Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Met de trein naar Disneyland Paris, onze tips en ervaring!

Met de trein naar Disneyland Paris, onze tips en ervaring!

Wil jij met de trein naar Disneyland Paris? En ben je benieuwd hoe dat werkt en hoe je dat het best aanpakt? In dit blog geeft blogger Cindy je praktische tips voor een relaxte start van je weekend Disneyland Paris. Wist jij bijvoorbeeld dat je al in 3,5 uur van Amsterdam naar Parijs reist met de trein? En dat je al vanaf € 35,- per volwassene naar Disneyland Paris reist als je op tijd boekt?

Boek hier je treinticket naar Parijs en koop ook direct je ticket voor Disneyland Paris.

Disneyland Parade

Met de trein naar Disneyland Paris

Als je met de trein naar Disneyland Paris wil, reis je naar het station Marne-la-Vallée/Chessy. Dit treinstation ligt op een paar minuten lopen vanaf de entree van Disneyland Paris. Ideaal dus, de Disney-pret kan direct beginnen, zeker als je in een van de Disney hotels slaapt. Je dropt snel je bagage in je hotel en het feest kan beginnen!

Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een bezoek aan Disneyland te combineren met een verblijf in Parijs, dan reis je eerst met de trein naar Parijs. Vanuit Parijs reis je zonder overstappen met de regionale RER-trein A naar Disneyland Paris.

trein naar disneyland parijs

Waarom met de trein naar Disneyland Paris?

Er zijn verschillende manieren om naar Disneyland Paris te reizen. Een treinreis sprak mij direct aan. Het is beter voor het milieu dan een autorit of vliegreis naar Parijs. Bovendien is het een ontspannen manier van reizen, je stapt in en de vakantie begint. Zo kom je hartstikke uitgerust aan in Disneyland Paris. Gezellig samen kletsen zonder op het verkeer te hoeven letten, een spelletje spelen of een boek lezen, in de trein kan het allemaal. Geen stress en file op de ring Antwerpen of Brussel en je hoeft onderweg geen extra stop te plannen voor een plaspauze, om te tanken of, zoals wij, je elektrische auto op te laden.

trein naar disneyland parijs

Met de trein reis je ook nog eens sneller naar Parijs. Vanaf Amsterdam reis je in 3,5 uur zonder overstappen rechtstreeks met de trein naar Disneyland Paris. Vanaf mijn woonplaats ’s-Hertogenbosch duurt de treinreis inclusief 2 overstappen ruim 4 uur. Met de auto doe ik er ruim een uur langer over, dus voor mij was de keuze snel gemaakt.

trein naar disneyland parijs

Ook fijn: in de Eurostar-treinen (voorheen Thalys) naar Parijs reserveer je vooraf een zitplek, dus je bent verzekerd van een vaste plek in de trein. Ook in de spits. Je hebt genoeg beenruimte, er is gratis wifi en een stopcontact om je telefoon of iPad op te laden. Tijdens de rit kun je even de benen strekken en een ommetje maken. Ook ideaal als je met kinderen reist: er zijn toiletten aan boord. Er is een bar waar je een drankje of een snack kan halen of je neemt gewoon zelf broodjes en drinken mee voor onderweg.

Hoe kom je vanaf het treinstation bij Disneyland Paris?

Dat is echt supermakkelijk. Je loopt het treinstation Marne-la-Vallée/Chessy uit en binnen 2 minuten sta je al voor de poort van Disneyland Paris. Echt waar! Na een security check sta je op het hoofdplein, voor de entree van het Disneyland Park en van het Walt Disney Studio’s Park.

Parade Disneyland

Waarschijnlijk wil je na aankomst eerst inchecken in je hotel en je bagage wegzetten. Wij verbleven in het geweldige Disney Hotel New York – The Art of Marvel. Dat was vanaf de entree nog zo’n 7 minuten lopen via het gezellige Disney Village waar je veel winkels, entertainment, restaurants en stalletjes met lekkere snacks vindt.

Parade Disneyland

Verblijf je in een van de andere Disney Hotels? Loop dan vanuit het treinstation eerst naar het busstation met shuttlebussen, dit ligt direct naast het treinstation. Ieder kwartier vertrekt er een shuttlebus naar de verschillende Disney Hotels. Check even op het grote informatiebord welke shuttle je nodig hebt voor jouw Disney Hotel, want ieder hotel heeft een eigen shuttlebus. De shuttle brengt je in zo’n 5 tot 10 minuten rechtstreeks naar je hotel. Na het inchecken en opfrissen neem je de shuttle weer terug naar de Disney parken. Je stapt uit bij het treinstation en wandelt in 2 minuten naar de poort van Disneyland Paris. Klaar voor de magie!

Parade Disneyland

Hoe boek je je treinreis?

Ik boekte mijn tickets bij NS International, je kunt ook rechtstreeks bij Eurostar boeken. Er gaan meerdere treinen per dag van vrijdag t/m maandag. In elk geval geldt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger de tickets.

De site berekent wat de handigste en voordeligste reisroute is naar Marne-la-Vallée/Chessy, het treinstation bij Disneyland Paris. Voor mij was dat vanaf ’s-Hertogenbosch via Breda naar Brussel Zuid/Midi, waar ik op de rechtstreekse Eurostar-trein naar Disneyland Paris stapte. Wij gingen op vrijdag heen en reisden op zondagavond weer terug.

