Home / Nederland / Utrecht / Stoute Schoenenpad in Stoutenburg, leuke korte wandeling (1km) vlakbij Amersfoort

Stoute Schoenenpad in Stoutenburg, leuke korte wandeling (1km) vlakbij Amersfoort

Met onze kinderen van 3 en 1 jaar ontdekten wij het Stoute Schoenenpad, te vinden in omgeving Amersfoort. Door de activiteiten onderweg en de lengte van de wandeling, is dit een erg kindvriendelijke wandelroute.

Het Stoute Schoenenpad is te vinden in het bos bij kasteel Stoutenburg, een dorp in de buurt van Amersfoort. De wandelroute heeft een lengte van één kilometer en is daardoor ook voor kleine benen goed vol te houden.

Deze leuke route kan je ook vinden via de site RoutesInUtrecht, check ook de andere familievriendelijke routes in de provincie Utrecht.

stoute schoenenpad

Stoute schoenenpad

Vlakbij het Koetshuis Stoutenburg vind je de start van het Stoute Schoenenpad, te zien aan een paar niet-te-missen grote schoenen. Die willen onze kinderen natuurlijk even passen. Al snel vinden zij het eerste bordje met rode schoenen en rennen enthousiast naar het volgende routebordje met rode schoenen. De hele wandeling vinden onze kinderen het leuk om de weg te zoeken aan de hand van de bordjes met rode schoenen.

stoute schoenenpad

Onderweg kom je allerlei kindvriendelijke activiteiten tegen. Al na een paar meter is het tijd om je “stoute schoenen” of beter je dappere schoenen aan te trekken, om door het parcours van natuurlijke materialen te klimmen en klauteren. Even later gaan we op onderzoek uit bij een zogenaamde Bostelefoon: waar zit de telefoon en hoe werkt het?

stoute schoenenpad
stoute schoenenpad

Bij een tunnelcomplex dat op een Dassenburcht lijkt, moet er natuurlijk weer gespeeld worden en ook pauzeren we hier even op een bankje met een boterham. Verderop zien we een watertje met eendjes en een waterpomp die uitkomt in een ouderwetse badkuip. Tegen het einde van de wandeling beklimmen we een uitkijktoren om wilde dieren te spotten. Helaas geen dieren gezien, want die waren denk ik al afgeschrikt door het enthousiast gillen van mijn peuter en dreumes. Wel een hoop bijen gezien bij het bijenhuis onderweg en zelfs kabouters bij de oude holle boom tegen het einde van de wandelroute.

stoute schoenenpad

De bewegwijzering is goed aangegeven door middel van de bordjes met rode laarzen, her en der staan informatieborden en er zijn onderweg enkele zitplaatsen te vinden.

Voldaan van alle avonturen en moe van het wandelen, rennen en klimmen gaan we weer met de fiets naar huis. Wat een leuke ontdekking was dit! Over een tijdje komen we weer terug en dan nemen we in ieder geval een verrekijker mee.

stoute schoenenpad

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Nog niet moe? Neem nog een kijkje in het koetshuis waarin een informatiecentrum van Utrechts Landschap te vinden is. Indien open, kun je hier tegen een klein bedrag een boekje met aanvullende informatie kopen bij het Koetshuis. Ten tijde van ons bezoek was het Koetshuis tijdelijk gesloten en werd het naastgelegen landhuis gerenoveerd. Bekijk de website voor de up-to-date informatie voor openingstijden van het informatiecentrum van Utrechts Landschap en de horeca, die allebei gevestigd zijn bij het Koetshuis.

stoute schoenenpad

Of breng een bezoekje aan Pluktuin Stoutenburg. Een theehuis waar je ook lekker wat kunt drinken en dus zelf bloemen plukken. Vanaf half april tot en met half mei tulpen en later in het seizoen vanaf half juli een zomerboeket.

Meer tips met kinderen? Bekijk de andere RoutesInUtrecht of lees ook onze blogs:

2 gedachten over “Stoute Schoenenpad in Stoutenburg, leuke korte wandeling (1km) vlakbij Amersfoort”

  1. Zaterdag hier geweest, was echt onwijs leuk. Meiden 2/6/8 vermaakten zich allemaal.

    Onder welke categorie kan ik meer van dit soort vinden? Goede vergelijkbare tips?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top