Home / Reisinformatie / Azie / De gaafste en orgineelste activiteiten voor tijdens je familiereis in Azie
familiereis azie

De gaafste en orgineelste activiteiten voor tijdens je familiereis in Azie

Reizen met kinderen in Azië is geweldig! Ga orang-oetans spotten in de jungle op Sumatra, op zoek naar wilde olifanten in Sri Lanka of kajakken in Thailand. Wij hebben de leukste tips voor je voor een actieve en avontuurlijke familiereis in Azië.

Orangoetans spotten

Verborgen in de dichte jungle van Noord-Sumatra, Indonesië, ga je op zoek naar de mensapen, orangoetans. Als je deze wilt zien, ga je met een ranger het oerwoud in, soms zie je ze al snel, maar het kan ook zijn dat je een uur of soms zelfs langer moet lopen (en dat is natuurlijk ook al een avontuur). En dan sta je oog in oog met deze prachtige reusachtige apen; ze zijn niet bang voor mensen en jij hoeft dat ook niet te zijn. En als dan de gids iets lekkers bij zich heeft (een wortel of zo), dan komen de dieren naar je toe en eten uit je hand. Dit vergeet je nooit, nooit meer. Bekijk deze bouwsteen.

familiereis azie

Op safari: zoek de wilde olifanten

Sri Lanka is een olifantenland. Er is een olifantenweeshuis vlakbij Kandy. Maar ga ook op safari in een jeep. De ranger speurt naar sporen van de dikhuiden. En jullie houden ook je ogen wijd open. Er zijn meerdere nationale parken waar je olifanten kunt spotten (je ziet ze zelfs op straat). In het Mineriya National Park doorkruis je het gebied en de kans is groot dat je een kudde ziet. Het zijn geen aai-olifanten, de ranger probeert zo dichtbij mogelijk te komen (maar niet te dicht, want dan komt het reusachtige dier met flapperende oren jullie kant op. Wegwezen dan. Ga maar eens kijken.

familiereis azie

Tropisch regenwoud: bungelen tussen de boomtoppen

Je loopt door de jungle over maar liefst 7 hangbruggen op 40 meter hoogte, tussen de boomtoppen: geweldig. Dit oerwoud heet TamanNegara en ligt in West-Maleisië. Maar je gaat er natuurlijk ook een echte trek maken, dwars het regenwoud, met je ranger. Je kunt het rustig aan doen, je mag een hele dag op stap, maar 2 uurtjes is ook goed. Nog spannender: nachtsafari. En wat dacht je van een boottochtje over een van de rivieren, waarbij je eindigt bij een poel: zwemmen maar! Meer informatie hier.

familiereis azie

Sssst… niet storen als de schildpadden eieren leggen

Hobbeldebobbel: een paar uur lang over onverharde wegen naar Sukamade aan de zuidkust van Oost-Java, Indonesië. En daar ga je als het donker is met de ranger op zoek naar de reuzenschildpadden, die hun eieren op het strand leggen en ingraven. Geen fotoflitsen, stil zijn…. en dan mag jij dit natuurwonder ook beleven. Kijk maar naar deze bouwsteen.

familiereis azie

Kajakken en trektochten in de jungle van Kao Sok

Kajakken op een enorm meer in het Kao Sok National Park in het zuiden van Thailand.  Prachtig en spannend: je vaart tussen steil oprijzende rotsen. En je gaat hier treks maken: lopen door de dichte jungle, natuurlijk met je ranger. Hij vertelt over de dieren en reptielen die hier leven. De treks voeren ook door een grot met ondergrondse rivier. Het is pittig, maar vanaf zo’n jaar of 8 is dit prima te doen. Je leest er hier meer over.

familiereis azie

Fietsen: Nederlands verleden en platteland op Java

Nederlanders woonden lange tijd in Indonesië en vele huizen en scholen uit die tijd bestaan nog. Door die koloniale wijken van Bandung fiets je met een gids, die jullie onder andere naar een school brengt. Op Midden-Java, in de buurt van Jogyakarta, laat je gids zien hoe de gewone mensen leven: hun huisjes, schooltje, het land bewerken. Heel leerzaam, maar vooral: heel leuk. Deze twee fietstochten vind je in de bouwsteen.

familiereis azie

Beklim de steile Leeuwenrots

Vroeg op, want dan is het nog niet zo warm. Je gaat de 200 meter hoge Leeuwenrots beklimmen. Nee, er leven geen leeuwen in Sri Lanka, maar de bouwers uit het verre verleden hebben twee leeuwenklauwen onderaan de rots gemaakt. Vandaar. Ben je eindelijk boven, dan zie je de restanten van het paleis van een vroegere koning (wat moet dat een werk zijn geweest, om dit te bouwen!). Geniet van het uitzicht over de wijde omgeving. Lees meer over deze mooie beklimming.

familiereis azie

Lisu-bergstam als buur en olifanten wassen

In het hoge noorden van Thailand naar het Elephant Nature Park, waar je ook een borstel in je handen krijgt geduwd en boenen maar. De olifanten vinden het heerlijk. En wat dacht je er van om in een Lisu-dorp te logeren? Deze bergstambevolking leeft nog zoals ze al eeuwen leven, ze dragen nog hun traditionele kleding. Je gaat in de mooie natuur fietsen en raften; je komt doodmoe, maar voldaan terug in het Lisu-dorp. Kijk maar naar de bouwsteen.

Logeren in een stamhuis van de Ibans tijdens je familiereis azie

Het is even wennen en je bent ook weer blij als je de volgende dag weer in een gewoon hotel slaapt, maar: het is een once-in-a-lifetime-ervaring! Het oostelijk deel van Maleisië heet Borneo, in het zuiden leven de Iban-stammen, vroegere kannibalen. En in hun stamhuis, longhouse genoemd, ben je te gast. Het is een soort commune, meerdere families wonen in dit stamhuis. Alles is simpel, maar je ziet hoe deze bosbewoners nog steeds leven.

familiereis azie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top