Home / Nederland / Overijssel / Heksendoorn, Hellendoorn in Halloween sferen

Heksendoorn, Hellendoorn in Halloween sferen

Afgelopen voorjaar gingen we met onze kleuter naar Hellendoorn en ze vond het hartstikke leuk. Tijd om nog een keer te gaan en Hellendoorn net even anders te beleven tijdens “Heksendoorn”. In oktober is het park omgetoverd in Halloween sferen. Geen zorgen: dat is vooral heel leuk en echt niet onverwacht eng voor jonge kinderen. Echt griezelen doe je alleen wanneer je het spookhuis ingaat of Hellendoorn tijdens een speciale avondopenstelling bezoekt.

Heksendoorn bij Hellendoorn

Ons bezoek aan Heksendoorn begint al thuis, want kinderen mogen verkleed. Als een mini-heksje loopt onze dochter het park in om direct begroet te worden door Odelia de opperheks. Leuk voor een fotomomentje.

Heksendoorn 2018

Vervolgens lopen we het park in en gaan direct naar een aantal favoriete attracties, zoals de wildwaterbaan en de diverse achtbanen voor kinderen. Marcel doet net of hij heel bang is maar wanneer we bij de Tornado komen, wil hij wel een paar keer in deze achtbaan die over de kop gaat.

We strijden weer een paar keer om de winst in de Discovery Club Hellendoorn waar we vanuit een karretje moeten schieten op rode lampjes. Dit is echt zo’n leuke attractie waar wij als ouders flink fanatiek van worden. Jammer genoeg moet ik helaas vertellen dat ik verloren heb (herhaaldelijk).

Het is een prachtige zonnige oktoberzaterdag. We hebben het zelfs warm in onze jassen. Toch is het in het park echt niet heel druk. In de ochtend kunnen we vrijwel overal gelijk doorlopen en pas in de middag staan er wat korte wachtrijen maar nooit meer dan vijf minuten.

Tegenover de Tornado zien we het Hiha Heksenpad, een soort avonturenbaan die leuk is voor jonge kinderen. Onze kleuter klautert overal doorheen en is helemaal blij als ze daarna een pasje krijgt waarmee ze hulpheks mag zijn voor de dag. Vol trots laat ze het pasje aan alle andere heksen zien die er over het park heen lopen.

Heksendoorn 2018
Heksendoorn 2018

Dit is onze eerst keer bij Heksendoorn dus we wisten niet precies wat te verwachten. Het is vooral de aankleding die anders is. Vogelverschrikkers, balen hooi en een heks die in een boom is gevlogen. Samen met de bomen die al aardig rood en geel kleuren geeft dat echt een lekker herfst sfeertje.

Ook lopen er dus veel acteurs rond in het park. Sommige lopen er alleen maar, andere doen ook dingen zoals kinderen schminken.

Heksendoorn
heksendoorn

Ook de shows op het park zijn aangepast aan Heksendoorn. Vanaf aankomend weekend is er de Magical Discovery show met goocheltrucs, gave effecten en een beetje spanning.

De show voor jonge kinderen van Kareltje en Jasmijn is ook aangepast. Heks Odelia komt logeren. Wie de shows al kent, weet dat Kareltje een enorm irritant persoon is. Tenminste, dat vinden wij als ouders. Maar de kinderen lachen zich rot om zijn streken en onaardige opmerkingen. Gelukkig is Jasmijn er om alles nog een beetje op het rechte pad te houden. Wanneer ze samen met Odelia gaan zingen en dansen wordt het pas echt leuk en natuurlijk mogen alle kinderen mee doen.

Heksendoorn
Heksendoorn

Voor het echte griezelwerk moet je een van de twee spookhuizen opzoeken. Hiervoor betaal je wel een extra bedrag: 3,- euro voor een spookhuis of 5,- euro voor beide. Er staat duidelijk aangegeven dat de aangeraden leeftijd voor kinderen 8+ is, maar toch zijn er genoeg ouders die met jongere kinderen naar binnen gaan. Wij laten onze kleuter buiten en daar ben ik blij om. Het eerste stukje in het ondergrondse griezelhotel is best eng maar ook heel goed gedaan. Ik ben alleen maar dat maakt mij niet zoveel uit. Natuurlijk schrik ik ook maar dat is juist de lol ervan.

Ik hoor keihard gehuil en denk even dat het erbij hoort, maar ik loop tegen het groepje voor mij aan en daar is een kind echt helemaal over de toeren. De moeder probeert haar rustig te krijgen maar dat werkt echt niet. Hulde voor de acteurs die een rol spelen in het griezelhotel. Die hebben direct door dat ze nu even niks moeten doen om dit groepje te laten schrikken. De special effect en de aankleding is er natuurlijk nog wel maar verder lopen we ongestoord naar buiten.

Een beetje jammer voor mij, want ik krijg zo ook niet de hele ervaring maar wat ik gezien heb was gaaf genoeg. Alleen de leeftijdsuggestie is er dus echt niet voor niks.

Na het griezelhotel is het voor ons tijd om Hellendoorn weer te verlaten, we hebben een hele leuke dag gehad.

Toegangskaarten voor Avonturenpark Hellendoorn kun je kopen via www.avonturenpark.nl. Tip: als je met het hele gezin gaat, koop dan een gezinsticket met korting (4 tot 6 personen). Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top