Home / Voorbereiding / Producten / Review: Bugaboo Butterfly kinderwagen, een compacte en lichte buggy 

Review: Bugaboo Butterfly kinderwagen, een compacte en lichte buggy 

Wel of niet de kinderwagen of buggy mee, dat is voor ons bij elke trip weer de vraag. Vooral op de langere reizen, waarbij je ook veel op het vliegveld verblijft, vonden wij een buggy toch wel heel handig. Maar ook voor korte reizen of dagtrips kan een buggy of kinderwagen toch een stuk fijner zijn dan alleen een draagzak.

Bugaboo butterfly

Een buggy of kinderwagen meenemen op reis is nog niet zo makkelijk, zeker niet voor een vliegvakantie of wanneer je reist met het openbaar vervoer. Gelukkig zijn er sinds een aantal jaar een aantal slimme lichtgewicht, compactie reisbuggy’s op de markt en die zijn juist wel heel geschikt voor vakanties of. De Bugaboo Butterfly is zo’n reisbuggy.

Wij probeerden de Bugaboo Butterfly uit op onze dagtrips in de omgeving.

Bugaboo butterfly

De Bugaboo Butterfly kinderwagen presenteert zich als de Urban kinderwagen voor in de stad en onderweg. Hoewel Bugaboo het een kinderwagen noemt zouden we het zelf meer omschrijven als een reisbuggy. Hij klapt namelijk super makkelijk in en uit, waardoor je snel klaar bent om te gaan. Daarnaast is de buggy erg licht (7,3 kg) en kan erg compact ingeklapt worden. Zo past hij niet alleen makkelijk in je auto, maar mag hij zelfs mee als handbagage in het vliegtuig. Wanneer je de buggy inklapt, heeft hij het formaat van een trolley en daarbij voldoen de afmetingen ook aan de IATA normen. Deze IATA norm staat voor één standaard handbagage maat voor alle luchtvaartmaatschappijen.

Bugaboo butterfly

De Bugaboo Butterfly is geschikt voor kinderen die zelf rechtop kunnen zitten dus nog niet voor je pasgeboren baby maar voor kindjes vanaf ongeveer 6 maanden. De Bugaboo Butterfly is geschikt voor kinderen tot 22 kilo. Vergeleken met andere reisbuggy’s is de rug relatief lang dus dat is fijn voor oudere kinderen. Ook zit er standaard een uitschuifbaar voetenplankje bij.

Ondanks dat de buggy licht is, voelt hij toch erg stevig wanneer hij volledig is uitgeklapt. Er zit een grote zonneklep op en de rugleuning kan helemaal achterover voor als je kindje wil slapen. Standaard zit er een regenhoes bij, zodat je met alle omstandigheden op pad kan. Onder de buggy zit daarnaast ook een grote mand, waardoor erg veel spullen in de buggy bewaard kunnen worden. Ideaal voor een dag winkelen of wanneer je veel bagage bij je hebt. Niet onbelangrijk, de buggy loopt ook soepel. Hierdoor kun je met gemak wat grotere afstanden afleggen.

Bugaboo butterfly

Onze ervaringen met de Bugaboo Butterfly kinderwagen

Natuurlijk zijn we benieuwd of we de kinderwagen ook echt snel op kunnen klappen. Het laatste wat je wil is met al je bagage en een baby staan te hanessen. Na een eerste keer oefenen lukt het ons inderdaad om de buggy in 1 seconden in en uit te klappen. Hartstikke snel en makkelijk.

Bugaboo Butterfly kinderwagen

De Bugaboo Butterfly is opgevouwen erg compact (45 x 23 x 54 cm) en bergt daardoor erg makkelijk op. Een groot voordeel ten opzichte van een reguliere kinderwagen. Hierdoor nemen we hem ook een stuk makkelijker mee op reis. Hij neemt namelijk weinig ruimte in beslag in de (meestal toch wel volle) auto. Ook fijn dus wanneer je een klein huis hebt.

Bugaboo butterfly

De buggy is met zijn 7,3 kg erg licht en je tilt hem makkelijk op. Hierdoor neem je hem gemakkelijk overal mee naar toe. In de buggy zit ook een draaglus, waardoor je de buggy eenvoudig over je schouder kan dragen wanneer dit nodig is. Dus ook wanneer je besluit de buggy niet uit te klappen en je kindje te dragen kan je de buggy op deze manier prima korte afstanden dragen.

De Bugaboo Butterfly is momenteel verkrijgbaar in de kleuren zwart, mosgroen en donkerblauw. Uitgevouwen toont de kinderwagen erg mooi en strak. Uiteindelijk wil het oog ook wat natuurlijk. Fijn om te weten indien nodig kan de bekleding in de wasmachine gewassen worden.  

Je kindje zit erg comfortabel en de vijfpuntsgordel gaat erg soepel dicht. Met een groot zonnescherm (UPF 50+) bescherm je jouw kindje ook goed tegen de zon. Een deel van het zonnescherm bestaat uit gaas, zo kan je makkelijk zien of je kindje nog tevreden is. Voor oudere kinderen is dit ook leuk want die kunnen degene die achter de wagen loopt zien.

Bugaboo butterfly

De Bugaboo Butterfly heeft bagagemand met een capaciteit van 8 kilo. Een stuk meer dan de meeste buggy’s. Handig want je kan er je luiertas kwijt maar ook een fles water en/of je eigen handtas. Wel even wennen de grootste opening zit aan de voorkant van de buggy en niet zoals meestal aan de achterkant.

Bugaboo Butterfly kinderwagen

We hebben de Bugaboo Butterfly nog niet getest op een vlucht, maar het is ideaal dat hij voldoet aan de normen voor handbagage (IATA norm). Dit betekend ook dat je in de trein of de metro de Bugaboo makkelijk kwijt kan. Er zit geen standaard hoes bij de kinderwagen, waarmee je hem kan beschermen onderweg. Er zijn wel meerdere merkloze beschermhoezen te koop waar de Bugaboo in past mocht je dit prettig vinden en zo je kinderwagen beter willen beschermen.

Bugaboo Butterfly kinderwagen

Wat betreft de wielen is het wel echt een buggy met kleine wielen en niet van die grote luchtbanden zoals op een kinderwagen. De Bugaboo Butterfly is dan ook vooral geschikt voor wandelingen op een harde ondergrond. Dus bijvoorbeeld voor een stedentrip New York of voor een andere toffe bestemming. De Bugaboo Butterfly heeft vering met name op de achterwielen. De Bugaboo Butterfly is minder geschikt voor wandelingen met een zachte ondergrond of grind.

Wat betreft prijskaartje is de Bugaboo Butterfly vergelijkbaar met andere reisbuggy’s die ook compact en lichtgewicht zijn.

Bugaboo butterfly

Onze mening over de Bugaboo Butterfly kinderwagen

Het is een ideale stadsbuggy. Woon je in een stedelijke omgeving, of ga je graag een dagje naar een stad, dan is deze buggy ideaal. Hij vouwt makkelijk op en is makkelijk te dragen indien nodig. Perfect voor een stedentrip, een dagje winkelen of op het vliegveld. Voor wandelingen in een natuurlijke omgeving is de buggy minder geschikt of je moet dan kiezen voor een verharde wandelroute.

Bugaboo Butterfly kinderwagen

Doordat hij zo goed opvouwbaar is, past hij makkelijk in de auto of kan hij zelfs mee als handbagage op je vlucht. Wij zullen hem dan ook vooral gebruiken bij vluchten met veel overstappen of het verkennen van een stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top