Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / 6 redenen voor een bezoek aan Hann. Münden Duitsland

6 redenen voor een bezoek aan Hann. Münden Duitsland

Hann. Münden (Hannoversch Münden) is een Duits vakwerkstadje in Nedersaksen op de rand met Nord-Hessen. In een regio die rijk is aan natuurschoon en bezaaid is met vakwerkhuizen geven we je 6 redenen om een bezoek te brengen aan Hann. Munden Duitsland.

Hann. Munden

Wat te doen in Hann. Munden

700 vakwerkhuizen

Hann. Munden is één van de meest complete vakwerkstadjes in Duitsland. Met meer dan 700 huizen op een kleine oppervlakte ziet het er bijna net zo uit als een paar honderd jaar geleden. Sommige huizen zijn meer dan 600 jaar oud. Natuurlijk moet je dan de auto’s wel even wegdenken. Hann. Munden is namelijk zeker geen museumstadje, er wordt geleefd, gewinkeld en gedronken net als toen.

Hann Munden

Bij het toerisme informatie office kan je een handige kaart halen die je aangeeft bij welke huizen je even extra stil moet staan. Bijvoorbeeld het huis aan de Smiedestrasse waarop fantasiedieren zijn uitgesneden.

Hann. Munden

Restaurant in kerk

In Hann. Munden Duitsland hebben ze de perfecte bestemming gevonden voor een kerk die niet meer in gebruik was, namelijk een sfeervol restaurant. De muren zijn rood gekalkt, de oude kerkbanken krijgen een extra kussentje voor het zitcomfort, het licht dat mooi gefilterd door de oude kerkramen komt en overal staat en hangt amateurkunst.

Een grote houthaard zorgt ervoor dat de ruimte warm blijft en er is ook een speelhoekje voor kinderen. Combineer dat met fijne verse gerechten zoals flammkuchen, en taart en je snapt dat dit een prima plekje is om te zitten.

Hann. Munden restaurant
Hann. Munden restaurant

De andere kerk in Hann. Munden, de St Blasius is nog wel in gebruik, en hier was tijdens ons bezoek een tentoonstelling met houten beelden. Als de kerk open is dan is het aardig om hier even binnen te kijken.

Hann. Munden, de St Blasius
Hann. Munden, de St Blasius

Carillon van dr Eisenbart

Zorg dat je in ieder geval om 12u, 15u of 17u bij het raadhuis bent. Hier speelt dan namelijk het carillon. De bovenste raampjes gaan open en de mannetjes met muziek instrumenten schuiven naar buiten. In de tijd koste de aanschaf van dit schouwspel maar liefst 350.000 Duitse Mark.

Carillon van dr Eisenbart
Carillon van dr Eisenbart

Uitzichtpunt boven de stad

Vanuit verschillende straten zie je het kasteeltje al liggen. De Tillyschanze lijkt dan misschien van een afstandje een kasteel, eigenlijk is het een uitkijktoren gebouwd in 1881. Sportievelingen kunnen in ruim een half uur vanaf het stadscentrum omhoog lopen, het alternatief is gewoon met de auto. Hier vandaan heb je uitzicht over het hele stadje.

Tillyschanze hann munden
hann munden

Ontspannen aan het water

Hann. Münden is omgeven door meerdere rivieren. Twee Duitse waterwegen de Fulda en Werra komen hier bij elkaar en vormen de Weser die pas bij Bremerhaven de zee inloopt. Dit maakt dat het water nooit ver weg is in de stad en er zijn verschillende fotogenieke bruggetjes.

Hann munden

Ook fun voor kids

Hann. Munden met kinderen bezoeken? Direct naast het oude centrum ligt een groot park en hier zit een mooi basketbalveld voor tieners en een fijne speeltuin voor jongere kinderen. Met 2 glijbanen en diverse klimtoestellen vermaken ze zich wel even.

Hann. munden speeltuin

Een goede deal toch, eerste wandelen door de stad en op zoek naar fabeldieren, hollen over de brug, daarna nog even uitrazen tijdens het beklimmen van een berg, een lekker taartje eten en dan ook nog naar de speeltuin.

Mocht je in de zomer in Hann. Munden zijn de stad heeft ook een openluchtzwembad waar je prima kunt afkoelen.

Hann. munden speeltuin

Hotel in Hann. Munden

Wil je overnachten in Hann. Munden ondanks dat het een relatief klein stadje is zijn er toch meerdere hotels. Een goede keuze is het Hotel Alter Packhof met nette kamers, goed ontbijt en een uitstekende locatie. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Hotel Fulda is een wat simpeler maar wel netjes en schoon hotel met betaalbare familiekamers. Ook dit hotel is op loopafstand van het centrum. Bekijk hier meer reviews.

Hann Munden

Wat te doen in de omgeving van Hann. Munden

Hannoversch Münden ligt tussen Kassel en Göttingen. Twee steden die interessant zijn om te bezoeken. De eerste is de Grimmheimat en heeft o.a. een museum over de gebroeders Grimm. Ook kan je hier de op de unesco werelderfgoedlijst staande waterwerken van Bergpark Wilhelmshöhe bezoeken.

Benieuwd wat wij hebben gedaan in de regio Noord-Hessen? Lees hier onze route lang weekend Noord-Hessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top