Home / Voorbereiding / Producten / Review Tablet Kurio TAB Lite 2

Review Tablet Kurio TAB Lite 2

Wanneer je tegenwoordig op reis bent met kinderen, is een tablet eigenlijk niet meer weg te denken uit je bagage. Vooral als je een lange reis voor de boeg hebt of een rondreis maakt met lange afstanden, kan het fijn zijn om een tablet voor je kind te hebben ingepakt.

Kurio Tab

Wij namen de lichtgewicht, compacte Kurio Tab Lite 2 mee op reis. Deze kindertablet heeft allerlei kenmerken om je kind veilig gebruik te laten maken van de tablet en het internet. Lees hier onze ervaringen.

Kurio TAB Lite 2

Meer dan 3.000 kilometer met de auto hadden we deze zomer op de planning staan. Met onze kinderen van 6 en 3,5 jaar oud gingen we met de auto naar Zweden om daar een rondreis te maken.

Kurio tab in de auto

Al een tijdje gebruikten onze kinderen onze oude tablet, maar deze was inmiddels echt aan vervanging toe. Omdat we op zoek waren naar een speciale kindertablet, probeerden we de Kurio TAB Lite 2 uit.

Nu al meer weten over de tablet? Bekijk de website.

Eigenschappen van kindertablet Kurio TAB Lite 2

Kurioworld NL heeft tabletsoftware ontwikkeld voor kinderen en heeft dit geïnstalleerd op verschillende formaten Android tablets. De Kurio TAB Lite 2 onderscheidt zich van de andere modellen, omdat deze tablet heel licht en compact is.

Kurio Tab

Deze tablet ligt vanaf het begin perfect in de kleine handen van onze peuter en kleuter en met een gewicht van slechts 303 gram wordt er ook niet geklaagd dat de tablet te zwaar is. Met een afmeting van zeven inch (18 cm) past de tablet ook makkelijk in een dagrugzak en is daarom ideaal om mee te nemen op reis.

Kurio tab

De Kurio TAB Lite 2 claimt een veilige tablet voor kinderen te zijn en dit doen ze onder andere door er vooraf een appstore met kindvriendelijke content op te plaatsen. We proberen een paar suggesties uit, zoals een puzzelspel en een spel met Shaun the Sheep in de hoofdrol. Onze kinderen zijn door beide nieuwe spellen al snel geboeid. Je kunt in de ‘ouderomgeving’ ook de Android Play Store openen om zo bijvoorbeeld Netflix of andere apps te installeren. In de ouderomgeving kun je ook aangeven welke apps je kind allemaal mag openen.

Kurio Tab

Daarnaast maakt de tablet gebruik van een browser met internetfilter en is het mogelijk om een tijdslimiet voor het gebruik in te stellen of op welke momenten van de dag hij kan worden gebruikt. De tablet kan ook eenvoudig door verschillende personen worden gebruikt, omdat je er 8 verschillende profielen op kunt instellen. En zowel leuk als praktisch is het dat de tablet standaard wordt geleverd met een siliconen beschermhoes in de kleuren groen, blauw of roze.

Bijpassende accessoires

Naast de Kurio TAB Lite 2 hebben we ook een Kurio Carkit, die geschikt is voor alle formaten Kurio tablets, maar ook voor andere tablets met een formaat tussen 7 en 10 inch. Deze houder maak je vast aan pootjes van de hoofdsteun in de auto, heeft een 12V autolader en de tablet kun je zowel landschap als portret vastmaken.

Kurio tab

Je kunt de Kurio en alle extra accessoires kopen via de Kurio Store. Of Kurio verkoopt ook via de bekende webwinkels zoals Bol.com

Lees extra reviews van de de Kurio Carkit hier online. Voor extra bescherming voor het scherm, naast de bijgeleverde beschermhoes, kun je een Kurio Sleeve aanschaffen en/of overweeg de Kurio koptelefoon voor kinderen.

Onze ervaring met de Kurio Tab Lite 2

Met name onze peuterdochter vindt het fantastisch dat zij nu een eigen (kinder)tablet heeft. De tablet is zo gemakkelijk in gebruik voor haar, dat zij al snel door heeft hoe alles werkt en deze zelfstandig kan gebruiken. Naast het kijken van filmpjes, vindt ze het leuk om spelletjes te spelen, puzzels te maken en foto’s te maken met de interne camera’s.

Kurio Tab

Tijdens het installeren en gereed maken van de tablet had de Kurio TAB Lite 2 wel wat verwerkingstijd nodig. De tablet reageerde bij momenten traag of niet. Het laden van nieuwe apps kon soms erg lang duren. Na deze opstartfase hebben we dit niet meer ondervonden, maar ook geen nieuwe apps meer geïnstalleerd. Handig om te weten is dat het mogelijk is om het geheugen uit te breiden middels een SD-kaartje.

