Home / Voorbereiding / Producten / Review: Opvouwbare bolderkar Jersey van Obelink

Review: Opvouwbare bolderkar Jersey van Obelink

Wanneer je een dagtripje maakt met jonge kinderen heb je meestal een tas vol spullen bij je. En dan komt er vaak het moment dat je peuter of kleuter moe wordt en gedragen wilt worden, maar eigenlijk al te groot is voor een buggy. Voor dit soort situaties op reis en uitjes vanuit huis testen wij de opvouwbare bolderkar Jersey van Obelink uit!

obelink jersey

Wanneer gebruik je een bolderkar?

Nu ook onze peuter de buggy ontgroeid is en de buggy de laatste uitjes meer als een pakezel dan als een vervoermiddel voor kinderen diende, gingen we op zoek naar een goed alternatief voor op vakantie en voor dagtripjes vanuit huis. Want hoewel we nu geen babyspullen hoeven mee te slepen, hebben we toch altijd een behoorlijk volle tas mee voor een dagje weg met ons gezin met een kleuter en peuter. Met wat eten en drinken, reservekleren en een speelgoedje is onze rugzak al snel gevuld. En dan komt er vaak een moment dat de kinderen moe worden en (even) getild willen worden.

Als een alternatief voor wat mobiele opbergruimte, waar je ook nog af en toe een kind mee kan vervoeren, kwamen we uit bij een opvouwbare bolderkar.

obelink jersey

De Obelink Jersey bolderkar

Wij kozen voor de Obelink Jersey bolderkar. Niet alleen vanwege het feit dat de kar een stevige bodem heeft, waardoor het ideaal is om kinderen mee te vervoeren, of omdat het een opvouwbaar en compact model is dat makkelijk mee kan op vakantie, maar vooral ook vanwege de vele positieve recensies voor dit model op de website van Obelink, een winkel die gespecialiseerd is in kampeerspullen.

De Jersey bolderkar van Obelink is een opvouwbare bolderkar met trekstang, waar je tot 75 kilo mee kan vervoeren. Door zowel dit draagvermogen als de ruime afmetingen, zet je er gemakkelijk een volle picknicktas en twee kinderen in om mee de natuur in te trekken of een dagje weg te gaan.

obelink jersey

Met net geen 12 kilogram is het gewicht van de bolderkar wat zwaarder dan bijvoorbeeld een buggy. Dit komt vermoedelijk door het stevige stalen frame. Het is echter geen zware kar, je tilt hem makkelijk een trap op of af en zelfs in opgevouwen toestand is hij goed rijdend te vervoeren op twee van de wielen. Opgevouwen blijft er ook genoeg ruimte in de achterbak van onze auto voor allerlei andere spullen.

obelink jersey

Het in- en uitklap systeem lijkt op dat van de meeste campingbedjes. Door het midden naar beneden te duwen en de zijkanten recht te trekken staat de kar in enkele seconden. Even de meegeleverde losse bodem er in leggen en je bent klaar om te gaan. Relatief de meeste tijd gaat nog zitten in het verwijderen of terugplaatsen van de meegeleverde hoes. De opvouwbare bodem kun je bij het opvouwen overigens handig wegsteken in deze hoes, waardoor het een compact pakket is en makkelijk mee te nemen is bij een autoreis.

De bolderkar Jersey is gemaakt van stevig polyester doek, wat toch makkelijk plooit als je de bolderkar in of uitklapt. Op de lange zijdes is klittenband gemaakt, om zo nog wat extra speling te creëren bij het inklappen. De bekleding is overigens niet volledig afneembaar om te wassen.

Bekijk hier alvast de actuele prijs en beschikbaarheid van de Obelink Jersey bolderkar en andere bolderkarren van Obelink.

obelink jersey

Onze ervaringen met de opvouwbare bolderkar Jersey van Obelink

Onze kinderen van 5 en 3 jaar oud vinden het meteen leuk om in de kar te zitten en vinden het heel handig dat, als het aan hen ligt, zij hierdoor allerlei extra dingen mee kunnen nemen die nooit in een rugzak zouden hebben gepast.

Dit vinden wij positieve eigenschappen van de Jersey bolderkar:

