Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Handige tips voor een camperreis met je gezin door Amerika

Handige tips voor een camperreis met je gezin door Amerika

Blogger Leonie maakte met haar gezin in de zomervakantie een camperreis door Amerika. Het gezin reisde al eerder door Amerika maar zij hadden nog nooit een camperreis gemaakt. En dat was best een beetje spannend, aangezien ze absoluut geen kampeerders zijn.

De camperreis startte in ‘Sin City’ Las Vegas en eindigde in Denver, in de staat Colorado. In ruim twee weken legden Leonie en haar gezin ruim 1800 kilometer af met de camper, dwars door de Amerikaanse Midwest. Leonie geeft haar tips als je voor het eerst een camperreis met je gezin door Amerika gaat plannen en vertelt je over de kosten van een camperreis. Ga je met hele jonge kinderen, lees dan ook ons blog camperreis met baby.

camperreis amerika met kinderen

Voorbereidingen op je camperreis naar Amerika

Route bepalen rondreis met camper

Waar begin je met het plannen van je camperreis? Meestal eerst bij het bepalen van je route. Wat willen jij en je gezin echt graag zien tijdens de reis en wat is haalbaar qua route en afstanden? Aan de hand van je route kun je vervolgens bepalen of je een rondje gaat rijden en de camper in dezelfde plaats ophaalt en inlevert. Of dat je er voor kiest om je camper op te halen in een andere plaats dan dat je de camper inlevert.

Wij hadden vooraf op een rijtje gezet welke natuurparken en bezienswaardigheden we echt heel graag wilden zien en stippelden aan de hand daarvan onze route uit via Google Maps. Zo kregen we een realistisch beeld van de afstanden en reistijden. We namen in onze planning wel wat extra reistijd mee zodat we onderweg nog wat stops in konden plannen.

camperreis amerika met kinderen

Vliegtickets zoeken en boeken

Ook niet onbelangrijk bij het plannen van je camperreis: de prijzen van de vliegtickets. Het kan soms vele Euro’s verschil maken naar welk vliegveld je in Amerika vliegt. Sommige vliegroutes vanuit Nederland naar Amerika zijn namelijk duurder dan andere. Via de diverse prijsvergelijkingssites voor vliegtickets, bijvoorbeeld Skyscanner of Momondo, kun je zoeken welke vliegroute de beste optie is voor jou en je gezin. Wij kozen voor onze reis voor vluchten met KLM/Delta. We vlogen op de heenreis vanaf Amsterdam naar Las Vegas met een overstap in Los Angeles. En op de terugreis van Denver naar Amsterdam met een overstap in Atlanta.

Als een rechtstreekse vlucht naar een bestemming in Amerika niet mogelijk is vinden wij het altijd prettig als de eerste vlucht ons al zo ver mogelijk brengt en we na de overstap niet meer zo lang hoeven te vliegen.

camperreis amerika met kinderen

Huren van een camper in Amerika

Er zijn diverse camperverhuurders in Amerika waar je een camper kunt huren. Hoewel de meeste campers qua buitenkant en interieur op elkaar lijken is het toch aan te raden om je even goed te verdiepen in de verschillen tussen de verschillende camperverhuurmaatschappijen. Sommige verhuurmaatschappijen bieden bijvoorbeeld alleen nieuwe(re) campers aan terwijl je bij andere verhuurmaatschappijen ook een ouder model mee kunt krijgen.

Bij de verhuur van campers geldt: hoe eerder je je camper boekt, hoe meer (vroegboek)korting je krijgt. Dus zodra je zeker weet welke camperroute je wilt gaan maken is het verstandig om je camper alvast vast te leggen. Wij boekten onze camper al in oktober voor de zomervakantie van van het jaar erna en kregen daardoor een korting van 15% op het verhuurbedrag, en 50% korting op huur van de camperinventaris en GPS. Ook hoefden we geen one-way kosten te betalen.

Een idee krijgen van de actuele prijzen? Travelhome is een betrouwbare verhuurder.