Als je recensies op andere websites leest, zie je wel eens opmerkingen over de beperkte levensduur van de batterij. Dit hebben wij in zijn geheel niet ondervonden; de tablet heeft alle lange autoritten door Zweden moeiteloos volgehouden.

Kurio Tab

Alles op een rijtje

 • De Kurio TAB Lite 2 heeft een handzaam formaat voor kinderhanden en is door zijn gewicht en afmeting makkelijk mee te nemen onderweg
 • Ideaal voor kinderen dat zij hun eigen kindertablet hebben die zij gemakkelijk al vanaf jonge leeftijd zelf kunnen bedienen
 • Ideaal voor ouders dat het een kindvriendelijk en veilig apparaat is
Kurio Tab

Nog even dit: De Kurio TAB Lite 2 is een kindertablet voor nog geen 100 euro. Verwacht voor deze prijs dan ook niet een tablet die net zo snel is als bijvoorbeeld je smartphone. Als je van plan bent deze tablet ook zelf intensief te gaan gebruiken, is het mogelijk verstandig om naar andere opties te kijken. Als je op zoek bent naar een kindertablet, is dit volgens ons een goede optie!

28 gedachten over “Review Tablet Kurio TAB Lite 2”

 1. Wat een handig ding om mee op reis te nemen inderdaad. Hier zal de jongste heel blij mee zijn. De eerste reis wordt een weekendje Brabant en volgend jaar, dat weten we nog niet… Maar ook buiten de reistrips zal de tablet welkom zijn!

 2. Dit zou ideaal zijn! Wij zouden heel graag naar Japan gaan voor een mooie rondreis 🙂 Helaas moeten wij net als iedereen afwachten wat de prijzen gaan doen en of corona het toelaat! Plan B: rondreis door Spanje, Schotland, of IJsland. Keuze genoeg 😀

 3. Wat een fijne en uitgebreide review! Wordt misschien toch tijd voor een tablet (kids 6 en 3), dan hebben wij op reis onze telefoon weer terug en een iets groter scherm is ook net iets minder slecht voor de ogen. Wij gaan deze herfstvakantie roadtrippen door Limburg, dus dat wordt feest met een eigen tablet ????

 4. Oh ik had deze eens online gevonden, maar wist nu niet of dit nu werkelijk leuk was of niet. Bedankt voor je leuke blogpost hierover. We spelen graag mee met de wedstrijd. In november reizen we voor het eerst longhaul met twee kindjes van 3.5j en 1j en daar zijn we best wel wat nerveus over. Met de Kurio tablet zou onze oudste zich al een heel eind kunnen amuseren. Fingers crossed!

 5. Claudia van der Eijk-Bes

  Ik zou de tablet graag gebruiken op onze eerste reis als gezin naar Bali, Indonesië.

  We gaan voor het eerst naar de thuisland van mijn moeder. Dit doen wij met mijn man, 2 kinderen van 3 jaar oud en dan bijna 1 jaar oude baby en mijn ouders.
  Voor het eerst vliegen voor de kinderen en dan meteen meer dan 14 uur vliegen

 6. Misschien kunnen onze meiden deze tablet wel gebruiken op een campertrip naar Slovenië, Italië en Oostenrijk. Dan zijn papa en mama ook niet de telefoon ‘kwijt’…

 7. Dit zou wel heel goed van pas komen op de Europa reis die we (man, 2 kinderen en ik) ga maken over 5 maanden met onze gepimte Caravan ????

 8. Joyce Walraven

  Wat een te gekke winactie. Wij vliegen naar Gran Canaria en het wordt de eerste keer voor onze jongste dochter (4 jaar)!
  Allemaal heel spannend hoe leuk zou het zijn als ze zich kon vermaken met haar eigen tablet. ☺️

 9. Irene Behrendt

  Wat leuke winactie!
  Dan zou tablet zeker weten met ons mee naar Lilly en Avignon in Frankrijk. We gaan met (hogesnelheidstrein). 15 oktober gaan we, Lilly is tussenbestemming. We gaan overnachten in Lilly dan weer door naar Avignon. 20 oktober terugreis, ook weer Lilly als tussenstop ????

