Newcastle met kinderen

3

Bezoek Newcastle met kinderen, een stad waar verrassend veel te doen is voor jou en je gezin. Van kindvriendelijke musea tot voetbalwedstrijden en paardrijden.

Bezienswaardigheden

De belangrijke bezienswaardigheden in Newcastle zijn onder andere de zeven bruggen.  Deze bruggen zijn in diverse tijdperiodes gebouwd en zijn vooral ‘s avonds erg mooi om te zien.

Het voetbalstadium van Newcastle United is voor veel toeristen ook een belangrijke reden voor een bezoek. DFDS Seaways organiseert zelfs speciale minicruise voetbalreizen. Ben je er niet tijdens een wedstrijd, dan kan je altijd nog terecht voor een stadium tour. In het oude centrum van Newcastle zijn diverse oude gebouwen die ook bij kinderen in de smaak zullen vallen. De Castle Keep is bijvoorbeeld een oud kasteeltje.  De Black Gate is een oude poort die nog te zien is. Verder zijn er  nog diverse mooie kerken zoals de Sint Nicolaas kathedraal. Aan de overkant van de rivier zit onder andere het Baltic: een museum voor moderne kunst en het Gateshead conferentiegebouw. Newcastle is ook populair vanwege de winkelmogelijkheden. Je hebt veel kledingwinkels maar kunt op zondag ook terecht aan het water voor een markt. Verder is er de Grainger market, een overdekte markt in een gebouw uit de 19e eeuw.

Speciaal voor kinderen

In Newcastle zijn diverse musea voor kinderen. Wij bezochten er drie. Het Discovery museum is een groot, gratis museum.  Er is heel veel te zien, maar de setting is een beetje rommelig met allemaal kleine, in elkaar overlopende kamers. Er is veel aandacht voor het scheepsvaartverleden van Newcastle in de vorm van nagebouwde schepen, uniformen en gebruiksvoorwerpen. Een populaire expositie op dit moment gaat over Newcastle United.

Een ander kindermuseum is het Science at Life. Je betaalt hier wel voor, maar krijgt hier ook veel voor terug. Het museum laat kinderen op een hele speelse manier kennis maken met wetenschap. Je ziet heel veel kinderen die echt lekker aan het spelen zijn en veel lol hebben. Voor de allerkleinsten is er een grote indoor speelruimte.  Je kunt makkelijk een halve dag in het museum doorbrengen zeker omdat je ook nog naar films kunt in het planetarium of een ritje kunt maken in een 4D-ride.

Het Seven Stories Museum is een combinatie van een museum en een boekenwinkel. De beroemde voorleessessies zijn, omdat ze in het Engels zijn, voor Nederlandse kinderen minder interessant. Maar dan nog is er genoeg te doen en zien. Er zijn wisselende tentoonstellingen over schrijvers. Toen wij er waren over onder andere Enid Blyton bekend van boeken zoals “de Vijf”.  Verder zijn er veel verkleedspullen waardoor kinderen zich kunnen uitdossen als diverse spookjesfiguren.  Er is ook een grote knutselruimte. Je kunt dit museum vinden in de wijk Ouseborn waar nog meer te doen is met kids.

Behalve deze musea zijn er nog genoeg ander opties speciaal voor kinderen. Zo kan je bij Stepney Bank paardrijden. Je kunt ook bowlen, karten of een groot aquarium bezoeken.

Praktische informatie

Waar je rekening mee moeten houden voor je bezoek aan Newcastle met kinderen is dat er veel hoogte verschil is in de stad. De vele trappetjes kom je niet op met een kinderwagen, maar gelukkig is er een prima busnetwerk.

Veel restaurants beschikken over kinderstoelen en verschoningsfaciliteiten voor jonge kinderen. Je kunt in ieder geval terecht bij alle bovengenoemde musea.

Handige links

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.