Home / Voorbereiding / Producten / Onze ervaringen met de Minimeis baby- en kinderdrager

Onze ervaringen met de Minimeis baby- en kinderdrager

Minimeis is een nieuw soort baby- en peuterdrager die je niet op je rug of op je buik draagt maar op je nek. We testen dit product in de stad maar ook tijdens een pittige wandeling en vertellen je onze ervaringen met de Minimeis.

We hebben onze dochter vanaf vlak na de geboorte gedragen, eerst in een draagdoek later in een Ergobaby. Nadat onze ergonomische babydrager te klein werd, heb ik uitgebreid vergelijkend warenonderzoek gedaan, inclusief lenen en dragen met verschillende merken voor we een peuterdrager kochten. Daarnaast hebben we ook nog een framedrager. Toen ik hoorde van de Minimeis, een echte revolutie op draaggebied, was ik geïntrigeerd.

Minimeis ervaringen

Hoe werkt de Minimeis schouderdrager

Als we geen drager bij ons hebben zetten we onze dochter regelmatig op de schouders. Dat is een fijne manier om haar langere tijd te dragen maar ze moet zich wel goed vasthouden. De Minimeis werkt volgens dit principe. Je kindje zit op je schouders maar in plaats van vasthouden wordt je kind extra ondersteund door een frame.

Wanneer je dit product koopt, krijg je een basisonderstel en twee stoelgedeeltes: één voor baby’s vanaf 6 maanden tot 1,5 jaar en één voor oudere kinderen tot een jaar of 5. Het verschil is dat baby’s echt in een zitje zitten met een vijfpuntsgordel terwijl oudere kinderen zelf los kunnen zitten maar wel ondersteund worden door een rugleuning.

De minimeis weegt maar 1,4 kg en is klein op te bergen. Doordat het frame door middel van een veer dubbel te vouwen is, blijft er een plat pakketje over.

Het product is eenvoudig op te zetten, wel even alle banden goed aantrekken. Dan je kindje erop zetten en de voetjes met klittenbandbindingen vastzetten. Voor oudere kinderen is er nog een los klittenbandriempje dat je om hun middel vast kunt zetten. De eerste keer dat ik mijn dochter droeg deed het enorm pijn in mijn rug. De pinnen duwden echt in mijn schouderbladen. Dat kon vast niet kloppen. Gelukkig bleek er in de verpakking nog een los kussentjes te zitten die je eenvoudig vast kunt zetten zodat er meer padding zit bij de schouderbladen. Hiermee was de pijn opgelost.

Minimeis peuterdrager

Onze ervaringen met de Minimeis

Nadat ik de Minimeis goed had afgesteld ging onze dochter op de nek en liepen we naar de supermarkt, een kleine wandeling. Ik was enthousiast en dochterlief ook want ze kon lekker rondkijken. Volgens haar was het een leuk stoeltje.

Maar je kunt een product niet echt testen door thuis een paar rondjes te lopen dus wachtte ik tot een sportief weekend in Luxemburg. De Minimeis ging op de schouders voor onze eerste wandeling. Anderhalf uur, een kleine 5 kilometer en tweehonderd hoogtemeters. Zowel Marcel als ik droegen onze dochter. Het resultaat? Laat ik maar direct duidelijk zijn: niet wat we gehoopt hadden.

Wij vinden de Minimeis geen goed alternatief voor traditionele dragers als je deze wil gaan gebruiken voor pittige wandelingen op oneffen terrein. Bij het klimmen merkten we al snel dat ons dochter te veel naar achter ging hangen. Hierdoor kwam de pijn in de schouderbladen ondanks de extra padding zeker bij Marcel weer terug.

Bij het dalen is dit geen probleem omdat ze dan naar voren zit. Mevrouwtje was al snel niet meer zo blij op haar stoeltje, doordat ze zo hoog zat kreeg ze telkens takken in haar gezicht. Ook vond ze mijn lange haar kriebelen bij haar blote beentjes. Mijn belangrijkste bezwaar is echter dat het niet veilig voelt. Eerder dit jaar is Marcel uitgegleden tijdens een hike en kon het zo corrigeren dat hij naar voren is gevallen maar hij had wel onze dochter in de rugdrager. Ze had niks. De Minimeis is instabieler, je merkt dat je op oneffen terrein moet corrigeren omdat je kind veel beweegt. Dat is vermoeiend, en val je hiermee naar voren of naar achteren dan krijgt je kind een flinke klap.

minimeis review
minimeis babydrager

Onze dochter woog ten tijde van de test 13 kilo en was 3,5 jaar, volgens de productspecificaties geen probleem. Ik heb wel het gevoel dat enkele van de bezwaren die we hebben zoals het veel moeten corrigeren en last van de schouderbladen minder zal zijn bij lichtere kinderen.

