website voor de data! Je vindt daar ook de actuele openingstijden en entreeprijzen. 

Bobbejaanland 

Eén van de oudste en bekendste attractieparken van België. Het park werd in 1961 geopend en was een idee van de Belgische zanger Bobbejaan Schoepen. Aanvankelijk waren er alleen een paar carrousels, een zwemvijver en een monorail en draaide het park meer om de shows die er plaatsvonden. Vanaf 1975 werden er steeds meer attracties bijgebouwd, zoals een achtbaan en een wildwaterbaan. Het park kreeg een cowboy thema en er werd een westerndorpje gebouwd. Tegenwoordig is Bobbejaanland met ruim 800.000 bezoekers per jaar enorm populair en groeit het park nog steeds. 

Bobbejaanland Belgie

Bobbejaanland is verdeeld in vier themagebieden. De grootste gebieden zijn Adventure Valley en Land of the Legends, waar je ook de spectaculairste attracties vindt. Bijvoorbeeld The Fury, een supersnelle achtbaan die zowel vooruit als achteruit gaat! In het hart van het park ligt nog steeds Cowboy Town, waar je een drankje drinkt tussen de cowboys in het saloon en waar zich ook de nostalgische rollercoaster van het park bevindt. Bij warm weer is de wildwaterbaan El Rio perfect om af te koelen.  

In het vierde themagebied, Kinderland, kunnen kinderen tot ongeveer 10 jaar zich uitleven in de speeltuin en zijn de rustigere attracties te vinden. Sinds kort kan je hier ook striphelden als Sponge Bob en de leden van de Paw Patrol ontmoeten! 

Bobbejaanland Achtbaan Belgie

Esmeralda en haar gezin bezochten Bobbejaanland tijdens een weekend in de Antwerpse Kempen en vonden het een erg leuk park, met veel te zien en te doen voor het hele gezin. Ook voor kinderen vanaf een jaar of 6, die nog niet in de snelle achtbanen mogen, zijn er meerdere spannende attracties. Voor de gezinsachtbanen OkiDoki en de Speedy Bob waren een succes! 

Bobbejaanland is vanaf juli tot en met september iedere dag geopend. In het voor- en najaar verschillen de openingstijden en check je het beste de website voor je gaat. Bobbejaanland is van november tot en met maart gesloten. Tip: tijdens Halloween pakt het park flink uit met extra shows en spectaculaire aankleding!  

Koop je kaartje online en lekker vertrouwd via Tiqets. Kaarten zijn hier vaak goedkoper en je kunt meestal ook nog gratis annuleren mocht het bijvoorbeeld een dagje minder goed weer zijn. Koop hier je kaart voor Bobbejaanland.

Bellewaerde Park 

Bellewaerde Park is een attractie- en dierenpark in de Belgische plaats Ieper. Het park bestaat al meer dan 60 jaar en is geschikt voor de hele familie, want er zijn attracties voor alle leeftijden. Naast attracties heeft Bellewaerde ook een kleine dierentuin met exotische dieren zoals tijgers en ringstaartmaki’s. 

Neem droge kleding mee, want de waterattracties zijn goed vertegenwoordigd, je kan er maar liefst vier uitproberen. Voor oudere kinderen vanaf 1.30 meter is er een aantal snelle achtbanen en de kleinsten vermaken zich vast in één van de tien kinderattractie voor kindjes kleiner dan 1 meter lang.  
Bellewaerde is van april tot en met oktober geopend, maar let op: alleen in juli en augustus zeven dagen per week. Op de website van Bellewaerde lees je alles over de actuele openingstijden.

Tip: het park ligt in de Westhoek, een Vlaamse regio in het westen van België die we al eens eerder bezochten. Je leest er alles over in de blog Westhoek met kinderen

Walibi Belgium 

Hoger, sneller, spannender! Walibi Belgium is hét attractiepark van Belgie voor gezinnen met wat oudere kinderen die van achtbanen houden. Met maar liefst tien attractie die volgens het park zelf in de categorie “sensatie attracties” vallen, kunnen adrenaline liefhebbers zich hier makkelijk een hele dag vermaken.  

Walibi Belgie pretpark

Voor jongeren kinderen, tot een jaar of 10, is er een grote speeltuin en ze kunnen kiezen uit een tiental kindercarrousels. Ook zijn er toffe attracties die voor het hele gezin leuk zijn, bijvoorbeeld de 3D-attractie Challenge of Tutankamon en de waterattracties doen het altijd goed natuurlijk.  

Walibi Belgium heeft geen shows, behalve tijdens Halloween want dan zijn er heel veel activiteiten in het park, zoal spookhuizen met acteurs. Overdag is er een kinderprogramma wat iets minder eng is, maar ’s avonds moet je echt over stalen zenuwen beschikken. Je moet ervan houden, maar voor de fans van horror is het natuurlijk geweldig. 

Walibi Belgie

Walibi Belgium ligt in Waver, ten zuidoosten van Brussel. In de winter is het park dicht, daarbuiten variëren de openingstijden dus raadpleeg van tevoren de website. Daar zijn ook de actuele toegangsprijzen te vinden. Tip: koop je ticket online want er zijn regelmatig goede acties. 

Attractiepark Koningin Fabiola 

Op de top van de citadel van Namen ligt Attractiepark Koningin Fabiola. Het park is vooral geschikt om te bezoeken met kleine kinderen en is eigenlijk meer een grote speeltuin met extra’s dan een echt attractiepark. Verwacht hier geen spectaculaire achtbanen of moderne 3D-attractie.  

Koningin fabiola

Attractiepark Koningin Fabiola moet het dan ook vooral hebben van de charme, de bijzondere ligging en het draait hier vooral om spelen, klimmen en glijden. Pubers ga je daar geen plezier mee doen, maar kinderen tot zo’n 10 jaar zullen zich hier prima vermaken.  

Je betaalt € 3,- entree (kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis naar binnen) voor de speeltuinen en wat extra’s voor sommige attracties zoals de botsauto’s en trampolines. Op de website van Attractiepark Koningin Fabiola lees je meer over de openingstijden. Ben je in de Ardennen met kinderen of bezoek je Namen met het gezin, dan biedt dit park een paar uurtjes vermaak!  

Koningin fabiola

Mega Speelstad Lille 

Met maar liefst 14.000 m2 binnen- en buitenspeeltuin doet Mega Speelstad in de Lille zijn naam zeker eer aan. Vooral voor jonge kinderen is dit een leuk uitstapje als je in de Antwerpse Kempen bent! Het ligt dus in de buurt van Turnhout niet bij het Franse Lille. De binnenruimte heeft verschillende ballenbakken, klimtoestellen en een springkasteel, maar je vindt er ook attracties als botsauto’s, carrousels en een mini-achtbaan.  

In de zomer kunnen je kinderen heerlijk buitenspelen in de buitenspeeltuin die Toverstad heet. Bedwingen ze de metershoge klimvulkaan of gaan ze op avontuur in het piratenschip in de zandbak? Vanaf het zonneterras houd je zelf een oogje in het zeil!  

Bij Mega Speelstad betalen kinderen tot en met 14 jaar € 12,50,- entree (prijs april 2022), volwassenen mogen gratis naar binnen. Check op de website de actuele openingstijden, want buiten de schoolvakanties is Mega Speelstad op werkdagen niet altijd open! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top