Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Disneyland met een peuter, praktische tips en ervaringen

Disneyland met een peuter, praktische tips en ervaringen

Wil je Disneyland in Parijs bezoeken met een peuter? Twijfel je of Disneyland in Parijs wel leuk is met een baby, peuter of kleuter? Of heb je al besloten om te gaan, maar zoek je nu nog praktische tips, zoals de leukste attracties in Disneyland voor een peuter? Wij hebben ze voor je verzameld in dit blog vol tips en ervaringen.

Disneyland met peuter

Disneyland met een peuter

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk?

Binnen ons team van bloggers verschillen de meningen over de ideale leeftijd voor Disneyland. Zeker wanneer je zelf geen enorme Disney fan bent of te maken hebt met een beperkt budget, adviseren we vanaf een jaar of zes. Dan hebben kinderen genoeg energie om alles uit de dag te halen, kunnen ze naar veel attracties en zullen ze ook een langdurige herinnering aan Disneyland hebben. Er zijn ook genoeg goedkopere pretparken voor peuters in Nederland.

Toch gaan er genoeg gezinnen met een baby, peuter of kleuter naar Disneyland. Als schrijver van een blog over Disneyland met een peuter ben ik natuurlijk van mening dat dit ook heel goed kan.

Disneyland met peuter

Zelf zijn wij al jaren fan van Disneyland en na een paar keer succesvol naar een pretpark dichterbij te zijn geweest met onze peuter durfden we het wel aan om naar Disneyland te gaan met een peuter. We kregen vaak te horen dat onze dochter zich er niets van zou herinneren. Maar ook als dat zo zou zijn, zou ik zelf nooit vergeten hoe ze reageerde op het toch wel magische Disneyland. Om het jezelf gemakkelijker te maken, is het wel een aanrader om te kiezen voor een Disney accommodatie. Ten eerste, omdat je gebruik kunt maken van de, rustigere, extra magic hours en ten tweede, omdat de accommodaties dichtbij Disneyland zijn. Als het voor je peuter dan even teveel wordt, ben je snel terug in een rustige omgeving om eventueel later, met zijn allen of als ouder afwisselend, op de dag nog terug te gaan naar Disneyland.

Aan een verblijf in Disneyland met een peuter zitten zeker ook een aantal voordelen. De belangrijkste is toch wel dat je kan gaan buiten het hoogseizoen. Dit scheelt heel veel geld en drukte! Is je peuter nog twee jaar of jonger, dan mag deze bovendien gratis naar Disneyland Paris. Voor de parken is de entree gratis, maar ook bij de Disneyland Hotels betaal je niks extra voor kinderen tot en met twee jaar.

Disneyland met peuter

Tip: Maak gebruik van de Riders Switch

Een ding wat we heel fijn vinden aan Disneyland Paris is dat ze echt denken aan ouders van jonge kinderen en aan groepen met kinderen in meerdere leeftijden. Misschien wil je zelf wel in een gave adrenaline attractie, maar is je peuter daar nog te jong voor of heb je kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

Wat je dan kunt doen, is dat één ouder bij de peuter blijft en de andere wel in de rij gaat staan (met eventueel oudere kinderen). Bij de ingang geef je bij een cast member aan dat je gebruik wil maken van de Rider Switch. Je krijgt dan een ticket waarmee je via de uitgang naar binnen mag, zonder nog een keer in de rij te moeten staan.

Bij de meeste attracties staat de cast member bij de uitgang. Bij Hyperspace Mountain krijg je bij de uitgang, als je het vraagt, bijvoorbeeld een gedateerd ticket waarmee één volwassene zonder te wachten in deze attractie mag.

Disneyland met peuter

Wat moet je vooraf regelen voor Disneyland met een peuter?

Een dag of meerdere dagen Disneyland met een peuter?

Hoeveel dagen Disneyland heb je nodig met een peuter? Een dag is echt te weinig voor een bezoek aan de beide Disneyland Parken, Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Met oudere kinderen kun je in twee volle dagen wel alle toffe attracties doen en zien. Als het niet megadruk is, kun je zelfs meerdere keren in je favoriete attractie.

