Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Verse vis en windkracht 6, uitwaaien in Trouville-Sur-Mer

Verse vis en windkracht 6, uitwaaien in Trouville-Sur-Mer

Laten we eerlijk zijn: als je in juni naar Frankrijk gaat dan hoop je natuurlijk op mooi weer. Maar Normandië is een regio die sterk beïnvloed wordt door de wind van de kust. Dus gingen we in een week tijd van 13 graden en windkracht 6 naar 32 graden en volle zon.

Maar ook storm heeft haar charme. In Trouville-Sur-Mer brengen de razende winden wolk na wolk. Donker, bijna zwart blauw, wit en dan een straaltje zon. Met een druk op de camera leg ik het vast voor het voorbij is. Hoe zou Charles Mouzin hierover denken? Deze landschapschilder was zeer gecharmeerd van Trouville-sur-Mer en zijn schilderijen brachten rijke Parijzenaren naar het stadje.

trouvillle-sur-mer

Verse vis in Trouville-sur-Mer

Net als vroeger leven ze in Trouville-sur-Mer nog steeds van toerisme en de visvangst. Dat laatste kunnen we goed zien. Op de vismarkt is de vis zo vers dat sommige echt nog spartelen. Die ochtend gevangen en nu al te koop. Je kunt de vis meenemen naar huis of ter plekke voor je klaar laten maken.

Onze dochter vindt vooral de kreeften maar wat spannend. Het is nog iets te vroeg om te gaan eten maar we beloven haar dat we voor de lunch uiteraard vis bestellen.

trouville sur mer vismarkt
trouville sur mer vismarkt
trouville sur mer vismarkt
trouville sur mer vismarkt

Tip van ons, wil je in Frankrijk met kinderen betaalbaar uit eten, kies dan niet voor warm eten in de avond maar in de middag.  Je kunt dan een driegangen menu krijgen voor een laag prijsje, vaak rond de 15 euro (en voor nog minder in niet-toeristische bestemmingen). Trouville-sur-Mer heeft het Familyplus label en er zijn diverse restaurants die zich hierbij hebben aangesloten. Dat betekent dat je hier zeker weten een kindermenu kunt vinden en eigenlijk altijd ook wel een kinderstoel, verschoningsruimte, speelhoekje of tekenblok.

Trouville-sur-Mer met kinderen

De dames van het tourism office verzekeren ons dat er in de zomer heel veel te doen is voor gezinnen in Trouville-sur-Mer. Maar op deze winderige dag laten we het buitenzwembad maar even voor gezien. In de zomerperiode is er een kidsclub op het strand waarbij je aan allerlei workshops mee kunt doen of gewoon lekker een potje voetbal of volleybal kunt zien. We zien bijvoorbeeld het huisje van de “bibliotheek op het strand” waar ook voorstellingen worden gegeven.

trouvillle-sur-mer
trouvillle-sur-mer
trouvillle-sur-mer

Tijdens ons bezoek ligt het strand er verlaten bij op een aantal windsurfers na en wandelaars die net als wij lekker komen uitwaaien. De wit met blauw geschilderde kleedhokjes lijken net van een foto van vroeger te komen maar zijn gewoon nog in gebruik. We mogen een stukje fietsen met Les Trouvillaises.

Dit zijn fietsen die nog het meest weg hebben van een vierpersoons skelter en hartstikke makkelijk met kinderen die voorin niks hoeven te doen. Sowieso gaat het trappen dankzij de elektrische trapondersteuning heel erg makkelijk. Het strand van Trouville-sur-Mer is best lang en over de boardwalk rijden we langs de mooie oude villa’s.

trouvillle-sur-mer
trouvillle-sur-mer

Naast Trouville-sur-Mer ligt het dorpje Deauville wat een meer upmarket en posh bestemming is. Voor gezinnen is Trouville-sur-Mer leuker en betaalbaarder. Toch moet je even naar Deauville alleen al om het enorme verschil tussen eb en vloed te ervaren. Bij hoogtij brengt een bootje je namelijk over de La Touques, bij laag water kan je zo over de bodem van de rivier lopen. Best bijzonder hè!

trouvillle-sur-mer

We bezochten Trouville-sur-Mer in samenwerking met de regio Calvados die ons leuke tips gaf voor de regio. Lees ook ons artikel Normandië met kinderen

1 gedachte over “Verse vis en windkracht 6, uitwaaien in Trouville-Sur-Mer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top