Home / Reisverhalen / Bratislava en Boedapest

Bratislava en Boedapest

Een lang weekend naar Bratislava en Boedapest. Ik vertrek met Wizzair naar Bratislava, hoewel Boedapest eigenlijk mijn hoofdbestemming van deze korte trip is. De vliegdagen en ticketkosten waren echter nogal onhandig en waardoor heen vliegen naar Bratislava en terug vanaf Boedapest een goed alternatief is. Marcel heeft niet zoveel vakantiedagen dus ga ik alleen, geen probleem want eigenlijk voelt deze reis als een leuke bonus we gaan immers later dit jaar nog op wereldreis. Het is dan ook mooie kans om onze nieuwe camera en diverse kleding uit te proberen.

Bratislava

In Bratislava kom ik in de loop van de middag aan en blijf ik maar een nachtje. Dit is ook voldoende want het oude centrum is erg compact. Heel veel is er niet te doen er zijn wat kerkjes te bekijken maar de straatjes zijn schattig.  Verspreid over het centrum zijn ook grappige bronzen beelden zoals een man die uit het riool kruipt. Er is ook nog een kasteel maar deze is helaas dicht.
De volgende dag neem ik de trein naar Boedapest. Een leuke treinrit met mooie uitzichten. In Boedapest moet ik even zoeken naar mijn hostel, het blijkt in een mooi oud pand gevestigd te zijn. Rondom de binnenplaats zit behalve het hostel ook gewone woonhuizen. Het hostel is erg gezellig met veel mede-reizigers. We gaan een avond stappen met een hele groep maar dat is toch niet zo’n succes omdat iedereen een ander soort muziek leuk vind dus we van bar naar bar blijven lopen op zoek naar iets dat iedereen leuk vindt.

boedapest


Boedapest is een erg grote stad waar superveel te zien en te doen is. Ik heb een Boedapest card gekocht, voordeel hiervan is dat veel attracties en musea gratis zijn maar het nadeel is dat ik dan ook alles wil zien. Een dag besteed ik aan alle attracties rondom Buda en Castle Hill. De naam zegt het al hier is een kasteel op een heuvel. Maar er is ook een hele wijk met veel oude gebouwen en diverse musea. Maar er zijn ook veel mooie gebouwen die alleen van buiten zijn te bekijken zoals het prachtige nationale parlement. Boedapest is ook bekend vanwege de badhuizen. Het weer is heerlijk en lekker met een zonnetje in een verwarmd buitenbad rondzwemmen is echt super ontspannend. Ook de parken zijn erg relaxt om in te ontspannen en mensen te bekijken.

De Hongaren zelf vind ik alleen niet zo aardig. Het zijn allemaal kleine dingetjes waardoor ik dat gevoel krijg. In de supermarkt moet ik even zoeken naar de goede muntjes en de cassiere wordt gelijk ongeduldig.

Toch ben ik na vier dagen helemaal weg van Boedapest. Wat een mooie, leuke stad. Zeker een plek om nog eens terug te komen.

1 gedachte over “Bratislava en Boedapest”

  1. Ik heb tot begin deze maand 3.5 jaar in Slowakije gewoond – op ongeveer 20 minuten rijden van Bratislava. Ik vind Budapest een van de mooiste steden ter wereld. Ik hou van de sfeer. Het was ook amper om 1.5 uur rijden van waar wij woonden dus bezocht het regelmatig. Bratislava is inderdaad compact, maar dat is waar ik net van hou…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top