Disneyland met peuter

Voor peuters is er een wat kleiner aanbod van attracties, maar het energieniveau ligt ook lager. Tenminste, de meeste peuters kunnen niet tien uur achter elkaar attractie in, attractie uit. Daarom raad ik aan om voor drie dagen en twee overnachtingen te kiezen. Dan heb je de mogelijkheid om rustmomenten in te bouwen voor een slaapje. Ook kun je elkaar eventueel afwisselen en beide een middag zonder kleine naar het park gaan voor die adrenaline attracties die je eigenlijk niet wil missen.

Disneyland met peuter

Welk hotel Disneyland met een peuter?

Er zijn goedkope hotels bij Disney en er zijn de Disneylandhotels. Of je nou met een peuter of een tiener gaat, ik zou altijd minimaal één nachtje in een Disneyhotel verblijven. Je krijgt dan zowel op de aankomst- als vertrekdag (en natuurlijk tussenliggende dagen als je meer dan één nacht hier slaapt) extra magic time. Je zit dicht bij het park en de hele sfeer is echt wel super. Ga je met de trein naar Disneyland Paris, dan heb je geen auto nodig.

Heb je besloten te blijven overnachten in Disneyland Paris met jullie peuter? Dan moet je nog kiezen welk hotel het meest geschikt is voor jullie gezin. Alle hotels hebben een groot voordeel: de extra magic time. Dat is een extra uur elke ochtend om het park in te gaan nog voor het opengaat voor reguliere gasten.

Sommige hotels liggen echter op loopafstand van Disneyland Paris, andere hebben een korte shuttlebus rit en bij andere moet je met de auto van het hotel (of vakantiepark) naar de ingang van het park. Natuurlijk zit er ook best wat prijsverschil tussen de hotels en het niveau van de faciliteiten. Van de acht verschillende opties vinden we de volgende het meest peutervriendelijk.

Disneyland Hotel

Het meest luxe en ook het duurste hotel, maar absoluut waar voor je geld. Na een lange verbouwing is het Disneyland Hotel in 2024 weer open gegaan. Wat het zo geschikt maakt met een peuter? Het hotel ligt in het Doornroosje hotel, direct bij de ingang van het park. Het is supermakkelijk om je even terug te trekken op je kamer voor een dutje en daarna sta je direct weer in het park. Het is niet alleen een luxe hotel met zwembad, er zijn hier ook veel extra’s te boeken. Denk aan ontbijt met Disney figuren of speciale themakamers. Bekijk hier alle speciale arrangementen en kamers.

Disneyland hotel

Disney’s Sequoia Lodge

Disney’s Sequoia Lodge is niet het goedkoopste van de verschillende Disneyhotels, maar wel de goedkoopste met faciliteiten, zoals een zwembad. Als je peuter een middagslaapje doet, wil je zelf toch ook op een kamer zitten die niet superklein is. De kamers met Bambi thema zijn natuurlijk al erg leuk voor jullie peuter. Vanaf het hotel loop je in 15 minuten naar de ingang van het attractiepark of neem de gratis shuttle bus.

Op het terrein zijn meerdere speeltuintjes en in het hotel is een Little Prairie Kids Corner. Er zijn meerdere restaurants om te eten bij dit hotel. Natuurlijk zijn er kinderstoelen aanwezig en een babybedje kan gratis bijgeplaatst worden in de kamer. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Disney’s Sequoia Lodge.

Disney hotel

Villages Nature Paris by Center Parcs

Center Parcs Villages Nature® zou ik vooral aanraden als je vier dagen of langer in Disneyland en Parijs wil doorbrengen. Het is namelijk een samenwerking tussen Disneyland Parijs en Center Parcs. Nadeel is dat je vanaf het vakantiepark met de auto naar Disneyland moet rijden. Voordeel is dat er verschillende soorten arrangementen te boeken zijn. Check hier de beschikbaarheid van Center Parcs Villages Nature®.

