Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Dit kost Universal Studios Florida met kinderen, en zo kan het (iets) goedkoper

Dit kost Universal Studios Florida met kinderen, en zo kan het (iets) goedkoper

Als we vertellen over ons bezoek aan Universal Studios in Orlando, krijgen we steevast de vraag: ‘Wat kost Universal Studios Florida, voor een dagje?’ Ben jij ook benieuwd, lees dan vooral verder, want in dit blog zet ik precies op een rij wat wij uitgaven tijdens ons dagje Universal Studios Florida. En ik geef je slimme besparingstips. Goedkoop naar Universal Studios is nooit een optie, maar iets besparen kan wel.

Tip: Harry Potter fan lees ook het blog van Esmeralda specifiek over Harry Potter World in Universal.

Universal Orlando

Kies je voor 1 park of 2 parken in Universal Studios Florida

De belangrijkste keuze die je gaat maken, is welk park je wil bezoeken en hoeveel dagen je wil gaan. Universal Studios Florida of Universal’s Islands of Adventure? Of allebei? Combineer je 2 parken op 1 dag of ga je meer dagen op pad?

Ga je zoals wij 1 dag naar 1 park, dan ben je in verhouding het duurst uit. Hoe meer dagen je gaat, hoe goedkoper de ticketprijs per dag wordt. Wil je beide parken bezoeken, dan raad ik je wel aan om 2 dagen te gaan. Dan kun je optimaal genieten van beide parken, 1 dag lijkt me echt te kort.

Zijn jullie echte pretparkfanaten en heb je het ervoor over (in tijd en budget) om meerdere dagen achter elkaar beide Universal parken te bezoeken, dan krijg je nog veel meer korting per dag. De totaalprijs loopt dan wel flink op. Blogger Esmeralda en haar gezin zijn zulke pretparkfanaten: zij dingen bezochten beide parken én het waterpark van Universal, Volcano Bay. Voor hen loonde het om een pakket te nemen van drie dagen, ze kregen er twee gratis dagen bij.

Daarnaast sliepen ze in één van de Universal Resort hotels (Endless Summer Resort Dockside). Doe je dit dan scheelt dat niets in de entreeprijzen, maar je mag wel een uur eerder één van de parken in en er rijdt een gratis shuttlebus vanaf het hotel.

Wij hebben van te voren enorm zitten wikken en wegen welk park we zouden kiezen. Uiteindelijk werd dit dus Universal Studios. Goed om te weten is dat er in dit park vooral 3D achtbanen zijn. Het karretjes verplaatst dus niet, maar het is wel superknap gemaakt en voelt behoorlijk echt. Toch waren de achtbaan liefhebbers in ons gezin enthousiaster over de echte achtbanen. In Universal Islands of Adventure zijn meer echte achtbanen.

Universal Orlando

Wat betaalden wij voor een dagje Universal Studios Orlando?

Wij bezochten dit pretpark in augustus, het hoogseizoen. Omdat we onze reis last-minute boekten, waren er online geen voordeeltickets meer te vinden. We hadden nog de stille hoop dat we in Orlando last-minute korting konden krijgen, maar helaas, we moesten het volle pond betalen. Met 2 tieners betekent dat 4 tickets voor volwassenen à $ 148 per stuk (prijs 2022).

Universal Orlando

Zoals in de meeste pretparken kun je hier kiezen voor een Express pass, daar betaal je nog eens $ 229 per ticket extra voor. Ver boven budget voor ons, dus zorgden we ervoor dat we ruim voor openingstijd aanwezig waren, zodat we in ieder geval snel naar de achtbaan in Harry Potter’s World konden. Dat pakte goed uit, we konden zo doorlopen, terwijl de wachtrijen daarna steeds opliepen tot ruim 2 uur. Verder installeerden we de gratis app waarmee we de wachttijden goed in de gaten konden houden. Door slim te kiezen hebben we alle attracties gedaan, de leukste zelfs een paar keer en toch hebben we maar 1 keer 1,5 uur in de rij gestaan.

Universal Orlando

Om ruim op tijd in het park te kunnen zijn, besloten we met de eigen auto te gaan in plaats van de gratis shuttlebus. De parkeerkosten waren $ 29. De gratis shuttlebus van ons hotel vertrok ook vroeg, maar kwam net voor openingstijd aan, omdat er ook gasten van andere hotels opgehaald moeten worden. De aankomsttijd is vooraf lastig in te schatten. Zowel voor de heen- als terugreis heb je de keuze uit 3 tijdstippen. Mis je de bus, dan moet je ruim anderhalf uur wachten op de volgende. Vind je het geen probleem om op je dagje uit de klok in de gaten te houden, dan kun je besparen op parkeerkosten door de gratis shuttlebus te kiezen. Kies dan ook een hotel dat dicht bij Universal Studios ligt, zodat je de laatste in de rij bent en de aankomsttijd beter kunt inschatten.