Op vlak terrein en zeker in de stad beviel de Minimeis wel goed. Marcel kan onze dochter normaal gesproken ook makkelijk langere tijd op zijn nek dragen maar ik krijg snel last van mijn schouders. Dat is met de Minimeis niet het geval, het gewicht wordt beter verdeeld. Zeker als het druk is, is het echt een voordeel dat je met een kind op je hoofd veel smaller bent dan met een traditionele drager. Het weer was drukkend warm en ik vond dragen met de Minimeis een stuk koeler dan met een rugdrager. Nu ze op vlak terrein wel stabiel zat had onze dame er ook echt plezier in dat ze lekker rond kon kijken. Dat is dan ook een belangrijk voordeel dat de Minimeis heeft ten opzichte van andere dragers.

Ben jij het type ouder dat je kind graag meeneemt naar festivals, uit winkelen of naar andere drukke gelegenheden dan is de Minimeis drager een praktisch product dat je veel plezier gaat geven. Bekijk nu de actuele prijs en bestel direct.

Wij hebben de Minimeis G2 getest, koop je nu een Minimeis G3 dan zijn er de volgende wijzigingen

 • Alles in 1 voor alle leeftijden, oftewel geen twee rugsteunen meer.
 • 9-punts harnas voor kleinste (6-10) maanden
 • Makkelijk op en af voor ouder dan 10 maanden, dus niet meer voor 6 maanden – 2 jaar op en af zetten van de drager, middels een nieuwe gordel
 • Meer comfort voor de drager door verbeterde padding op de schouders
Plitvice meren met kinderen
Plitvice meren met kinderen

23 gedachten over “Onze ervaringen met de Minimeis baby- en kinderdrager”

 1. Hebben jullie de “our expedition carrier” al getest? Die lijkt veel op deze alleen die draagt het gewicht via de heupen.
  Ben zelf heel erg nieuwsgierig naar de our expedition carrier.

 2. Eindelijk eens een review van dit product. Had hem al als gesponsorde post op facebook voorbij zien komen en dacht: is ie nu comfortabel of meer leuk voor erbij voor een kind wat niet in de draagzak meer wil of voor ouders die het comfort van een ergonomische draagzak niet kennen. en het bevestigt wat ik al dacht: leuk voor korte stukken, maar niet het comfort van een draagzak. Komt ook door de plek van het gewicht, zo op je schouders is niet fijn.

  1. Ik lees overal zulke positieve reacties, maar vond het echt een verschrikking in Finland met mijn 1 jarige dochter op mijn schouders. Ik had het vreselijk benauwd. Het drukte op een plek in mijn nek/schouder waar het heel oncomfortabel werd om te lopen en ik dat gevoel niet kon negeren. Daarnaast was het erg wiebelig bovenin waardoor ik ook twijfel of zij lekker zat. Wij hebben een Hike van 5 kilometer ingekort naar 3 KLM en afgewisseld met 3 personen. Niet prettig! Ik ga er nooit meer mee op vakantie. Dan maar een bakbeest mee helaas. Jammer, mijn verwachtingen waren heel hoog.

 3. Allereerst dank voor je uitgebreide review! Hij heeft wat twijfels weggenomen. Wij willen hem graag winnen. Vooral voor de festivals die we graag bezoeken lijkt hij ons erg fijn!

 4. Anne Dierselhuis

  Wauw straks als mijn zoontje niet meer in de draagdoek wil, is een minimeis ontzettend handig, er valt dan ook van alles te kijken, dat is bij een buik of rugdrager toch wel anders. De minimeis lijkt mij ontzettend handig voor mijn nieuwsgierige zoontje Teun, ik doe graag mee

 5. Wat een uitvindingen! Voor echte wandeltochten lijkt het me inderdaad ook wel een beetje eng, maar volgens mij is het ideaal bij dagjes uit naar bijv. de dierentuin, ze kunnen dan alles perfect zien! Ik waag graag een poging in deze winactie.

 6. Onze zoon van bijna 10 maanden wil het liefst gedragen worden, maar wil ook van zich af kijken. Dit lijkt me fijne drager voor wandelingen in het bos en op de hei. Onze dochter van 3,5 vind het ook leuk om bij papa in de nek te zitten. In september gaan we op vakantie. We hebben nog geen bestemming uitgezocht, maar mochten we winnen dan gaat de Minimeis zeker mee!