Zo kan je bijvoorbeeld een huisje boeken voor een midweek met twee dagen in het park. De andere dagen kun je dan heerlijk genieten van het huisje, het zwembad en de vele faciliteiten op het park. Natuurlijk hebben ze er alle faciliteiten die je nodig hebt voor een peuter of baby.

Check hier de beschikbaarheid van Center Parcs Villages Nature®.

Davy Crockett Ranch

Zelf verbleven wij dit keer met peuter bij het vakantiepark van Disneyland: Davy Crockett Ranch. Dit is over het algemeen met een gezin de goedkoopste optie voor een verblijf in een Disney accommodatie. Op dit park in western thema vind je blokhutten, met drie kamers. Wat inhoudt dat er twee slaapkamers, twee badkamers en een woonkamertje met compacte keuken zijn. Deze blokhutten bevinden zich in een bosrijke omgeving en zijn per auto op ongeveer 10 minuten vanaf de parkeerplaats van Disneyland gelegen. De blokhutten zijn beschikbaar in verschillende luxes, namelijk Trapper Tribe (de basis blokhutten), Pioneer Trapper Tribe (rustiger gelegen) en Premium Tribe (extra services). De blokhutten zijn geschikt voor maximaal zes personen, waarbij een slaapkamer beschikt over een tweepersoonsbed en de tweede slaapkamer uit vier eenpersoonsbedden.

Bij je verblijf zijn opgemaakte bedden en een handdoekenpakket per persoon inbegrepen, alsook het parkeren bij de Disney parken tijdens je gehele verblijf. Je hoeft enkel bij de poorten van de parkeerplaats je magic card (entreebewijs die je kunt laden in de Disney App of kunt ophalen bij de receptie van je accommodatie) te scannen en je kunt zo doorrijden.

Wij vonden het zelf geen probleem om elke dag heen en weer te rijden. Zeker omdat de blokhut bij onze peuter voor rust zorgde. We namen namelijk echt even afscheid van Disney zodra we terugreden naar onze blokhut. Tel daarbij de mogelijkheid tot een eigen slaapkamer en ruimte op om even te spelen. Voor ons was het ideaal.

Naast de blokhutten vind je bij Davy Crockett Ranch ook een leuk zwembad, Blue Springs Pool, met onder andere een stroomversnelling, glijbaan en whirlpools. Daarnaast is er een winkeltje met levensmiddelen en cadeauartikelen (Alamo Post), een restaurant voor diner buffet (Crockett’s Tavern) en een bar (Saloon) aanwezig. Ook is er een restaurant en als je niet in de winter gaat, zijn er ook nog meerdere speeltuintjes en tipi’s die je kunt bekijken. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van de Davy Crokett Ranch.

Heb je meer informatie nodig? lees ons blog met een vergelijking tussen de verschillende Disneyland hotels.

Kinderwagen of draagzak mee naar Disneyland?

Wat als eerste opvalt bij de attracties die ook geschikt zijn voor peuters en kleuters is de hoeveelheid aan kinderwagens bij de ingang. Niet zo heel gek, want tijdens een dagje Disneyland, ongeacht of je beide parken op een dag doet of een park per dag, wordt er aardig wat gelopen. Tel daarbij de vele indrukken op waardoor kinderen sneller vermoeid zijn en je snapt dat een kinderwagen voor velen een uitkomst is.

Zelf hadden wij de kinderwagen wel in de auto, maar hebben deze uiteindelijk geen enkele dag mee naar binnen genomen. Wij hadden de mazzel dat wij met vier volwassenen waren die onze dochter, wanneer nodig, op de nek konden dragen en met een peuter die aardig wat kilometers kan lopen.

Heb je deze luxe niet, dan zou ik zeker een goedkope buggy/kinderwagen aanraden en als het kan zelfs een fietsslot. Dit hebben wij in het verleden ook gedaan naar bijvoorbeeld Efteling. Zo weet je dat je kinderwagen er nog staat bij terugkomst en ook nog op de plek waar je hem zelf hebt neergezet.