Wij kozen voor onze reis met ons gezin voor een 22-24 feet camper, geschikt voor maximaal vijf personen, van verhuurmaatschappij Road Bear RV. De keuze viel voor ons op Road Bear RV vanwege de interessante vroegboekkorting die zij aanboden en vanwege het feit dat zij campers verhuren die niet ouder zijn dan twee seizoenen. Niet onbelangrijk als je een camper huurt in Amerika is om goed te kijken naar de verzekering van de camper. Bij sommige camperverhuurders is er een uitgebreide verzekering inbegrepen in de huurprijs. Bij andere verhuurders geldt dit niet of wordt alleen een basisverzekering inbegrepen. Wij sloten voor onze camperreis een extra camperverzekering af bij de Europeesche Verzekeringen. Met deze verzekering hadden we ons goed en uitgebreid gedekt voor schade aan de camper en bij eventuele rechtsbijstand en hadden we ook geen eigen risico.

camperreis amerika met kinderen

One-way kosten

Als je een route hebt gekozen waarbij je de camper in een andere plaats inlevert dan ophaalt dan kun je te maken krijgen met zogenaamde ‘one-way kosten’. Deze kosten worden namelijk vaak extra berekend door de camperverhuurmaatschappij op de camperhuurprijs als je de camper in een andere plaats inlevert dan waar je de camper hebt opgehaald. Voor onze camperreis kozen wij er voor om onze camper op te halen in Las Vegas en in te leveren in Denver. De bezienswaardigheden en natuurparken die wij wilden bezoeken maakten dat deze route en deze begin- en eindpunten van onze reis voor ons het handigst waren. Wij boekten de camper in een speciale actieperiode en hoefden zo geen one-way kosten aan de camperverhuurmaatschappij te betalen.

camperreis amerika met kinderen

Campings boeken voor je camperreis

Als je een camperreis wilt maken met je gezin in Amerika kun je er voor kiezen om vooraf alleen vliegtickets en een camper te regelen en op de bonnefooi te gaan reizen. Je kiest een start- en eindpunt van je route uit en ziet onderweg wel waar je gaat overnachten. Dit klinkt heel romantisch maar is in het hoogseizoen niet heel realistisch.

Veel campings, en dan zeker de campings in de bekende natuurparken, zijn vaak al maanden vooraf volgeboekt. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan dan is het dus aan te raden om vooraf je campings te boeken. In de meeste gevallen kun je de campings een half jaar van tevoren online boeken. Ook wij boekten voor onze reis alle campings vooraf. We waren heel blij dat we dit gedaan hadden want op de meeste campings waar wij overnachtten zagen we dat alles volgeboekt was.

camperreis amerika met kinderen

Camperinventaris en boodschappen doen

Het is natuurlijk onmogelijk om van thuis alles mee te nemen wat je nodig hebt voor onderweg in je camper, zoals bijvoorbeeld pannen, bestek en beddengoed. Bij je camperhuur kun je dan ook — tegen extra betaling — een complete camperinventaris, beddengoed en handdoeken pakketten huren. Op de websites van de camperverhuurmaatschappijen kun je terugvinden waar de camperinventaris precies uit bestaat. Aan de hand van dit lijstje kun je bekijken of je nog dingen mist die je graag mee wilt nemen van thuis.

Wij namen bijvoorbeeld (oude) handdoeken en theedoeken mee, die we na onze camperreis in Amerika hebben achtergelaten.

camperreis amerika met kinderen

Bij de meeste camperverhuurmaatschappijen kun je in Amerika aangekochte en gebruikte spullen en etenswaren die je niet mee naar huis wilt nemen achterlaten voor andere reizigers bij de inleverlocatie van de camper. Wij haalden onze camper op bij Road Bear RV in Las Vegas en ook daar stonden kasten vol met gratis mee te nemen achtergelaten spullen. Samen met de kinderen hebben we flink geshopt in de kasten en vonden we handige spullen, zoals bijvoorbeeld een barbecue, een tafelzeil, schoonmaakmiddelen en wc-papier.