  • De Jersey bolderkar is echt supersnel in elkaar te zetten en je hoeft er echt niet technisch voor te zijn.
  • De kar is compact en hierdoor makkelijk mee te nemen in de auto of bijvoorbeeld de bakfiets. Qua grootte heeft het het formaat van een grote buggy.
  • De Jersey bolderkar komt heel stevig en degelijk over. Het frame en het doek geven de indruk dat dit wel tegen een stootje kan. Ideaal met kinderen! Wat deze bolderkar volgens ons daarnaast ook kindvriendelijk maakt, is dat dat wagen erg stabiel is: onze kinderen kunnen er zelfstandig in- en uitklimmen, zonder dat de wagen gaat omkiepen. Daarnaast vinden zij de kar fijn zitten. Een kussen maakt het extra comfortabel, maar het is niet nodig.
  • De kar heeft voldoende draagvermogen met zijn 75 kilo, maar met een kleuter, peuter, een rugzak, speelgoed en jassen vult de kar zich al snel en is het even passen en meten, maar dan lukt het om alles er in kwijt te kunnen.
  • De Jersey bolderkar stuurt heel makkelijk. Zodra je in beweging bent, voelt het trekken van de kar niet zwaar aan. De wielen zijn erg flexibel en je kunt makkelijk bochten maken of de kar langs mensen heen manoeuvreren. Zelfs onze kleuter kan makkelijk zelfstandig de kar trekken, ook met zijn zusje erin, en vindt het ook leuk om te doen. Echter merk je op oneffen bospaden dat de wielen dan ook erg flexibel zijn en de kar een beetje heen en weer stuurt. De kar corrigeert zichzelf vrij gemakkelijk op dat soort momenten.
  • De bolderkar rijdt en zit prettig over verschillende ondergronden en zowel vol geladen als leeg. We hebben de bolderkar geprobeerd over zowel verharde wegen als onverharde wegen, zoals bospaden en een weiland. Ook hebben we de bolderkar op het bergachtige landschap van de Utrechtse heuvelrug getest en dit was vergelijkbaar met een buggy: er is iets extra kracht bij de heuvels omhoog nodig en bergafwaarts rolt de kar wat meer vanzelf.
obelink jersey

Dit weten we nog onvoldoende of zijn opmerkingen:

  • We hebben de Jersey bolderkar nog niet getest in landschappen met bergen of op het strand en weten hierdoor nog onvoldoende hoe deze ondergronden rijden en hoe de flexibele wielen daarop reageren.
  • De trekstang heeft een klein handvat, een T-vorm met twee korte zijstukken en vanuit onze ervaring, past dit minder goed bij een kleinere vrouwenhand. Gelukkig ligt de trekstang bij mijn man beter in de hand. Er zijn echter ook andere modellen trekstang beschikbaar. Het is handig om bij de keuze van een bolderkar vooraf te bedenken welke pasvorm je voorkeur heeft en wie binnen je gezin vooral zal gaan rijden.
obelink jersey

Onze mening over de opvouwbare bolderkar Jersey van Obelink

Wij zijn enthousiast over de Obelink Jersey bolderkar. De kar voldoet aan de wensen die we hadden, toen we op zoek gingen naar een alternatief voor een buggy. De kar is stevig en kindvriendelijk en ruim in de uitgeklapte versie en juist compact wanneer deze ingeklapt is. Kortom, de bolderkar is ideaal om spullen te vervoeren in plaats van het tillen van een zware rugzak en ideaal om je kind wat rust te geven tijdens een dagje uit of op reis.

obelink jersey

Grote kans dat de bolderkar mee gaat met onze volgende vakantie! Ook zien we er allerlei andere bestemmingen voor, zoals mee naar een pretpark binnenkort, maar hij kan ook makkelijk mee wanneer we lopend boodschappen gaan doen.

Nog een tip: het lijkt ons handig om een los kabel- of cijferslot aan een hengsel vast te maken, zodat je de bolderkar op vakantie ook eventueel op een veilige manier even ergens kunt parkeren.

obelink jersey

Andere opties voor een bolderkar

Benieuwd naar het verdere aanbod aan opvouwbare bolderkarren van Obelink? Op de website van Obelink zijn ook nog andere modellen te vinden. Zoals het uitgebreider model de Duo Solar, deze heeft een zonnedakje en naast een trekstang ook een duwstang. Een nadeel is dat deze een stuk minder compact opvouwt dan de Jersey bolderkar en hierdoor mogelijk minder makkelijk mee te nemen is op reis.

Je hebt ook opties om voor een bolderkar met luchtbanden te kiezen, zoals de Air Wheels bolderkar van Obelink. De luchtbanden zouden wat makkelijker rijden op bijvoorbeeld het strand en wat meer vering bieden op ongelijke wegen. Wij kozen niet voor deze editie, omdat we verwachten dat een bolderkar zonder luchtbanden praktischer is op reis (geen kans op een lekke band onderweg) en ook compacter om mee te nemen op vakantie.

Of overweeg je toch nog om een buggy mee te nemen voor op reis? Lees dan onze aanbevelingen voor een fijne reisbuggy.

obelink jersey

Dit blog kwam tot stand vanuit een samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

1 gedachte over “Review: Opvouwbare bolderkar Jersey van Obelink”

  1. Ja geweldig! Wat herken ik dit.. We waren in de meivakantie naar Italie. Een dagje Milaan met de kids..leuk… Maar logisch, zwaar om vol te houden. Dus snel een bolderkar gekocht. Echt de oplossing haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top