Ben je gewend om met een draagzak te reizen, dan is dat eigenlijk nog een betere optie. Of als je met echt kleine kinderen reist, zou ik een combinatie overwegen, aangezien je jouw kind dan ook in een wachtrij makkelijk kunt dragen. Want vooral die wachtrijen hebben effect op de voeten van zowel volwassenen als kinderen. Onthoud wel dat al je bagage mee moet in een attractie tussen je voeten. Dus het is wel handig als het gemakkelijk in een tasje te doen is.

Wat moet je inpakken?

Ga je met een kindje in de luiers naar Disneyland, neem dan genoeg luiers mee voor je bezoek aan het park. Wij hebben nergens iets van luiers of luierdoekjes gezien. Wel heeft elke toiletruimte een verschoningsgedeelte en vaak zelfs bij zowel de mannen als vrouwen. Daarnaast kun je gebruik maken van de voorzieningen in de Baby Care Centers. Hier vind je verschoningsruimtes, maar ook voedingsruimtes en magnetrons voor het maken van een flesje. De Baby Care Centers vind je in het Disneyland Park op de Main Street U.S.A. naast restaurant Plaza Gardens en in het Walt Disney Studios Park achter de Studio Services.

Verschoningslodge

Voor op het park hadden we de hele tijd wel iets te eten of drinken onder speeddial. Denk aan fruit zoals bananen, maar ook broodjes, koekjes en/of snoepjes. Je zult altijd zien dat je kind midden in een rij honger heeft en dan wil je een peuter melt down zeker voorkomen.

Zorg verder voor goed stevige schoenen en het is altijd handig om wegwerp poncho’s bij je te hebben in het geval van een onverwachte regenbui. Deze zijn uiteraard ook wel op het park te koop, maar tegen een veel hogere prijs en als het echt regent dan is het ook snel op.

Wij gingen zelf in de winter en hadden te maken met temperaturen rond het vriespunt. Hier hebben we ons ook op gekleed. Denk aan thermo ondergoed, omdat je veel buiten bent, maar ook veel stilstaat. Onze dochter had daarnaast een skipak aan zodat ze goed warm bleef. Ook mutsen, sjaals en handschoenen hadden we zeker mee. Ga je ook in de winter, dan zijn bijvoorbeeld handwarmers ook aan te raden. Op deze manier hebben wij het geen moment koud gehad.

Lees ook onze tips voor de eerste keer Disneyland.

Welke attracties in Disneyland met een peuter?

Er zijn in Nederland verschillende attractieparken voor peuters. Disneyland is een familiepark, wat betekent dat je peuter te klein zal zijn voor een deel van de attracties in het park. Daarnaast zijn er sommige attracties waar je peuter wel in mag, maar die misschien nog te spannend zijn voor je kindje.

Onze dochter is in de Efteling in alle attracties geweest waar ze in mocht en aan haar reacties daarop hebben wij van tevoren een lijstje gemaakt met wat leuk is voor haar en waar ze eventueel in zou mogen. Ik denk wel dat het van je kindje afhangt hoeveel hij/zij durft en of een attractie daardoor voor je kind geschikt is. Ga je op rustige dagen, dan is het wellicht verstandig om de attractie waarover je twijfelt een keer te doen zonder kind. Je kent immers je kind zelf het beste en op deze manier kun je een betere inschatting maken. Een andere manier is om van tevoren Point-of-view filmpjes van de attracties op YouTube te bekijken met je kind, zoals wij deden. Zo weet je al een klein beetje of ze het misschien te eng vinden.

Gelukkig zijn er ook een aantal leuke attracties waar je peuter of kleuter in mag. Dit zijn onze favoriete attracties in Disneyland voor peuters.

