6 redenen voor een bezoek aan Hann. Münden Duitsland

0

Hann. Münden (Hannoversch Münden) is een Duits vakwerkstadje in Nedersaksen op de rand met Nord-Hessen. In een regio die rijk is aan natuurschoon en bezaaid is met vakwerkhuizen geven we je 6 redenen om een bezoek te brengen aan Hann. Munden Duitsland.

Hann Munden Duitsland

700 vakwerkhuizen

Hann. Munden is één van de meest complete vakwerkstadjes in Duitsland. Met meer dan 700 huizen op een kleine oppervlakte ziet het er bijna net zo uit als een paar honderd jaar geleden. Sommige huizen zijn meer dan 600 jaar oud. Natuurlijk moet je dan de auto’s wel even wegdenken. Hann. Munden is namelijk zeker geen museumstadje, er wordt geleefd, gewinkeld en gedronken net als toen.

Bij het toerisme informatie office kan je een handige kaart halen die je aangeeft bij welke huizen je even extra stil moet staan. Bijvoorbeeld het huis aan de Smiedestrasse waarop fantasiedieren zijn uitgesneden.

Hann Munden Duitsland

Restaurant in kerk

In Hann. Munden Duitsland hebben ze de perfecte bestemming gevonden voor een kerk die niet meer in gebruik was, namelijk een sfeervol restaurant. De muren zijn rood gekalkt, de oude kerkbanken krijgen een extra kussentje voor het zitcomfort, het licht dat mooi gefilterd door de oude kerkramen komt en overal staat en hangt amateurkunst. Een grote houthaard zorgt ervoor dat de ruimte warm blijft en er is ook een speelhoekje voor kinderen.  Combineer dat met fijne verse gerechten zoals flammkuchen, en taart en je snapt dat dit een prima plekje is om te zitten.

Hann Munden restaurant

Hann Munden restaurant

De andere kerk in Hann. Munden, de St Blasius is nog wel in gebruik, en hier was tijdens ons bezoek een tentoonstelling met houten beelden.

Hann munden kerk

Carillon van dr Eisenbart

Zorg dat je in ieder geval om 12u, 15u of 17u bij het raadhuis bent. Hier speelt dan namelijk het carillon. De bovenste raampjes gaan open en de mannetjes met muziek instrumenten schuiven naar buiten. In de tijd koste de aanschaf van dit schouwspel maar liefst 350.000 Duitse Mark.

Hann munden

Uitzichtpunt boven de stad

Vanuit verschillende straten zie je het kasteeltje al liggen. De Tillyschanze lijkt dan misschien van een afstandje een kasteel, eigenlijk is het een uitkijktoren gebouwd in 1881.  Sportievelingen kunnen in ruim een half uur vanaf het stadscentrum omhoog lopen, het alternatief is gewoon met de auto. Hier vandaan heb je uitzicht over het hele stadje.

Hann Munden

Ontspannen aan het water

Hann. Münden is omgeven door meerdere rivieren. Twee Duitse waterwegen de Fulda en Werra komen hier bij elkaar en vormen de Weser die pas bij Bremerhaven de zee inloopt. Dit maakt dat het water nooit ver weg is in de stad en er zijn verschillende fotogenieke bruggetjes.

Hann Munden

Hann Munden Ook fun voor kids

Direct naast het oude centrum ligt een groot park en hier zit een mooi basketbalveld voor tieners en een fijne speeltuin voor jongere kinderen. Met 2 glijbanen en diverse klimtoestellen vermaken ze zich wel even.

Een goede deal toch, eerste wandelen door de stad en op zoek naar fabeldieren, hollen over de brug, daarna nog even uitrazen tijdens het beklimmen van een berg, een lekker taartje eten en dan ook nog naar de speeltuin.

Hann Munden speeltuin

Benieuwd wat we nog te zien is in de regio Noord-Hessen? Lees hier onze route lang weekend Noord-Hessen.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan dertig met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.