 10. Dankjewel voor de uitgebreide review, hier hebben we iets aan! Ik zou hem heel graag willen winnen voor tijdens onze mama/kleuter reis naar Luxemburg zodat ik de kleuter even achter de tablet kan “dumpen” en zelf ook even toe kom aan een mooi boek! 😉

 11. Wat zou dit een geweldig verjaardagskado zijn voor onze zoon die deze maand jarig is en verknocht is aan alles wat een schermpje heeft…. Eigenlijk meer dan ons lief is, maar wat doe je eraan in deze tijd.
  De tablets eerste reis zou zijn naar zijn slaapkamer, zodat wij deze in de ochtend even kunnen geven en zelf nog een uurtje slaap kunnen pakken. We hebben net een tweeling gekregen en kunnen elk uurtje perfect gebruiken.
  Daarnaast willen wij met zijn 5-en aankomend jaar een grotere reis gaan maken en daarbij kan de inschrijving voor de nieuwsbrief en de tablet goed van pas komen!!!!

 12. Wat een fijne review met alle plus en min punten. Bedankt! Wij willen graag meedoen aan deze winactie voor ons dochter van 6 en zoon van 3 jaar oud, kijken of ze samen kunnen delen. ????
  Als eerste staat er een tripje naar limburg op de planning. Maar het lijkt mij vooral een fijne tablet voor onze kampeertrip over de deutsche märchenstrasse volgend jaar. Lekker in voor in de tent en in de auto. Nu al zin in ????

 13. Dat zou wel heel leuk zijn als we hem mogen winnen.????
  We zijn ons aan het oriënteren voor een tablet voor ons zoontje van 3.5 en die van 1.5jaar vind het ook al heel interessant.
  Onze volgende reis zou een rondrit op Sardinië worden. Ideaal voor in het vliegtuig en ik de auto.

 14. Dit zou een perfecte toevoeging zijn tot onze reis uitrusting! Volgend jaar 3 maanden camper reizen in Australië met een 4,5 en 2 jarige. Dus wij houden onze vingers gekruist en winnen heel graag!

 15. Dit zou ideaal zijn als we naar Denemarken zouden gaan. We willen daar graag heen omdat mijn kinderen half Deens zijn. Kunnen we daar ontspannen heen reizen

  1. de kurio zou als eerst meegaan naar Oman. deze kerst ga ik alleen rondreizen daar met drie kids (12, 5,en dan net 2) dus hij zou supergoed van pas komen in het vliegruig en tijdens autoritjes ????

 16. Jaaa de tablet gaat mee in November naar Mexico!! Ook onze oude ipad ‘doet’ geen updates meer dus is aan vervanging toe en met ongeveer 10 vlieguren en 3 weken rondrijden door Mexico in het verschiet is hij meer dan welkom!

 17. Lizan van Amerongen

  De eerste reis zal dan toch zeer waarschijnlijk volgende zomer weer naar Zweden worden! Bij oom, tante, neefjes en nichtje op bezoek. Met dus lange autoriten en boottochten met 3 kinderen van nu 2,5, bijna 5 en bijna 7.

 18. wat fijn om dit te lezen! we hebben zelf voor onze kleuter een oude iPad (met de nodige beschadigingen en levensduur) waardoor dit voor onze peuter ideaal zou zijn. Want samen op 1 tablet is vaak een mooie aanleiding voor een dikke peuterruzie! onze volgende reis zal door Thailand zijn dus de Kurio Tab Lite 2 zou echt een enorme aanwinst zijn voor de lange vlucht!

  1. Wat zou dat gaaf zijn! Ik zou deze graag willen winnen voor mijn broertje en schoonzus die in verwachting is.
   Ik als ict-coördinator op een school vind het heel belangrijk dat er een ouderomgeving is, je zelf bepaalt wat je kind kan zien en er een timer voor schermgebruik op zit. Hoe gaaf is het als ik ze dit kan geven voor in de toekomst.

 19. Juul Wiersma

  Dat klinkt als een hele fijne tablet voor onderweg! wij gaan volgend jaar 3 maanden op reis met onze jongens van dan bijna 4 en 2,5, dus perfect om ze onderweg bezig te houden! De bestemmingen zijn voor nu Zuid-Amerika/Azië en één of meerdere eilanden in de pacific!

  1. Wat een leuke winactie! En bedankt voor de uitgebreide review.
   Ik doe graag mee voor mijn dochter van 6 jaar. De volgende bestemming van de Kurio TAB Lite 2 zal zijn Griekenland, en misschien al eerder mee naar een weekendje België.

  1. Irene van der Liende

   Ooo kijk, zo fijn die nieuwsbrieven! Kom je die winactie weer tegen waarbij je vergeet in te schrijven! Dus bij deze!

   Wij zouden het meenemen naar de Seychellen, daar gaan we voor 3 weken heen en plakken er daarna nog een paar dagen Dubai bij aan! De nodige blogs van jullie gelezen! Zaten zo in dubio maar omdat het zo onrustig is in Sri Lanka zijn we hier voor gegaan!

   Ons zoontje van 4 of ons meisje van 1 zullen er vast veel plezier aan beleven!! ????????????????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top