Fantasyland (Disneyland Park)

In Fantasyland hebben de meeste attracties geen specifieke lengte eisen, tenzij anders vermeld. Dit is het gedeelte van Disneyland Parijs wat ook echt gericht is op jonge kinderen

 • ‘It’s a small world’: Met een bootje door een omgeving met dansende poppen en verschillende landen. Aantrekkelijk voor kinderen vanwege het aanstekelijk liedje en de vrolijke kleuren. Elke rit zien ze weer wat anders. Maximaal twee volwassenen en één kind op een bankje.
 • Alice’s Curious Labyrinth: Groot doolhof waar echter elke hoek wel weer iets te vinden is. Schrik niet van de hartenkoningin. Verder heel kleurrijk en leuk om doorheen te lopen en de weg naar het kasteel te vinden. Fijne afwisseling na bijvoorbeeld in de rij staan voor een attractie.
 • Le Carrousel de Lancelot: De draaimolen van Disneyland, vrijwel alle kinderen vinden een draaimolen wel leuk.
 • Mad Hatter’s Tea Cups: Draaiende theekopjes! Leuke attracties, zeker omdat er vaak bijna geen wachtrij staat. Er kunnen ongeveer vier mensen per kopje en je kunt zelf bepalen hoeveel je draait.
 • Peter Pan’s Flight: In een vliegend schip, Droomvlucht stijl, vlieg je over het verhaal van Peter Pan. Je begint in Londen, vliegt over de Big Ben tot je aankomt bij Nooitgedachtland. Kijk naar de zeemeerminnen en hoe Peter Pan met Kapitein Haak vecht. Een leuke attractie, wel vrij kort. Een ritje gaat vrij snel en je beweegt best wel. Per boot twee banken en per bankje twee personen en één baby/peuter op schoot, vaak erg druk.
 • Blanche-neige et les sept nains: Met een karretje rijd je door het verhaal van Sneeuwwitje. Af en toe wel wat spannende momenten, zoals een stukje door een donker bos en met de heks die je meerdere keren ziet. Het ritje duurt niet heel lang, een mooie graadmeter om te kijken hoe angstig je kind is. Minimaal 1 meter, op een bankje kunnen twee personen. Baby/peuter mag op schoot als derde persoon.
 • Les Voyages de Pinocchio: Hetzelfde systeem als Sneeuwwitje. Een beetje spannend omdat je door veel donkere stukken gaat met neon verlichtingen. Je ziet hier ook de kermis ,de walvis, Stromboli de poppenspeler en jongetjes die in ezels veranderd zijn. Als je kind Pinokkio de film leuk vindt, dan moet je dit zeker doen. Op een bankje kunnen twee personen. Baby/peuter mag op schoot als derde persoon.
 • Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque: Kinderachtbaan in de stijl van de circustrein van Dumbo. Dit is een leuk rondje. Je kijkt op de Le Pays de Contes de Fées. Neem plaats in een karretje of in bijvoorbeeld een leeuwenkooi. Onze dochter vond deze helemaal het einde! Minimaal 90 centimeter.
 • Dumbo The Flying Elephant: Populaire attractie onder kinderen. Bepaal zelf hoe hoog je gaat door aan de knuppel te bewegen. Wel altijd druk!  Dus handig om in magic hour te doen of rond de parade. Minimaal 81 centimeter.
Disneyland met peuter

Discoveryland (Disneyland Park)

In Discoveryland van Disneyland park zijn wat meer familieattracties te vinden. Veel van deze attracties hebben ook geen minimale lengte eisen en zijn echt wel leuk voor een ondernemende peuter. Met uitzondering van de achtbaan Star Wars Hyperspace Mountain en Star Tours: The Adventures Continue, waar je niet alleen een minimale lengte van 1,02 meter voor moet hebben, maar dit ook gewoon echt spannend is. Ook Star Wars: Path of the Jedi zouden we overslaan met een peuter. Ga hier lekker zelf in terwijl de andere ouder naar de meer peutervriendelijk attracties gaat.

