Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Monaco met kinderen, de moeite waard of niet?

Monaco met kinderen, de moeite waard of niet?

Wil je naar Monaco met kinderen? Bij Monaco heb je vast een bepaald beeld van luxe, mooie auto’s of misschien “home of the jetset”. De werkelijkheid was toch wat anders, namelijk dat van veel beton en overvolle wegen. Het duurde mij niet lang om erachter te komen dat dit duidelijk niet mijn ding was. De Franse Rivièra is ondanks dat het toeristisch is toch nog steeds voorzien van genoeg plekken die hun charme hebben weten te bewaren. Monaco hoort daar wat bij betreft niet bij.

Wil je toch naar Monaco met kinderen? Bijvoorbeeld omdat je net als ik toch benieuwd bent of je graag een keer in alle landen van Europa geweest wilt zijn, dan zijn dit mijn tips om het meeste uit je dag te halen.

5 x Wat te doen in Monaco met kinderen

Monaco-Ville

Monaco-Ville is het oudste gedeelte van Monaco, ooit gebouwd als vestingstad op een 65m hoge rots. Hier zijn nog wat oude gebouwen te vinden aan de autovrije straten. Ook heb je vanaf dit hoger gelegen gedeelte uitzicht over de omgeving. In Monaco-Ville vind je onder meer het Prinselijk Paleis, de kathedraal en het Oceanisch Museum.

Monaco met kinderen

Oceanisch Museum Monaco

Het Oceanisch museum is de meest populaire attractie voor wie Monaco met kinderen bezoekt. Omdat we normaal gesproken graag naar aquaria gaan, hebben we er al veel gezien op verschillende plekken in de wereld. Deze in Monaco-Ville is daarbij vergeleken geen uitblinker. Zelfs als je het vergelijkt met het zeeaquarium in Burgers’ Zoo is het toch wat minder indrukwekkend.

Monaco met kinderen oceanium
Monaco met kinderen oceanium

Dit wordt echter ten dele wel goedgemaakt door het historisch gebouw. Er is in het historische gebouw natuurlijk ook niet echt ruimte om enorme watertanks kwijt te kunnen. Ook is veel afwisseling met verschillende klimaatzones zoals zoet- en zoutwater. Er is ook een ouderwets gedeelte in het museum met skeletten en vissen op sterk water. Boek hier online en voordelig je ticket via Tiqets.

Monaco met kinderen oceanium

Speeltuinen in Monaco

Er zijn verschillende speeltuinen in Monaco, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Degene vlakbij het Oceanisch Museum heeft speeltoestellen die passen bij het thema.

De speeltuin op Larvotto Beach is een andere bekende speeltuin in Monaco, gelegen aan het strand met een glijbaan in de vorm van een schip. Het gebied is vrij schaduwrijk en daarom ook goed te bezoeken tijdens een warme zomerdag.

Een andere speeltuin is te vinden in het park Princess Antoinette. Hier zijn speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de kleintjes is er zelfs een kinderboerderij met geitjes om te aaien. Deze speeltuin heeft ook toiletten en een fontein met drinkwater.

Speeltuin in Monaco

Dierentuin van Monaco

Monaco heeft zowaar een dierentuin, hoewel dit misschien een ietwat te groot woord is voor het kleinschalige dierenpark. Je komt hier geen leeuwen of olifanten tegen, maar wel lama’s en nijlpaarden. Voor de entreeprijs hoef je het zeker niet te laten. Het was helaas niet open tijdens ons bezoek aan Monaco, maar bekijk de website voor openingstijden en prijzen.

Automobielmuseum Monaco

Als jij of je kinderen liefhebbers zijn van historische auto’s dan is dit een leuk museum voor jullie. Het is een uniek museum met een collectie auto’s van de koninklijke familie. Je vindt hier van alles, van paardenkoetsen tot aan de luxe Cadillac 1653 en natuurlijk verschillende raceauto’s. Een aantal exemplaren waren van de vader van de huidige prins Albert II. Natuurlijk komt ook Grand Prix van Monaco en de Formule 1 aan bod.

Monaco met kinderen

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top