Dagje weg: Zomer in Amersfoort

0

Zomer: voor veel Nederlanders het moment om op vakantie te gaan. Onze dreumes is nog niet leerplichtig en daarom plannen we onze grote vakanties buiten het hoogseizoen. De zomer is een heerlijke periode om eigen land beter te leren kennen. 

We gaan eerst op kraambezoek en besluiten dan spontaan nog even te genieten van de zonnige middag en Amersfoort in te gaan. Er is immers een mooi oud centrum en veel restaurantjes waar we in het zonnetje kunnen eten. Een stuk beter alternatief dan in de hete auto naar huis rijden en dan nog boodschappen doen.

amersfoort02

Museum Flehite – History in Bricks

Op de site van de museumkaart zien we dat het Museum Flehite een speciale tentoonstelling heeft voor kinderen, namelijk “History in Bricks”, een mini-Amersfoort in Lego. De handjevol huisjes en paar legoblokjes om mee te spelen zijn nogal een anti-climax. Nee, dan kan je toch beter naar het speelgoed museum in Deventer gaan. We lopen nog even snel een rondje door de rest van het gebouw in het kader “nu we er toch zijn” en zien dat er vooral veel schilderkunst wordt tentoongesteld.

Amersfoort_01

Onze Lieve Vrouwetoren

Op naar het centrale plein met de Onze Lieve Vrouwetoren. Zoals ik vertelde bij een dagje Zwolle, als er een toren is dan moet ik die een soort van dwangmatig beklimmen. Maar gelukkig voor Marcel en onze dochter zijn we te laat om nog naar boven te mogen.

Niet veel later gaat de toren helemaal dicht en nu vallen pas op wat een gave deuren ervoor zitten. We kregen al diverse reacties van mensen die dit helemaal niet herkenden uit Amersfoort en dat kan kloppen want deze deuren zijn een recente aanwinst. Ze werden op 15 maart 2014 geplaatst en de “pelgrimsdeuren” werden ontworpen door beeldhouwer Eric Claus. Het zijn de grootste bronzen deuren van Nederland. Wij vonden ze in ieder geval erg mooi en een echte aanwinst voor de stad.

Met uitzicht op de toren zijn er een heleboel terrasjes die vandaag lekker vol zitten. Met een maaltijd bij de bistro sluiten we ons dagje zomer in Amersfoort af.

Dit is voorlopig het laatste artikel in onze uitjes in Nederland reeks. We hopen later dit jaar met een reeks winterse dagjes weg in Nederland te komen. Voorlopig elke vrijdag een wereldwijde hotspot. 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.