 • Buzz Lightyear Laser Blast: Eén van onze favoriete attracties. In een karretje  lasergamen en Buzz lightyear helpen om Zurg, de slechterik, in de ruimte te verslaan. Het schieten gaat gemakkelijk, het punten scoren wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Per karretje kunnen twee volwassenen. Ook hier mag baby/peuter op schoot.
 • Orbitron: Een beetje een zelfde attractie als Dumbo in Fantasyland, maar in plaats van dat je in een olifant zit, zit je in een raket. Hij gaat wel wat hoger (al kan je dat natuurlijk ook hier weer deels zelf bepalen) en een klein beetje sneller. Maar als nog echt prima te doen en wederom een leuke attractie.
 • Les Mystères du Nautilus: De Nautilus boot van Capitain Nemo. Een walk through en ideaal om met één ouder te doen terwijl de andere naar Space Mountain en/of Star Tours gaat. Je loopt via een trap naar beneden en bevindt je ook daadwerkelijk onder water. Het is er een beetje donker maar je hoeft niet te schrikken, want er zijn geen schrikmomenten.
 • Autopia: Leuk ritje rijden in een auto, lekker rustig rondtuffen. Minimaal 81 centimeter als passagier, 1,32 meter als bestuurder.
Disneyland met peuter

Adventureland en Frontierland (Disneyland Park)

In deze werelden zijn het merendeel van de attracties gericht op oudere kinderen. Enkele attracties zijn ook echt wel leuk voor peuters die niet zoveel angst hebben. We hebben deze attracties voor je op een rij gezet, al deze attracties hebben geen minimale lengte eisen.

 • Adventure Isle: Walk through. Ga op ontdekkingstocht naar Skull Island (van Peter Pan). De toegangsweg naar La Cabana des Robinson. Kan wel glad worden met regenachtig weer. Geen echte must wat ons betreft.
 • La Cabane des Robinson: De boomhut van de familie Robinson. Een flinke klim omhoog, dus niet echt geschikt met de kleinste kinderen, tenzij je ze in een draagzak mee hebt. Verder voelt het wel echt als een avontuur en voelt het voor kinderen echt alsof ze in een soort grote boomhut op ontdekking zijn.
 • Pirates of the Caribbean: Per boot langs het verhaal van Pirates of the Caribbean. Of je hier in gaat, hangt echt van je peuter af en hoe spannend ze dingen vinden. Het meest spannende is het eerste stukje, waarbij je langs het restaurant vaart door een soort begraafplaats voor piratenboten. Daarna wordt je opgetakeld om uiteindelijk in een soort piratenstad uit te komen. Je maakt twee keer een kleine drop met de boot naar beneden. Je zit per twee of drie personen op een bankje.
 • Phantom Manor: Het spookhuis van Disneyland. Kahlan vond hem eigenlijk minder eng dan bijvoorbeeld Sneeuwwitje of Pinokkio. Wel vertelden we haar dat de bruid een prinsesje was en op die manier maakte ze haar eigen verhaal. Het eerste stuk vond ze helemaal niet eng. Eenmaal richting de begraafplaats vond ze alleen het skelet dat je opwacht en weer uitzwaait een beetje eng. Maar alsnog wilde ze er daarna nog een keer in.
Disneyland met peuter

Overige peutervriendelijk attracties Disneyland Park

Ga mee met de stoomtrein voor een rondje om het park, ideaal om je voeten even te laten rusten. Het leukste stuk is het indoor stuk naar Frontierland, waar je door een diorama van de Grand Canyon regio rijdt. Verder zie je vanuit de trein net weer andere dingen.

Neem ook een kijkje in het kasteel van Doornroosje. Boven in het kasteel vind je in prachtig glas en lood het verhaal van Doornroosje. Ook kun je een stukje naar buiten waardoor je een mooi uitzicht hebt. Hier vlakbij is ook een winkeltje dat ingericht is als het huisje van Sneeuwwitje. Als je er toch bent, is dit wel een plek waar je even moet kijken. Veel mensen weten het niet en het staat ook niet echt goed aangegeven. De naam van de winkel is letterlijk “La Chaumiere des Sept Nains” en ligt tussen het kasteel en de Sneeuwwitje attractie in. Beneden in het kasteel vind je de slapende draak van Doornroosje. Heel mooi gemaakt, wel best spannend voor kleine kinderen. Zeker omdat hij ook een beetje wakker wordt en dan beweegt en geluid maakt.

