Home / Reisinformatie / Europa / Groot Brittannië / Goedkoop weekendje weg Sheffield

Goedkoop weekendje weg Sheffield

Een goedkoop weekendje weg naar het Engelse Sheffield. Nooit hebben wij er bij stilgestaan om naar Sheffield te gaan. Laat staan dat we wisten waar het lag en wat er te beleven was. Een goede vriendin van ons is naar Sheffield verhuisd om daar te gaan wonen met haar man uit India. En nadat ze er al meer dan één jaar woonden, kon een bezoekje van ons natuurlijk niet uitblijven.

Zonder verwachtingen (behalve dan het uitzicht op een gezellig weekend) en wetend wat we gingen doen zijn we vanaf Eindhoven op het vliegtuig gestapt. Normaal gesproken stippelen we onze plannen al uit en weten we precies wat we willen doen en zien, dus het was voor ons helemaal nieuw om niks te plannen. We lieten ons verassen.

Weekendje Sheffield Engeland

Na een vlucht van een uur zijn we geland op Manchester Airport en van daaruit hebben we de trein gepakt naar Sheffield. De treinreis van Manchester Airport naar Sheffield duurt ongeveer 1,5 uur . Je ziet tijdens de treinrit een groot deel van de stad Manchester en je komt zelfs langs het voetbalstadion. Maar ook de kleine dorpjes en de natuur zijn zeker het uitzicht waard, je zult je in ieder geval niet vervelen tijdens de rit. Het is wel een aanrader om de trein van te voren online te boeken (dat is stukken goedkoper). Je krijgt dan per mail een code en in combinatie met je creditcardcode kun je de treinkaartjes aan de automaat op het treinstation uitprinten. Dit werkt ideaal. De trein ligt bij het vliegveld en is dus een handige optie. Vanuit Londen of Edinburgh kan ook maar is een stuk verder.

In Sheffield aangekomen hebben we de taxi gepakt en die heeft ons netjes bij onze vrienden afgeleverd. De kinderen vonden de taxi helemaal geweldig. een echt Engelse hoge taxi met achterin zitplaatsen tegenover elkaar. De taxi’s in Sheffield zijn trouwens goedkoop ten opzichte van Nederland. Voor een rit van 15-20 minuten hebben 5 pond betaald, met 4 personen. Voor deze prijs kun je nog een keer een taxi nemen.

Sheffield met kinderen

Wij hebben nooit geweten dat Sheffield één van de grootste steden van Engeland is. Het leuke aan Sheffield is dat het vele gezichten heeft. Buiten dat het een echte studentenstad is zijn er ook legio parken in Sheffield waar de kinderen lekker kunnen spelen en waar in de zomermaanden de bewoners van de stad hun tijd doorbrengen met een picknick of iets dergelijks.

Ook is er een enorm leuk stadscentrum met nog leukere Engelse pubs. In de pub kun je genieten van een heerlijke lunch een drankje en kennis maken met verschillende mensen. De pub is eigenlijk een soort huiskamer plek. Alles kan en alles mag daar en dan ook zeker leuk om een keer te lunchen of een drankje te doen met de kinderen.

In het stadscentrum staat ook veel kunst. Zo kun je er 80 stenen olifanten vinden die allemaal anders geschilderd zijn. Wij hebben ze helaas niet alle 80 kunnen vinden maar het is wel een leuk spelletje om te doen met de kinderen om er zoveel mogelijk te vinden. 

Sheffield Engeland
Sheffield Engeland

Leukste bezienswaardigheden Sheffield

Peack District National Park

Op een half uurtje van het centrum ligt het Peack District. Wij zijn hier met de bus naar toe gegaan en voor een retourtje met je gezin betaal je ongeveer 15 pond. Peack District is een enorm natuurgebied waar je vele dingen kunt beleven zoals klimmen op de rotsen, fietsen door het park of gewoon lekker wandelend genieten van alles wat om je heen staat. Wij hebben met zijn allen een middag doorgebracht in het park en genoten van een heerlijke picknick. De kinderen kunnen hier vrijuit bewegen en je komt hier zelfs wilde dieren tegen zoals loslopende schapen en konijnen. Als het lekker weer is kun je hier een hele dag doorbrengen en genieten van al het moois.

Sheffield met kinderen
Sheffield met kinderen
Sheffield Engeland
Sheffield Engeland

Winter Garden

De winter garden ligt pal in het centrum van Sheffield in een prachtig gebouw. Het is een rustige, niet al te grote, plek maar het staat vol met prachtige bloemen en bomen. Het is heerlijk om hier even tot rusten te komen na het drukke stadsleven. Binnen in de wintertuin zijn een paar kleine winkeltjes en kraampjes te vinden. Dit winkelpad loopt naar een museum met een galerij waar je enkele prachtige kunstwerken kunt vinden en waar veel te lezen is over de geschiedenis van Sheffield, dit museum heet de Millennium Gallery. Vooral voor de kinderen is dit een heerlijke plek om even een rustmomentje in te bouwen en hier kunnen ze heerlijk genieten van de ruimte om zich heen. Vervolgens mogen ze weer in het gareel lopen om mee te winkelen.

Sheffield Engeland

Stadswandeling Sheffield Engeland

Een wandeling door de straten van Sheffield mag je zeker niet overslaan. Het ene moment sta je in de studentenbuurt en dan ben je ineens in het drukke stadsleven of in één van de mooie groene parken in Sheffield. Ook zijn er vele mooie oude panden te bezichtigen en typische Engelse huisjes zoals wij ze alleen van TV kennen.  Wij hebben geen vaste route gekozen maar zijn gewoon gaan lopen richting het centrum en dan passeer je van alles.

Sheffield met kinderen
Sheffield met kinderen

Pub

Bij een bezoekje aan Engeland mag je een pub zeker niet overslaan. De meeste pubs zijn gezellige tentjes waar je makkelijk een gesprek kunt aanknopen met andere mensen. Het is ideaal om mensen te ontmoeten. Buiten dat is het voor de kinderen ook zeker leuk om er een keer te gaan lunchen of om te stoppen voor een drankje. De pubs zijn gezellig om een middagje door te brengen en je kunt er dan ook heerlijk relaxen. Een boekje lezen of een spelletje doen is zeker niet raar daar.

Sheffield met kinderen

Wat kost een weekend in Sheffield

Voorbeeld weekend 13 jan – 15 jan:

Retour Eindhoven – Manchester

  • 1 volwassenen en 1 kind totaal € 74
  • Trein € 30 retour (deze berekening is inclusief 1 kind tussen 5-15 jaar, kinderen tot en met 5 jaar zijn gratis)
  • Verblijf via Airbnb € 40 – € 60 voor 2 nachten (afhankelijk van persoonlijke keuze)
  • Totaal komt dat uit op € 144 – € 164 voor 1 volwassene en 1 kind
Sheffield met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top