Home / Voorbereiding / Producten / Decathlon review: Thermoshirt voor kinderen

Decathlon review: Thermoshirt voor kinderen

Op zoek naar een thermoshirt voor je kind maar geen idee welke je nu moet kopen? Ik ken het gevoel. Ik was op zoek naar een goedkoop thermoshirt voor kinderen en dacht als eerste aan Decathlon. Ze verkopen hier goede skikleding voor kinderen en dus ook thermoshirts. Op hun site stonden op het moment van deze review maar liefst 21 verschillende thermoshirts. Even goed opletten, want sommige blijken een midlayer te zijn (geen ondershirt), waardoor ze alleen te dragen zijn als tweede laag. Anderen vallen af vanwege de korte mouwen of zijn niet meer dan een kleurenvariatie.

Uiteindelijk bleven vijf thermoshirts voor kinderen over die we getest hebben. De shirts zijn van de merken Kipsta en Wed’ze. De shirts van Kipsta zijn gemaakt voor sporters terwijl Wed’ze gericht is op wintervakanties, maar ze zijn natuurlijk ook voor meerdere doelen te gebruiken. Onze dochter draagt in de winter op de atletiekbaan hetzelfde thermoshirt als wanneer we op wintersport gaan. 

Maar wat is nu het beste thermoshirt voor kinderen? Ik kocht de verschillende modellen van Decathlon en vertel je welk thermoshirt wij het fijnst vinden. Geen zin en tijd de hele review te lezen? Het beste thermoshirt voor kinderen van de Decathlon vind ik het thermisch skiondershirt voor kind freshwarm. Lekker warm, elastisch en een klein colletje waardoor het zowel voor de wintersport als voor andere sporten bruikbaar is.

Thermoshirt voor kinderen

Naam

Type

Oordeel

Prijs

Thermisch skiondershirt voor kinderen freshwarm

82% Polyster, Col en klein ritsje, zachte binnenkant, groen.

Mooie afwerking

€€€

Thermoshirt keepdry met lange mouwen

72% Polyester, extra elastisch voor sporters

Allround shirt voor buitensporten

€€

Kinderthermoshirt voor skiën warm

100% Polyester, Col, binnenstebuiten te dragen.

Goede prijs voor een keertje wintersporten

Thermisch skiondershirt voor kind freshwarm

92% Polyester, één stuk, klein kraagje, gladde buitenkant

Lekker warm allround shirt, ook voor wintersport

€€

Thermoshirt voor skiën 100

100% Polyester, simpel

Simpel en goedkoop

Wanneer draagt je kind een thermoshirt?

Thermokleding wordt gedragen als eerste kledinglaag. Het helpt je lichaam op temperatuur te blijven maar voert wel vocht af. Het werkt een stuk beter dan een katoenen t-shirt om warm te blijven. Je kunt er bovendien fijner in bewegen dan in een wollen trui. 

Het is aan te raden een regulier t-shirt te vervangen door een thermo t-shirt wanneer je kind langer naar buiten gaat en het minder dan tien graden is. Denk aan activiteiten als voetballen, atletiek en natuurlijk wintersport. 

thermoshirt-kind-decathlon-5

Waar moet je op letten als je een thermoshirt voor kinderen koopt?

Wil je net als wij ook een thermoshirt kopen voor je kind? Natuurlijk wil je dan een exemplaar dat er een beetje leuk uitziet. Roze voor echte meisje-meisjes of juist een stoerdere kleur voor kinderen die dat leuker vinden. Behalve de uitstraling moet je nog op meer dingen letten, zoals het type stof, de dikte en de pasvorm.

Thermoshirt kind – gebruikte materialen

Thermoshirts kunnen gemaakt zijn van synthetisch materiaal of van wol. Bijvoorbeeld merino wol of alpaca. De thermoshirts die je bij Decathlon koopt zijn allemaal betaalbaar en dus gemaakt van synthetisch materiaal.