Je kunt ook even zelf puzzelen wat handig is voor jou, er rijdt namelijk een rechtstreekse trein vanaf Amsterdam via Schiphol en Rotterdam in 3,5 uur naar Disneyland Paris. Je kunt vanaf je startpunt naar een van deze stations reizen met de trein en daar op de Eurostar-trein stappen die je rechtstreeks naar Marne-la-Vallée/Chessy brengt. Vanaf Utrecht heb je meerdere mogelijkheden voor je reis met de trein naar Parijs en Disneyland Paris, met een overstap in Amsterdam of Rotterdam. Welke route je ook kiest, de reistijd vanaf Utrecht naar Parijs of Disneyland Paris ligt rond de 4 uur. Dat viel mij alles mee, met de auto doe je er zonder file zeker 5,5 uur over.

 Disneyland parijs

Combineer je een bezoek aan Disneyland Paris met één of meer dagen Parijs? Neem dan de trein naar Parijs. Vanuit Amsterdam reis je in iets minder dan 3,5 uur rechtstreeks naar Parijs. Na je verblijf in Parijs neem je op station Chatelet Les Halles de regionale RER-trein A, daarmee reis je in 40 minuten zonder overstappen naar Disneyland Paris. Je komt dan ook aan op het treinstation Marne-la-Vallée/Chessy (dit station is het eindpunt van RER-A) en je wandelt in 2 minuten naar de poort van Disneyland Paris.

Wat kost een treinreis naar Disneyland Paris met kinderen?

Als je 3 tot 4 maanden voor vertrek boekt, zijn de ticketprijzen het voordeligst. Dan boek je al voor € 35,- per volwassene een treinkaartje naar Parijs of Disneyland Paris, dat is € 70,- voor een retourtje. Boek je tickets dus op tijd!

Kinderen reizen nog voordeliger naar Parijs. Tot 4 jaar reizen kinderen gratis op schoot mee in Eurostar, kinderen t/m 11 jaar betalen maar € 15,- voor een enkele reis en jongeren tot 26 jaar krijgen zo’n 15% korting op de ticketprijs. Via een kalender zie je precies op welke dagen de treinreis naar Parijs gunstiger geprijsd is, dus ben je flexibel, dan kun je makkelijk wat besparen. Boek hier je treintickets naar Disneyland Paris. [CB2] 

 Disneyland parijs

Hoe beviel de treinreis naar Disneyland Paris?

Wij vertrokken op vrijdagmiddag met de trein naar Parijs en hadden helaas behoorlijke pech onderweg. Dat is het enige nadeel van reizen met de trein: als je onderweg moet overstappen en er vallen treinen uit, dan loopt je hele reisschema in de soep. En daar kun je helemaal niks aan veranderen. Dat levert helaas stress en gedoe op, in ons geval zelfs een vertraging van ruim 3 uur. Door het uitvallen van de Intercity Brussel misten we de aansluiting met de Eurostar in Brussel Zuid/Midi. Gelukkig konden we de tickets kosteloos omboeken naar de laatste Eurostar van die avond. In die trein was er voor ons geen vaste zitplaats meer beschikbaar, maar nog wel een opklapstoeltje op het balkon.

trein naar disneyland parijs

Eerlijk is eerlijk, de treinreis was door deze vertraging een stuk minder ontspannen dan we vooraf bedacht hadden. Maar het mooie is ook dat we dit ongemak direct waren vergeten toen we na aankomst in een paar minuten naar Disneyland Paris wandelden. Dat is zo handig, je bent direct waar je wil zijn, ideaal.

De terugreis op zondagavond verliep gelukkig soepeler. We hadden ook extra comfortabele stoelen, want omdat we de tickets last-minute hadden geboekt, waren er voor de terugreis alleen eersteklas kaartjes beschikbaar. Vooraf baalde ik daar een beetje van, omdat het treinkaartje daardoor wat duurder was, nu was ik er toch blij mee. Ontspannen blikten we terug op ons geweldige weekend Disneyland Paris, terwijl het landschap aan ons voorbij zoefde. Precies zoals we ons de treinreis hadden voorgesteld!

Zou ik nog een keer met de trein naar Disneyland Paris gaan? Jawel. Een beetje pech kun je natuurlijk altijd hebben. Vergeet niet, als je op vrijdag via Antwerpen en Brussel naar Parijs rijdt, heb je gegarandeerd file. Die extra reistijd heb je sowieso. Uiteindelijk vind ik daarom voor zo’n afstand de voordelen van het gemak, comfort en duurzaam reizen veel groter dan het risico op vertraging.

De bagageservice: Disney Express

Nog een tip als je extra luxe wil reizen: met de Disney Express service wordt jouw bagage vanaf het station naar je Disney Hotel gebracht. Na aankomst kun je dus direct gaan genieten van de Disney parken.

 Disneyland parijs

Hoe werkt dit? Je boekt vooraf de Disney Express service via Disneyland Paris. Bij aankomst op het treinstation Marne-la-Vallée/Chessy geef je jouw bagage af bij de speciale balie van Disney Express. Terwijl jij je vermaakt in de Disney parken, wordt je bagage naar je Disney Hotel of Partner Hotel gebracht. Op de dag van vertrek wordt jouw bagage ook weer van je hotel naar het station gebracht. Dat scheelt, want anders moet je na een dagje in de Disney parken je bagage ophalen in het hotel voordat je aan je treinreis kunt beginnen.

De Disney Express service kost € 15,- per persoon (ook voor kinderen). Disney Express werkt samen met alle Disney Hotels, behalve Disney Davy Crockett Ranch en Center Parcs Villages Nature Paris.

Ook naar Disneyland Paris?

Lees dan eerst dit blog met alle tips voor een bezoek aan Disneyland Paris met je gezin. Boek hier je tickets voor Disneyland Paris!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top