Disneyland met peuter

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park heeft wat mindere attracties voor kleine kinderen dan Disneyland Park. Heb je een pas met toegang tot beide parken, dan kunnen we je de volgende attracties aanraden.

 • Cars Quatre Roues Rallye: Een soort theekopjes, maar dan in het thema van Cars. Gaat vrij hard, maar is zeker geschikt voor kinderen. Een aanrader! Zeker omdat hier ook vaak de rij niet zo heel lang is. Maximaal twee volwassenen en twee kinderen per auto.
 • Cars Road Trip: Per treintje ga je zogenaamd door de studio, vrij ontspannen rit op een stukje na waar je je kind voor kan waarschuwen om niet te schrikken.
 • Ratatouille The Adventure: De grote hit hier bij ons. Een 3D attractie in de stijl van Symbolica. Neem plaats in een muisjes bakje. Ga als het ware in het formaat van een muis mee door de keuken van Remy in Ratatouille. Zorg dat je niet gesnapt wordt en verstop je. Leuk gemaakt en precies de juiste lengte voor de aandacht spanne. Minimaal 1 meter.
 • Slinky dog Zigzag Spin: Een beetje te vergelijken met een bobbaan van vroeger van de kermis. Gaat niet te snel, maar geeft de kleintjes toch nog een beetje adrenaline. Minimaal 81 centimeter.
 • Spider Man W.E.B. Adventure: Echt een hele gave attractie. Al hangt het natuurlijk wel van je kind af. Kahlan is helemaal fan van Spiderman en zat er gelijk helemaal in. Je verzamelt eerst in een lab waarin Tom Holland je uitnodigt op de open dag en vervolgens blijkt dat de spiderbods zijn losgeslagen. Daarna neem je plaats in een webslinger, 3D bril op en Spiderman helpen maar! Er komen wel wat vijanden voorbij, maar Kahlan hielp vrolijk met haar handen schieten om de spiderbods en andere engerds te verslaan.
Disneyland met peuter

Disneyland shows bijwonen met een peuter

Een van de dingen die leuk is om te doen tijdens je bezoek aan Disneyland Paris met een peuter is het bijwonen van een show. Kies dan vooral voor een binnenshow waar je kunt zitten. Dat is ook even een mooi rustmomentje in je dag in het park. Niet in de rij staan, wandelen, maar gewoon even je ogen uitkijken. Het aanbod van shows wisselt door het jaar heen. Je kunt dan ook het beste even op de website kijken welke shows er tijdens je bezoek te zien zijn. Meestal duren de shows een half uur.

Disneyland met peuter

Zo bezochten wij verschillende shows in Disneyland Paris met onze peuter. ‘Frozen, a musical invitation’ was voor onze Frozen prinses een echte must. Je neemt achter elkaar plaats in twee theaterzalen. In de eerste zaal ontmoet je Sven, Kristoff en Anna. Interactief wordt je gevraagd om het dansje van Elsa te leren om haar te verrassen voor haar verjaardag. In de tweede zaal komt Elsa te voorschijn en worden er liedjes gezongen en inderdaad mee gedaan met het dansje. Ook komt Olaf nog even te voorschijn om mee te doen als projectie. Kahlan was zwaar onder de indruk en echt in de veronderstelling dat ze de echte Anna en Elsa had gezien.

Ook gingen we naar ‘Together, a Pixar musical adventure’, dit is misschien wel de gaafste show voor kinderen. Een soort musical die je meeneemt langs Toy Story, Monsters Inc en meer van de Pixar wereld. Live muziek en dansjes en een fantastische eerste musical ervaring voor de kleinere kinderen. Het kan wel druk worden, dus zorg dat je er op tijd bent, ongeveer 30 minuten van tevoren zou genoeg moeten zijn.

