Boston bezienswaardigheden in de winter

0

Boston is de hoofstad van New England, de 6 meest noord-oostelijke staten van de Verenigde Staten. Boston huisvest het de beste en een-na-beste universiteit ter wereld (MIT en Harvard, zowel in de lijst van the Times als in de lijst van QS). Het is een rijk gebied waarin zich veel innovatieve technologiebedrijven bevinden, zoal iRobot en Boston Dynamics. Het is dan ook een stad waar ik (Marcel) inmiddels al  twee keer naar toe ben geweest voor werk. Wat te doen in Boston behalve werken?

boston common

Boston Bezienswaardigheden?

Boston kan worden bereikt met een directe vlucht vanuit Amsterdam: Delta vliegt dagelijks met een comfortabele A330 naar Boston Logan Airport, letterlijk 10 minuten verwijderd van downtown Boston, per catamaran-ferry, bus of metro. Boston heeft een ingewikkeld stratenpatroon met veel kleine steegjes, bochtige wegen en doorsteekjes. Het is daarentegen wel erg klein en vanaf de haven tot aan de westpoort van het grote park van Boston (Boston Commons) is het maar een half uurtje wandelen.

De keren dat ik in Boston was, heb ik maar erg weinig tijd gehad, dus dit artikel geeft praktische tips  over wat te doen in Boston plus een aantal toeristische tips met foto’s.

Het centrum van Boston

Het centrum van Boston is dus erg compact en alle boston bezienswaardigheden bevinden zich op tientallen minuten lopen van elkaar. Het verkeer is enkele jaren geleden grotendeels uit het centrum gehaald (zie Wikipedia artikel over “the Big Dig“). Tussen de moderne torens van beton, staal en glas staan nog oude gebouwen, zoals het “Old State House” en statige wolkenkrabbers uit het einde van de 19e eeuw. Aan de westkant van het centrum ligt het oudste park van de Verenigde Staten, Boston Common. Aan de noordkant bevindt zich het majesteuze Massachussets State House in de wijk Beacon Hill, een wijk met statige Engelse huizen.

boston

boston

wat te doen in Boston Common

Wat te doen rondom Boston

Ik heb Boston mogen ervaren in de week voor Kerst in 2009 en gedurende de winter met de meeste sneeuw ooit in maart 2015.  Twee keer was het dus rond het vriespunt en volgens mijn gasten is Boston het mooist in de lente. Je kunt bijvoorbeeld naar de universiteiten van Harvard of MIT. voor een ingenieur als ik is een wandeling onder de Great Dome van MIT eigenlijk wel heel gaaf. Harvard, een paar kilometer ten noorden van MIT, is een statige universiteit met gebouwen uit de 18e eeuw. Je kunt je door een student laten rondleiden over de campus.

Harvard

Harvard

Boston Harvard

Harvard

Heel verrassend zijn de eilanden voor de kust van Boston. Het Boston Harbor Islands National Recreation Area bestaat uit tientallen eilandjes voor de kust van Boston, die te bezoeken zijn met een ferry of een cruise. Je kunt informatie krijgen in het Visitor Centre bij de haven op State Street.

Boston, we komen er graag nog eens terug!

Share.

About Author

Marcel is een actieve papa die houdt van reizen en weekendjes weg. Voor gezinopreis.nl schijft hij over actieve vakanties met kinderen en onderwerpen zoals apps en geocaching.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.