Home / Voorbereiding / Producten / Review: Waterschoenen Decathlon kinder en peutermodel

Review: Waterschoenen Decathlon kinder en peutermodel

Benieuwd naar onze ervaringen met de Decathlon waterschoenen voor kinderen en voor peuters? In dit blog deel ik mijn ervaringen en hoe de schoentjes vallen.

Waarom waterschoenen voor kinderen

Waterschoenen zijn handig omdat ze bescherming geven tegen heet zand, scherpe steentjes, schelpjes en verbranding door de zon. Het is zonde als je naar het strand gaat en je kind vervolgens niet lekker wil spelen omdat het te heet is. Ga ja naar landen zoals Kroatië op vakantie dan heb je meestal te maken met kiezelstranden en dan loop je gewoon niet lekker de zee in.

Als kind had ik zelf trouwens echt een hekel aan waterschoenen. Van die doorzichtige plastic schoentjes die ik van mijn moeder moest dragen, waar op een of andere manier mijn huid altijd tussen kwam. Of dat er weer een steentje of zand in de schoen zat dat er niet uitging. Deze waterschoenen zijn ook tegenwoordig nog te volop koop. Soms zelf echt met marketing termen als “Old Skool” of “Retro” maar van de plastic sandaaltjes vind ik zelf dus niet fijn. Moderne waterschoenen sluiten aan om de voet waardoor er geen grote steentjes of schelpjes in kunnen komen.

waterschoenen decathlon kind

Waterschoenen Decathlon kind en peuter, de verschillen!

De peuterwaterschoenen van de Decathlon gaan vanaf maat 20/21 en tot en met maat 26/27. Dus ze zijn echt niet alleen geschikt voor peuters, maar ook voor jongere kinderen en voor kleuters. Onze dochter heeft nu regulier maat 28; de maat 26/27 paste nog wel aan maar dan zit de teen tegen de rand. Ik vind de schoentjes dus iets groter uitvallen.

Het fijne van deze schoentjes is dat ze een klittenbandsluiting hebben. Hierdoor zijn ze makkelijk aan te doen bij jonge kinderen. De schoenen zijn niet zwaar maar hebben wel een goede stevige zool. De bovenkant bestaat uit superfijne laagjes. Zoals altijd op het strand komt er wel wat zand in de schoentjes, maar scherpe steentjes hebben we niet gemerkt. De afwerking is netjes en ze zijn goedkoop. De schoenen komen in twee verschillende kleuren. Bekijk hier de beschikbaarheid en verschillende kleuren.

waterschoenen decathlon peuter

De Decathlon waterschoenen voor kinderen zijn verkrijgbaar vanaf maat 28/29 en gaan tot maat 34/35. Deze schoenen hebben geen klittenband en zijn daardoor iets lastiger aantrekken. Mijn dochter krijgt ze wel zelf aan, maar ik moet dan wel even checken of het randje wel goed zit (zoals op deze foto).

Aan de achterkant zit een lusje dat maakt dat uittrekken heel makkelijk gaat. Ook deze schoentjes vallen vrij lang uit. Met maat 28 heeft ze echt nog veel ruimte over bij haar tenen maar ze zitten niet zo los dat er risico was van uitvallen bij bijvoorbeeld zwemmen.

De stevige zool zorgt ervoor dat ze ondanks de grote ruimte rond haar tenen nog wel makkelijk een flink stuk kan wandelen over het strand. Er kwam ook hier wat zand in de schoentjes terecht door de ruimte bij de enkel. De bovenkant bestaat ook hier weer uit meerdere laagjes gaas waardoor er minder steentjes bij kunnen komen. Ook deze schoentjes zijn goedkoop en ze komen in verschillende kleuren. Bekijk hier de beschikbaarheid en actuele kleuren.

We hebben deze schoenen zelf aangeschaft en op eigen initiatief getest. Check ook onze andere reviews van handige reisartikelen zoals wandelschoenen voor kinderen en kinderslaapzakken.

2 gedachten over “Review: Waterschoenen Decathlon kinder en peutermodel”

  1. Die waterschoenen zijn zo leuk! Het is jammer dat ze maar tot maat 35 gaan. Mijn dochter paste er sinds ze 8 is al niet meer in. Dit geldt niet alleen voor Decathlon maar voor veel meer merken. Een tip voor waterschoenen voor kinderen in maat 37/38 is welkom :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top