De Parade bezoeken met een peuter

Ga je naar Disneyland met kinderen dan wil je waarschijnlijk ook wel naar de Parade. In alle eerlijkheid is ‘DE’ grote parade van Disneyland Paris voor de meeste peuters echt te laat. Je doet niemand een plezier met een dreinend kind. Bovendien moet je minimaal een half uur van tevoren klaarstaan als je een goed plekje wil hebben. Wil je hier echt naartoe, ga dan tussendoor naar je hotel voor een dutje.

Gelukkig zijn er door de dag heen ook verschillende parades te zien. Welke dat zijn, verschilt per seizoen. Bekijk ook hiervoor de website van Disneyland Parijs.

Disneyland met peuter

De Meet ‘n Greet in Disneyland Parijs met een peuter

Een van de leuke dingen om toen met een peuter is Disneyland Paris is het ontmoeten van Disney figuren. Voor jonge kinderen is het niet zomaar een mascotte, maar echt Minnie Mouse of een prinses met wie ze op de foto kunnen.

Om Disney figuren te ontmoeten, moet je vaak wel even in de rij staan. Wil je dus echt graag iemand ontmoeten, bedenk dan van tevoren goed wie. Kijk in de app wat de tijden ongeveer zijn. Het start om 10:00 uur en het park gaat voor niet-hotelgasten pas om 09:30 uur open. Probeer dan om 09:30 uur in de rij te staan, dit kan je heel veel tijd besparen. Zo stonden wij voor Minnie 40 minuten in de rij, terwijl mensen die vanaf 10:00 uur aansloten wel twee uur moesten wachten. Dit geldt ook voor Mickey Mouse. Hoewel de exacte wachttijden natuurlijk afhangen van de drukte in het park.

Disneyland met peuter

Bij de Star Port kun je een Star Wars figuur kunt ontmoeten. De Star Port is vaak vanaf 15:00 uur een stuk rustiger. Zo hoefden wij maar 15 minuten in de rij te wachten om Darth Vader te ontmoeten. Ja, ook Kahlan wilde graag mee. Wel heel spannend, want hij zat vol in zijn rol, maar wat was ze trots dat ze met Star Wars op de foto was geweest.

Disneyland met peuter

De meeste Meet ‘n Greets staan in de Disney app aangegeven en dan zie je ook gelijk de tijden en locaties. Maar er zijn ook een aantal plekken waar je Disney figuren kunt ontmoeten die niet van te voren worden aangegeven. Zo vind je in Frontierland bij de Haunted Mainsion in de buurt regelmatig Minnie of Goofy in een cowboy kostuum. Jack Sparrow is geregeld te zien rond Pirates of the Carribbean. Ook zijn er soms foto momenten bij de parade ingang voor It’s a Small World en bij Casey Jr.

In de Walt Disney Studio’s kun je in een virtuele wachtrij voor Spiderman of een willekeurig Avenger figuur. Zodra je in de buurt bent van de studio’s kun je via de app in de virtuele wachtrij. Gewoon in de app naar de Kaart, dan Figuren en dan Avengers campus. Daar kun je dan kiezen uit twee of drie opties. Spiderman, een willekeurige Avenger en soms Captain Marvel. Wel goed aangeven voor welke gasten uit het gezelschap je de Meet ‘n Greet wil. Vervolgens krijg je een geschatte wachttijd en als je meldingen aan heb staan, krijg je vanaf 15 minuten voor je tijd een berichtje dat het bijna tijd is. Je meldt je gewoon bij de campus met je reservering en dan ben je na ongeveer 10 minuten aan de beurt.

Disneyland met peuter

Wij kozen bewust voor Spiderman. Die is vaak het meest gericht op kinderen en dat was ook echt de juiste keuze. Hij nam uitgebreid de tijd om te praten, knuffelen, high fiven en natuurlijk foto’s maken.

We wensen jullie en je peuter heel veel plezier toe in Disneyland Parijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top