Universal Orlando

Een andere kostenpost als je een attractiepark bezoekt met je gezin bestaat uit het eten en drinken. Je mag naar dit park zelf een kleine snack meenemen, maar een uitgebreide lunch meenemen is niet toegestaan. Wij namen fruit en een zelfgesmeerd broodje mee, dat was geen probleem bij de toegangscontrole en scheelt toch weer in de kosten. Overal in het park staan waterpunten, dus hadden we hervulbare waterflessen meegenomen.  

Universal Orlando

Universal Studios heeft verschillende restaurants of eetstalletjes, waar je voor uiteenlopende prijzen kunt eten. Een hotdog bij een kraampje kost $ 10, wij aten een broodje worst met frietjes bij de Leaky Cauldron in The Wizarding World of Harry Potter. Kosten: $ 13 per persoon. Dit was een van de goedkoopste gerechten op de kaart, de meeste gerechten kosten rond $17-20. Voor een drankje betaal je nog eens $ 4,50 (met gratis refill), wij kozen voor een gratis glas water.

Universal Orlando

Toen wij er waren was je voor de achtbaan in the Wizarding World verplicht om een kluisje te huren, dat kost $ 2,50. Inmiddels is dit aangepast en zijn er gratis kluisjes waar een kleine rugzak inpast. Neem je een grotere mee, dan moet je alsnog een kluisje huren.

We sloten de dag af met een pizza to go, hiervoor betaalden we $ 60 in totaal.

Totale kosten voor een dagje Universal Studios met het gezin (2 volwassenen en 2 tieners):

4x entree à $ 148$ 592,-
Parkeerkosten$ 27,-
Lunch    $ 52,-
Kluisje              $ 2,50
4x pizza              $ 60,-
TOTAAL$ 733,50
Op je mobiel kan je deze tabel schuiven

Besparingstip: boek je tickets vóór aankomst in Florida

Het is slimmer om ruim op tijd online je tickets te boeken, aan de poort betaal je de hoogste prijs.  Het prijssysteem is flexibel, op piekmomenten betaal je meer dan op rustige dagen. Het helpt dus als je flexibel bent in je planning. Als je buiten het hoogseizoen gaat, kun je flink besparen op de ticketprijzen. Het liefst hadden we beide parken bezocht, omdat het andere Universal park meer achtbanen heeft. Maar dan waren we $ 205 per ticket kwijt geweest voor 1 dag.

Universal Orlando

Met een beetje geluk kun je online voordeeltickets bemachtigen, via de website van Universal Studios kun je een half jaar vooruit boeken, via kortingssites zoals tiqets, klook, attractiontickets en groupon kun je vaak maximaal 4 maanden vooruit boeken. Wel even goed opletten, veel aanbiedingen gelden alleen voor inwoners van Amerika en Canada. Dat geldt ook voor de meeste deals die je in Orlando zelf tegenkomt.

Heb je meer tijd in Orlando en wil je minimaal 3 of 4 dagen naar Universal dan is de Orlando CITY PASS ook een goede optie met vaak acties als 2 dagen betalen 1 dag gratis. Check wel van te voren de black out dates. Op de website van Universal zelf vind je vaak deals met 3+2 dagen gratis.

Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen van 4 tot 10 jaar krijgen $ 5 korting, vanaf 10 jaar betalen kinderen dezelfde prijs als volwassenen.

Universal Orlando

Was het de kosten waard?

Dat is een afweging die ieder voor zich moet maken natuurlijk. Ik vind het een enorm bedrag, en zo’n uitje past zeker niet in ieders budget. We hebben ervoor gespaard en hebben tijdens de reis bewuste keuzes gemaakt waardoor we ruimte in ons budget overhielden voor deze uitspatting.

De dag in Universal Studios was onvergetelijk en de herinneringen zijn onbetaalbaar. Maar voor dit bedrag kun je ook heel veel andere leuke dingen doen met je gezin, dat realiseren we ons maar al te goed. We zijn heel blij dat we het ons konden veroorloven en dat we dit meegemaakt hebben. Maar heel eerlijk, wij zijn groot fan van De Efteling, voor dit bedrag hadden we daarvoor bijna 4 jaarabonnementen kunnen kopen.

Over de auteur

1 gedachte over “Dit kost Universal Studios Florida met kinderen, en zo kan het (iets) goedkoper”

  1. Wij vonden het wel prima te doen in 1 dag! ook een leuke tip: combitickets met Volcano Bay, het waterpark van Universal. Die bezochten wij een andere dag en was echt supergaaf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top