Home / Reisinformatie / Europa / Groot Brittannië / DFDS Seaways naar Newcastle met kinderen

DFDS Seaways naar Newcastle met kinderen

Wil je een weekendje weg op vakantie met het gezin maar heb je een keer geen zin opgepropt in de auto of in het vliegtuig te zitten? Er is een perfect alternatief: de boot van DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle.

Stel je voor dat je vertrekt aan het einde van de middag. Even inchecken en dan kunnen de kinderen zichzelf prima vermaken, lekker rondhollen en spelen in de ballenbak. Na het diner en een prima nacht slapen komen jij en je gezin uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Bekijk hier direct de aanbiedingen van DFDS Seaways naar Newcastle.

dfds seaways

Waarom Newcastle?

We spraken een vader en zijn 5-jarig zoontje die van de minicruise (2 nachten aan boord en een dag in Newcastle) optie gebruik maakte om samen naar een wedstrijd van Newcastle United te gaan. Dat is toch het ultieme papa-en-zoon weekend voor elk jongetje.

Newcastle is echter nog veel meer dan de voetbalclub. Een leuke oude stad, goed en goedkoop winkelen en een aantal musea speciaal voor kinderen. Een weekend met DFDS Seaways naar Newcastle is dan ook al snel gevuld. Je kunt er ook voor kiezen de auto mee te nemen aan boord en de boottocht te gebruiken als start van een langere vakantie door Groot-Brittannië. Bekijk ook ons uitgebreide artikel Newcastle met kinderen.

dfds seaways

DFDS SEAways

DFDS Hutten

Maak je de overtocht naar Newcastle met DFDS Seaways dan begint het vakantiegevoel al bij vertrek. Na het inchecken krijg je een pasje voor je hut. Er zijn speciale hutten voor gezinnen met plek tot maximaal 5 personen. De hutten zijn licht ingericht en hebben allemaal een eigen badkamer. Verder zijn er nog diverse openbare toiletten aan boord die voorzien zijn van kindvriendelijke faciliteiten zoals een verschoningskussen.

dfds seaways

Lighthouse Cafe en Kidz’ Club

Even ontspannen en de reis goed beginnen kan met een drankje in het Lighthouse Cafe waar ook de Kidz’ Club zit.  Terwijl je als ouders wat te drinken neemt, kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Los gaan in de ballenbak, met Lego spelen of bijvoorbeeld een tekening maken. Kinderen maken snel vriendjes en het is mooi te zien dat het ze niks uitmaakt of iemand nou Engels of Nederlands spreekt.

dfds seaways

De Kidz’ Club ruimte is bovendien door het glas goed in de gaten te houden vanuit het restaurant. Oudere kinderen of volwassenen die zich nog kind voelen kunnen terecht bij de game room voor een potje racen of schieten. 

Tijdens bepaalde periodes van het jaar zoals in de zomervakantie wordt er extra entertainment voor kinderen georganiseerd. Op het menu in het restaurant staan veel kindvriendelijk gerechten bijvoorbeeld hamburgers en frietjes en aan kinderstoelen is gedacht. We raden je aan om eten, drinken en eventueel een Kidz’ Pakket  van te voren te boeken dan ben je een stuk voordeliger uit dan aan boord.

dfds seaways

Uitzicht vanaf dek

Uiteraard moet je ook op het dek gaan kijken. Zie de Nederlandse kust verdwijnen of de Engelse kliffen dichterbij komen. In de winter zijn de golven en wolken indrukwekkend en we hebben ons laten vertellen dat je in de zomer heerlijk kunt zonnebaden aan boord. Sta je vroeg op, dan heb je kans om dolfijnen te spotten. Aan boord van de King Seaways, één van de boten die deze route vaart, is er zelfs een speciale ruimte waar je kinderen meer uitleg kunt geven over (zee) dieren en planten. Ook komen onderwerpen zoals recycling aan bod.

dfds seaways

Restaurants DFDS Seaways

Wanneer de kinderen naar bed zijn, heb je genoeg opties voor quality time met zijn tweeën. Hoe vaak krijg je nou de kans om binnen babyfoonbereik samen luxe uit eten te gaan. Aan boord heb je naast het 7 Seas Buffet Restaurant en de het eerder genoemde Lighthouse Cafe ook a la carte opties zoals het Blue Riband restaurant en het Explorers Steakhouse.

dfds seaways

Ik had nooit verwacht dat je aan boord zo heerlijk kon eten. De steak was super mals, het dessert was een cadeautje en de hele setting vergelijkbaar met een goed restaurant aan wal. Na het eten nog steeds energie over? Dan kunnen de voetjes van de vloer in de Compass Bar of luister naar een rustig live bandje in de Navigators Pub. ’s Nachts wordt je in slaap gewiegd door het ritme van het schip en dankzij het tijdsverschil kan je zelfs nog een uurtje langer blijven liggen.

dfds seaways

Meer weten bekijk dan de website van DFDS minicruise naar Newcastle.
Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis mee en kinderen tot en met 15 jaar betalen maar 50% voor maaltijden.

dfds seaways

De overtocht naar Newcastle werd Gezin op Reis aangeboden door DFDS Seaways. Onze meningen en ervaringen zijn van onszelf.

3 gedachten over “DFDS Seaways naar Newcastle met kinderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top