Thermoshirt kind – dikte 

Thermoshirts voor kinderen komen in verschillende diktes. Ga je het shirt in Nederland gebruiken op de atletiekbaan, voor een weekendje Winterberg, of ga je met -10 naar de Franse Alpen? Afhankelijk van je doel zal je kiezen voor een dikker of een dunner shirt. 

Thermoshirt kind – ritsen en colletjes 

Waar je verder nog op moet letten bij het kopen van thermokleding voor kinderen is de pasvorm. Een thermoshirt hoort strak om het lichaam te zitten, maar niet te strak. Sommige thermokleding voor kinderen bestaat uit één stuk terwijl andere een rits hebben. Voor extra bescherming om de nek kan je ook kiezen voor een thermoshirt met col. 

Alleen een thermoshirt is niet voldoende

Een fout die nog wel eens gemaakt wordt is dat ouders denken “mijn kind heeft een thermoshirt aan dus een trui is niet nodig”. Zo werkt het niet. Alleen een thermoshirt zal zeker op wintersport niet voldoende zijn. Bovenop het thermoshirt trek je je kind een fleecetrui aan en daarbovenop weer een winddichte jas die voorkomt dat je kind nat wordt door regen of sneeuw. Bij andere sporten (bijvoorbeeld bij voetbal of atletiek) kan een thermoshirt en een sportjasje volstaan als het niet te koud is. 

thermoshirt kind decathlon

Review van de geteste Decathlon thermoshirts

Het thermisch skiondershirt voor kinderen freshwarm is een gifgroen shirt. Het is een opvallende kleur waar je van moet houden. Het shirt heeft een col met een kleine rits wat wij wel prettig vinden bij het aan- en uittrekken, maar die op de huid koud kan aanvoelen. Het shirt heeft een gladde buitenkant, maar is van binnen licht geruwd waardoor het een beetje voelt als een fleece. De rits vindt onze dochter minder prettig op haar huid. Het is wel het duurste shirt en heeft ook die uitstraling. 

Bij Decathlon worden thermoshirts verkocht specifiek voor de wintersport, maar ook voor sporten in de buitenlucht. Van deze laatste groep vind ik het thermoshirt keepdry met lange mouwen het meest geschikt om ook in de winter te dragen. Dit shirt komt in hippe kleurtjes en is lekker elastisch.  Je mist alleen een colletje wat voor de wintersport wel fijn is. 

Het kinderthemoshirt voor skiën warm komt in heel veel kleuren, van knalroze tot geel. Wij kozen voor de kleur rood. Wat dit shirt bijzonder maakt is dat het binnenstebuiten te dragen is. Afhankelijk van welke kant je op je huid draagt is het shirt warmer of koeler. De ene kant is glad, de andere kant heeft een lichte opdruk. Toen onze dochter het shirt aantrok was het ook direct “deze is warm”. Het shirt is niet elastisch en heeft een grote col. Lekker warm dus, maar minder geschikt voor buitensporten. Dit is een van de goedkoopste thermoshirtjes die beschikbaar is. 

thermoshirt kind decathlon

De namen van de shirts bij Decathlon zijn een beetje verwarrend omdat ze op elkaar lijken. Het thermisch skiondershirt voor kind freshwarm is een zwart shirt zonder ritsen. Dit is mijn persoonlijke favoriet, hoewel mijn dochter die met een kleurtje mooier vindt. Het thermoshirt heeft een gladde buitenkant en een iets geruwde binnenkant. Het shirt heeft voldoende elasticiteit om aan en uit te trekken. De achterkant heeft een inzet van ander materiaal om warmte af te voeren. Het is echt een lekker warm shirt dus heel geschikt voor de wintersport. 

Het thermoshirt voor skiën 100 is tenslotte een heel simpel shirt. Het is ook het goedkoopste thermoshirt voor kinderen dat bij Decathlon beschikbaar is. Volgens mijn dochter is deze het minst warm. Je kunt natuurlijk dikke lagen over het shirt dragen, maar voor ons is dit shirt minder geschikt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top