 7. Wat een fijne review! Mij lijkt de Minimeis echt ideaal voor ons gezin met een peuter van 2 en nog een dame op komst. Fijn dat ze er ook in zo’n brede leeftijdsgroep nog in kunnen. Ik zou hem meenemen naar festivals en op vakantie natuurlijk. Hier nog geen vakantiebestemming in gedachten maar volgens mij kan hij echt overal mee naartoe. Ik ga heel hard duimen ?

 8. Marja de Hoop

  Wij willen ook graag meedoen. Eind september gaan we eilandhoppen op de Azoren met onze zoon van nu 14 maanden. En de Azoren staan bekend om de vele wandelingen die je daar kan maken. We hebben nu een goede draagzak, maar onze zoon vind hoop op onze nek zitten ook altijd erg leuk!!

 9. De minimeis zou perfect van pas komen om onze kleine meid 17 maanden mee te nemen op onze stedentrips.. eerst volgende trip.. is krakou.. wat zou het leuk zijn als ze dan alles goed kan zien en boven de mensen uit kan kijken…

 10. Gisterenavond teruggekomen van een prachtige reis uit Sicilië!
  De Ergobaby 360 Carrier, Deryan Travelcot peuter en Minimonkey Minichair werden opnieuw veelvuldig gebruikt. Bedankt voor deze tips!
  De Minimeis baby- en kinderdrager lijkt mij ook heel tof om te gebruiken. Misschien niet voor lange wandelingen, maar wat afwisseling voor onze kleine jongen is altijd leuk.

 11. Gisterenavond teruggekomen van een prachtige reis van Sicilië!
  De Ergobaby 360 carrier, Deryan Travel cot Peuter en Minimonkey Minichair hebben we terug veelvuldig gebruikt. Bedankt voor deze tips!
  De Minimeis baby- en kinderdrager lijkt mij ook wel fijn om eens te gebruiken. Misschien niet voor grote wandelingen, maar wat afwisseling is altijd leuk voor onze jongen.

 12. Doe graag mee aan de winactie. Volgende maand wordt onze dochter een half jaar. We dragen haar nu in een draagdoek. Zou graag tijdens de wandelingen met de honden, nog meer van de natuur willen laten zien.

 13. Wat een duidelijke en eerlijke review! Voor festivals en evenementen in de stad hou ik hem in gedachten, maar voor boswandelingen en vakanties hou ik het bij mijn Tula peuterdragers. Ik kan me voorstellen dat hij bij oneffen terrein onstabiel is. Goed dat je dat benoemd hebt.

 14. Wij gaan in september met onze dochter van iets ouder dan 1 naar zakynthos. Daar komt het zeker van pas. Ook voor alle volgende mooie reizen die we nog gaan maken.

 15. Wij gaan naar het mooie Luxemburg met onze dochter van 15 maanden. LIjkt me heerlijk als mijn man haar op de nek kan dragen en ze kan genieten van alle mooie uitzichten tijdens het wandelen. Hebben we ook mooi onze handen vrij!

  1. We hebben de drager in Luxemburg getest maar voor de wandelingen daar op steil terrein en erg drassig vonden we het dus niet zo handig. Of ga je naar Luxemburg stad en de dorpjes?

 16. Fanny Gillis

  Wij gaan binnenkort een weekje Spanje doen, misschien ideaal om hem uit te testen en daarna gaan we naar Zuid-Afrika waar hij hopelijk goed van pas kan komen.

 17. Ik zou deze graag winnen voor ons gezin! Een tweeling van 3,5 en een kleine meid van bijna 1. Na de zomer gaan we twee weken naar ibiza en in januari een maand naar thailand. Mijn man draagt de kinderen vaak op zijn nek en ik gebruik de tula, de minimeis zou een super aanvulling zijn op onze draagzoektocht voor reizen met drie kleine kinderen! We wonen zelf aan het strand en de duinen waarvoor hij ook helemaal top zou zijn! Kom maar op met die heerlijke wandelingen ?

  1. Kan me voorstellen met 3 kinderen is dragen echt lastig. Ik denk alleen niet dat het werkt om nog een rugdrager over de Minimeis te dragen vanwege de stangen op de rug. Een draagdoek denk ik wel. Dan nog een op de nek en 2 handen vrij heeft voor jullie vast ook voordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top