Bij het inleveren van onze camper in Denver hebben wij de barbecue, overgebleven etenswaren en andere spullen achtergelaten voor volgende reizigers. Een mooi systeem om elkaar te helpen en zo worden er niet onnodig spullen weggegooid. Nadat wij de camper hadden opgehaald bij de camperverhuurmaatschappij zijn we direct doorgereden naar de dichtstbijzijnde supermarkt om boodschappen in te slaan. We hadden vooraf thuis al een boodschappenlijst gemaakt wat we nodig zouden gaan hebben voor de eerste dagen zodat we niets zouden vergeten. De supermarkten in Amerika zijn zo indrukwekkend groot en het aanbod zo veelzijdig dat we blij waren dat we houvast hadden aan ons vooraf gemaakte boodschappenlijstje.

camperreis amerika met kinderen

Camper ophalen en transfers

Bij het plannen van je camperreis moet je er rekening mee houden dat je een camper niet meteen kunt ophalen na je vliegreis vanuit Nederland. Camperverhuurmaatschappijen willen namelijk niet dat je vermoeid achter het stuur van de camper gaat zitten. Je moet dus rekening houden met minimaal één hotelovernachting na je vlucht. Met de camperverhuurmaatschappij moet je een afspraak maken hoe laat je de camper ophaalt. Een tijdstip kun je meestal al vooraf online afspreken. De meeste camperverhuurmaatschappijen bieden ook een transfer van (bepaalde) hotels aan naar de ophaallocatie van je camper.

camperreis amerika met kinderen

Het ophalen van de camper neemt best wat tijd in beslag. Na het benodigde papierwerk krijg je namelijk een uitgebreide uitleg over hoe de camper precies werkt. Je kunt dan ook beter niet een te lange reisdag en teveel kilometers plannen op de dag dat je de camper gaat ophalen.

Wij verbleven na aankomst in Amerika eerst vier nachten in een hotel aan The Strip in Las Vegas. Daar werden we op het afgesproken tijdstip opgehaald door een medewerker van de camperverhuurmaatschappij en naar de ophaallocatie gebracht. Wij kozen ervoor om de eerste nacht op een camping te overnachten in Las Vegas en pas de volgende dag door te reizen naar onze eerstvolgende bestemming. Zo hadden we alle tijd om boodschappen te doen, de koffers uit te pakken en de camper in te richten.

Las vegas met kinderen

Camperreis Amerika kosten

We krijgen vaak de vraag of een camperreis duurder is dan een hotelrondreis door Amerika. Dat is lastig te zeggen, want het hangt er natuurlijk vanaf hoe luxe hotels je normaal boekt, met hoeveel personen je reist en in welke periode van het jaar je gaat reizen.

Maar als ik naar onze eigen uitgaven kijk denk ik dat wij voor het rondreizen met de camper met twee volwassenen en twee kinderen in de zomervakantie (hoogseizoen) meer geld kwijt waren dan als we dezelfde reis met een huurauto hadden gemaakt en hadden verbleven in middenklasse hotels. Wij betaalden voor veertien dagen camperhuur bij Road Bear RV inclusief verzekeringen, inventaris en beddengoed € 3.400,-.

Wij kozen tijdens onze camperreis voor verblijf op zowel commerciële campings met uitgebreide faciliteiten (waarbij je aansluiting van de camper op elektriciteit en water hebt en bijvoorbeeld een zwembad) als op natuurcampings met weinig tot geen faciliteiten. De prijzen van de campings lagen voor ons tussen € 18,- en € 80,- per nacht.

camperreis amerika met kinderen

Wat betreft benzine moet je er rekening mee houden dat een camper veel meer benzine verbruikt dan een personenauto. Onze reis ging voor een groot gedeelte door de bergen van de Rocky Mountains en we hebben regelmatig de camper volgetankt.

Voor een volle tank betaalden we ongeveer € 100,-. Daarnaast hadden we een aantal georganiseerde excursies geboekt die we waarschijnlijk niet gemaakt hadden als we een huurauto hadden gehad omdat deze bezienswaardigheden niet met een camper bereikbaar waren.

Lijkt het je ook wat om een reis te maken met een camper door Amerika? 

2 gedachten over “Handige tips voor een camperreis met je gezin door Amerika”

  1. Hoi Leonie, leuk stukje. Wij willen ook een camper huren. Had je rechtstreeks via Road Bear geboekt en dan de extra verzekering bij de Europeesche los? Wil ik eigenlijk ook doen maar weet niet of je dan via een reisorganisatie moet boeken. Dank je, groet, Erika

    1. Hallo. Wat een leuk verhaal. Wij willen ook volgend jaar een camper huren maar twijfelen of we dit via het reisburo moeten doen of zelf regelen. Heb je tips voor ons? Zelf regelen zal best goedkoper zijn maar is het te doen? Ik hoor het graag. Gr Diana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top